06-04-09

Marathon van Rotterdam!


AANKOMST ROTTERDAM 1Gisteren om 5u liep de wekker af; ’t was tijd om naar Waregem te trekken om daar op de bus richting Rotterdam te stappen. Eddy had een bus vol marathonlopers (17), 10-km lopers en supporters geregeld.
Rond 8u45 stonden we op de Coolsingel, blijkbaar kende onze chauffeur een parkeerplekje voor autocars want er stonden er daar maar 5 terwijl de andere bussen afgeleid werden naar parkings aan de rand van de stad.

Algauw kwamen we op weg naar de start enkele bekenden tegen. Ramiro en Rob Veer van het dreamteam van Runner’s World, Rinus, Mo en Richard en aan de kleedkamers zagen we Roadrunnerke, Steven, Rony en Geert van de Gavertrimmers.
Na het omkleden sloeg de twijfel toe over mijn kort loopshortje dat ik gekozen had (nadien bleek dit nergens voor nodig). Ik kwam wat later aan het afspreekpunt aan het politiebureau, groette er de webloglopers (de foto had ik gemist) en even later gingen we op weg naar de startvakken.

Lee Towers zong in levende lijve op een hoogtewerker “You’ll never walk alone” waarna het kanonschot weerklonk. Kippenvelmoment nummer één.
Ik bleef eventjes in de buurt van Frank, Edith en Katrien maar ik wilde zeker niet te snel starten en liet ze algauw lopen. Na 7 km wist ik dat het geen topmarathon ging worden, ik kreeg steken in mijn zij. Hoe dit kwam weet ik niet want dit had ik nog nooit gehad. Even verderop kwam Rinus me voorbij en hij maande me aan om samen met hem en Martine verder te lopen. Ze liepen aan een tempo van 10 km/u en dit deed me goed. Ondertussen had ik een appelreep binnengespeeld en de steken waren voorbij.

Rond km 20 zag ik Koen Vansteenkiste - hij heeft mij waarschijnlijk niet gezien – en aan het halfmarathonpunt was mijn tijd 2u05’12". Mijn vorige marathons liep ik een negatieve split dus het zat er nog in om een PR te lopen. 4.04.04 ging wel niet meer lukken. Martine en Rinus die nog enkele lopers begeleiden hadden hun tempo laten zakken en na een drankpost ben ik ze uit het oog verloren. Martine loopt trouwens volgend weekend de 60 km van Texel net als Bjorn die we ontelbaar keer gezien en gehoord hebben langs het parcours.

Rond km 29 kreeg ik een dipje maar even verderop stond het weblogloperssteunpunt met Ronald, Petra, Homer en vele anderen en dit deed enorm veel deugd. Ik dronk van mijn drankje en nam een appelreep mee in de hand. Tien km verder had ik die reep nog in mijn handen en gooide ze dan maar weg. Ik kon geen hap binnenkrijgen en de sportdrank en het water dat ik dronk bleef als een steen op mijn maag liggen, ook nog nooit gehad. ’s Morgens had ik niet veel meer dan 2 stukken cake kunnen eten terwijl Frank in het wegrestaurant een grote pot pasta achter de kiezen draaide. Deze keer was het niet hij maar ik die een hongerklop kreeg aan km 35.
Ik moest een stukje wandelen en km 34 ging aan 8,6 km/u (7 min/km). Chris Rogghe zag ik ook nog ergens langs de kant maar waar precies kan ik me niet meer herinneren.
Net zoals in de editie 2007 heb ik weeral bitter weinig van de omgeving gezien; ahoy en het voetbalstadium, nooit gezien.

