25-12-08

Flandriën versus mietje....


2Tussen twee feestjes in heb ik eventjes tijd gevonden om een berichtje te posten.
Straks ga ik ook nog een dik uur trainen: 50 minuten rustige duurloop, 10 minuten intensiever en 10 minuten uitlopen. Dit alles staat in functie van de halve marathon in Genk op 11 januari (Louis Persoons Memorial Marathon).
Veertien dagen later start mijn marathonschema voor Rotterdam. Deze keer zal ik mij wagen aan een 10-wekenschema van Herbert Steffny, eens zien wat dit zal geven...

Op dinsdag stond er een training met versnellingen op mijn schema: 10’ inlopen, 6 x 4’ intensief met 2’ rustiger gevolgd door 15’ cooling-down.
De trainingen met versnellingen probeer ik telkens op de loopband te doen terwijl ik naar één of andere DVD op de loopband kijk. Zo ook dinsdag maar door en onhandig maneuver bij het opbergen de vorige keer (Frank Spencer?) had er een kabel klem gezeten en wilde de loopband niet starten. De handleiding werd er bijgehaald door Frank maar niets mocht baten totdat Mega Maukie ons uit de nood kwam helpen... Doordat Frank niet echt een techneut is heb ik het één en het ander geprobeerd en nu werkt hij terug. Ttz, je moet hem in gang lopen de eerste 100-den meters en dan “pakt” hij plots aan en schiet in gang.
Ik had een DVD gekozen van “Frank Spencer” in “Some mothers do ’ave ‘em”, de schitterende BBC-reeks die elke dag terug te zien is op één in de namiddag. Enkele jaren geleden hebben we deze DVD-box besteld in Engeland. Twaalf uren hilarisch kijkplezier verzekerd. Voor de gelegenheid koos ik de DVD met volgende afleveringen: Jessica’s first Christmas, Christmas ’75 en Christmas ’78. Het lopen verliep verbazend vlot en na de eerste aflevering zat mijn training erop.
Frank was als een echte flandriën naar buiten getrokken om te gaan trainen en eigenlijk voelde ik me een beetje een “mietje” maar gelopen heb ik toch. ’t Is natuurlijk niet hetzelfde als “in open air” gaan trainen maar toch geef ik eerlijk toe dat ik deze trainingen wel graag doe, aan jullie om te oordelen of ik een mietje ben of niet...

And by the way: aan iedereen die dit leest een zalig kerstfeest toegewenst!

1151


14:09 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

ZAlig kerstfeest... ...Veerle aan u en uw familie. Loop ook wel eens graag op mijn loopband...ook al gebeurd dat zelden.
Geniet nog van uw dag.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 25-12-08

Ik heb dat nog nooit gedaan, op ne loopband gelopen, ik vrees ook dat het niet veel gebruikt zou worden, al lijkt het mij wel handig als er geen babysit te bespeuren is.
Prettig Kerstfeest aan heel de familie!!

Gepost door: Wendy | 25-12-08

Van 't zelfde hier, nog nooit op een loopband gelopen. Denk niet dat het voor mietjes is hoor. Moet je veel karakter voor hebben. Love Some Mothers Do ave em & de boxset, kan ik alle dagen naar kijken!!
Merry Christmas from Chester!

Gepost door: Nathalie | 25-12-08

Hallo mams , ik vind het altijd leuk dat als je loopt ik foto's mag trekken ! Soms mislukken ze wel omdat paps op de achtergrond zot staat te doen! De loopband was eerst een beetje kapot maar gelukkig kon mijn [b]handige mama[/b] dit oplossen !!!

Gepost door: Louise | 25-12-08

Geen fan! Ik ben geen fan van en loopband! Ik ben het liefste buiten om te lopen!

Gepost door: Tiny | 25-12-08

Ook jullie prettige feesten en een gezond en blessurevij 2009 !!!