In de verte zag ik plots Frank opduiken, hij was aan het wandelen. Ik liep hem voorbij en maande hem aan om verder te lopen en samen te finishen. Ondertussen was Marnix van het Dreamteam ’09 ook voorbijgelopen. Even verder moest Frank terug een stukje wandelen en liep ik na een beetje aandringen alleen verder.
Er zat nog een waterkansje in om te finishen in 4u12’ (10 km/u) maar dan moest ik een tandje bijsteken en dit lukte mij niet meer. Dan maar het doel verlegd naar 4u14’14”, ook een mooi getal.
Op 500m vóór de finish zag ik Rony en Geert tussen het rijendik publiek en dan 200 meter verder gebeurde iets raars, ik deed een “Ronytje”, Gavertrimmers zullen wel weten wat dit betekent (spierkrampen, dus)… Gelukkig was er daar juist een bushokje aan de ene kant waar ik me even aan kon vasthouden. Het publiek schreeuwde; “nu niet opgeven, komaan” en ik kon terug aanzetten om de laatste 300 meter te lopen. Ik finishte in 4u14’28”, waar ik best tevreden mee ben. Dit is iets beter dan in Stockholm vorig jaar en mijn tweede beste tijd. Ik denk niet dat ik ooit mijn doel van 4u04’04” zal bereiken, laat staan de magische grens van 4u doorbreken maar ik liep weeral een mooie stadsmarathon, het shirt is binnen, de spieren zijn stram maar de moraal blijft goed.

Verder wil ik aan iedereen die gisteren een marathon liep een dikke proficiat toewensen en voor de mensen die in de volgende weken een marathon of ultra lopen: heel veel suc6!!!!

martine en veerlegrafiek veerle07:38 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (32) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Betty, niet de vooropgestelde tijd, maar toch weer mooi gedaan. Met al die ongemakken toch nog een sterke tijd. Die 4u grens komt wel. Geniet maar van je prestatie.

Gepost door: Edith | 06-04-09

Goed gedaan! Een knappe prestatie hoor!!! Je doet het toch maar hé!!

Gepost door: Michèle | 06-04-09

zeer knappe prestatie Betty! proficiat!

Gepost door: Ruthje | 06-04-09

Knap werk Veerle! Ik moest op het ontmoetingspunt net iets eerder weg daarom heb ik gemist. Ik vond dat jammer! Een dikke proficiat nog!

Gepost door: Tiny | 06-04-09

Blij met je prestatie ... want een marathon blijft een verdomd zwaar wedstrijdje . Recupereer goed , geniet van de kinderen tijdens het paasverlof en tot binnekort op een of ander loopkruispunt ...

Gepost door: Kristien en ivan | 06-04-09

toch een mooie tijd veerle!! het was ook best warm gisteren. Je hebt uiteindelijk niet zo heel veel verloren in het tweede deel.
tot in voorne!!

Gepost door: martine | 06-04-09

knappe marathon Je hebt er duidelijk van genoten. Volgende keer ook rondkijken hé! Of iets trager lopen, zodat je niet voorbij alles flitst! Groetjes

Gepost door: Steve | 06-04-09

Proficiat! een dikke, dikke proficiat hoor. Zoals ik bij Philippe al zei: jullie tijd is er eentje waar ik héél blij zou voor zijn. Wat een inzet vraagt dat toch altijd weer die marathons. Nu ik het aan de lijve heb ondervonden door Vincent heb ik nòg meer respect voor die marathonlopers. Ik stond een hele tijd aan het 500m punt voor de finish en stond er vaak met kippenvel en mond open van verbazing om al die gelukkige, ongelukkige en getekende gezichten te zien...Straffe mannen en vrouwen :-)
Ik stond net voor de 25km drankenstand en ik vond je er nog fris uitzien. Tot vlug nog es !

Gepost door: Chris | 06-04-09

prima gedaan ! Jammer vd krampen maar 14 28 is anders ook niet mis voor en numberfreak als u :)

Gepost door: jogginggirl | 06-04-09

Gefeliciteerd met de toch mooie tijd op deze marathon en fijn je onderweg gezien te hebben(je staat op de film !).
Toch was het een warme marathon en onderweg heb ik veel uitvallers gezien en je mag best trots op je prestatuie zijn.
En die 4 uur gaat komen, alleen moet dan alles kloppen tijdens de marathon en dat is wel eens moeilijk.
Geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-04-09

4u Heel keurig gedaan. Er zat van alles tegen (steken, maag, ...) en toch loop je zo'n mooie tijd. Die 4u gaat er heel binnenkort zeker nog eens aan. Maar dat is voor later. Geniet nu maar eerst van je prestatie!

Gepost door: harmsie | 06-04-09

Chique prestatie, Veerle! Net zoals ik bij Philippe al zei: je hebt redenen te over om heel trots op jezelf te zijn!

Gepost door: Sandy | 06-04-09

We kunnen niet altijd een PR lopen hé Veerle, al zouden we dat wel willen natuurlijk. Heel knap gedaan hoor ondanks alle ongemakken onderweg. Proficiat.

Gepost door: Gert | 06-04-09

Schitterende prestatie, dikke proficiat !

Gepost door: Stofke | 06-04-09

top knap gelopen Veerle!! gefeliciteerd!! en toch maar even manlief eruit gelopen :) geniet lekker na!

Gepost door: RunningRonald | 06-04-09

Knap.. gedaan. Na alle perikelen gedurende de marathon is je tijd prima. Mocht je ooit van krampen en steken in de zij gespaard blijven dan loop je echt wel de 4.04.04

cisse

Gepost door: sofie | 06-04-09

30+12 als ik hier alle verhalen lees is het overal 30 km genieten en 12 km afzien

Gepost door: Nico | 06-04-09

een dikke proficiat Betty Erg mooie prestatie,mooie tijd,ik doe hem niet na,chapeau!!!!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 06-04-09

Ronytje Met of zonder Ronytje... toch prachtig gedaan ! Proficiat

Gepost door: Rony | 06-04-09

Proficiat Dikke proficiat. En uw tijd mag er best zijn!

Gepost door: etienne | 06-04-09

Zo gelijkmatig gelopen! Een droommarathon. Dat verdient mijn eeuwig respect!

Gepost door: Homer | 06-04-09

Ondanks de hongerklop heb je toch een prachtige en regelmatige marathon gelopen.

Gepost door: Marc | 06-04-09

je deed het toch weer hé voila !! weer eentje erbij ! dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 06-04-09

Prachtig gedaan!! En wat een karakter!

Gepost door: Wendy | 06-04-09

Proficiat! Ja, je mag zeker trots zijn met je prestatie Veerle. Veel sukses met de training voor je volgende 'challenge' en hopelijk staan we alletwee aan de startlijn van de Leiemarathon?!
Greetings Nathalie

Gepost door: Nathalie | 07-04-09

proficiat wat een prestatie, terug goed afgelopen, dikke proficiat

Gepost door: anja | 07-04-09

Herkenbaar! Beste Betty,
Je hebt onderweg de zelfde problemen gehad als ik.
Kon geen drankje of hapje meer binnenhouden.
De warmte ging mij tegenstaan en dat irritante gepiep van die polar zal ik nooit meer doen.
Maar aan je tijd te zien hebben we vlak bij elkaar gelopen. Je het het toch maar weer geflikt om deze tocht te overwinnen. Dus hierbij petje af en van harte gefeliciteerd met uw overwinning. En ik sluit mij aan bij de vorige sprekers aan....die 4 uur komt er wel. Ik blijf u op de voet volgen.

Gepost door: Fred | 07-04-09

dikke proficiat!! Wat een knappe prestatie weeral!

Gepost door: Dirkjogt | 07-04-09

Veerle, super gedaan. Je kwam mij voorbij lopen en ik zag hoe zwaar je het had. Dus karakter heeft ook hier op en top gezegevierd. Geniet er van.

Gepost door: Rich@rd | 07-04-09

ik vind dat je het goed gedaan hebt. het was een zware marathon. geniet ervan

Gepost door: hans | 07-04-09

Uitstekend gedaan Proficiat, weer een marathon bij op het palmares!

Gepost door: Dave | 08-04-09

Gefeliciteerd, weer een super prestatie. Het was erg warm, dat vond ik ook. Goed gedaan. Ik heb je nog zien lopen, ik liep naast Richard

Gepost door: Emile | 10-04-09

De commentaren zijn gesloten.