Gepost door: Stofke | 26-12-08

goed geregeld Jullie hebben dat daar precies goed geregeld met die loopband en die laptop :-) Schone constructie! Prettige feesten voor jullie allen!

Gepost door: Julie | 26-12-08

zeker geen mietje gelukkig is er tenminste iemand handig in de familie
eerst de loopband kapot doen en dan van niets weten en buiten gaan lopen :-)
en op uw loopband sta je niet ver van de drankbevoorradig
en mooie foto's getrokken

Gepost door: Nico | 27-12-08

geen mietje ! wij hebben ook een loopband en ik was wel content die in huis te hebben na mijn blessure. Maar ik vind dat zo saaaaai ! Tot voor kort stond er wel een tvtoestel bij, maar de display staat zo hoog dat ik alleen de bovenste 10 cm van het beeld kon zien.
btw, veel succes in st eloois winkel morgen !

Gepost door: Chris | 27-12-08

Ik weet niet of het over mietjes gaat maar ik vind wel dat je iets mist. Ik aarzel ook om de kou te trotseren maar eens je weg bent is het zo aangenaam. Het zonnetje op je neus en die zalige koude lucht maken er echt iets bijzonders van. En achteraf een lekker warm soepje naast het houtvuur. Ik vind dat je iets gemist hebt. Er bestaat ook geen gezondere lucht dan die waar we ons nu in bevinden. Kijk maar eens naar de sterren 's nachts. Maar het belangrijkste is dat je er plezier aan beleefd hebt natuurlijk.

Gepost door: . | 28-12-08

Schokdemping loopband? Heb zelf nog maar enkele keren op een loopband gelopen als begeleider van onze patiënten naar de fitness. De schokdemping van dergelijk apparaat viel me sterk op. Gezien mijn frustrerend talent om geblesseerd te raken had ik de aankoop reeds overwogen. Heb je de indruk dat dit toestel echt zo ontlastend werkt voor botten en gewrichten? Heel eerlijk moet ik ook bekennen dat ik niet loop in het donker, de regen ook vermijd ... vriestemperaturen zeggen me ook al niets. Voor dergelijke dagen is een loopband wel nuttig. Mijn zoontje zit ook bij de Benjamins van KKS en die zou zijn papa ook al eens door de regen jagen om eens samen te lopen. Met een loopband is dit ook weer iets dat je kan mijden: Thibault op de band en papa in relaxzetel met Humo en drankje ... Conclusie: loopband is niet voor mietjes maar voor ergonomen.

Gepost door: CT | 28-12-08

Met 4 dochters in zo'n loopband natuurlijk een uitkomst. Lekker trainen en vele km's maken.

Gepost door: Bjorn | 28-12-08

@ . Ik zeg ook niet dat ik niet graag buiten loop maar versnellingen doe ik liever op de loopband. Dan weet je perfect je tijd en snelheid.
Als ik alleen op pad moet - Frank en ik kunnen niet altijd samen lopen omwille van de kinderen want als ons oudste er niet is kunnen de kleinsten niet alleen blijven - vind ik het ook veiliger binnen op de loopband.
Enkele jaren geleden, toen ik nu en dan eens ging lopen buiten in het donker ben ik verschillende keren achtervolgd geweest door een onguur figuur in een mercedes. Toen Frank op een keer meeging was hij er ook maar reed toen snel weg.
Ik ben nu al bijna 3 jaar herbegonnen met lopen maar als het kan loop ik liever in groep, dan voel ik me veiliger. Maar van die mercedes heb ik tot nu toe geen spoor meer gezien, hopelijk breng ik nu niemand op enge gedachten...

Gepost door: Spencerwoman | 28-12-08

Genoeg gezegd reeds over mietje of niet. Wij wensen jou en je gezin in ieder geval een mooi en zeer sportief 2009!!

Gepost door: Geert en Monique | 28-12-08

De commentaren zijn gesloten.