10-12-08

't Was niet de eerste keer....


13Gisteren zat ik te bladeren door enkele fotomappen op de PC.
Onder andere onze congé in Turkije passeerde de revue. Ook het webloglopersweekend in Saint-Sauveur werd in gedachten overgedaan. Running Ronald met een Belgische driekleurhoed op zijn hoofd en een Leffe in de hand, Bjorn die de bbq aan 't kuisen is, Veerles lekkere spaghettisaus, ons privé-cafeetje met slagers van André Hazes en Laura Lynn, de heksenwandeling in Ellezelles met culinaire stop tussenin... en er werd ook gelopen in de Gavers op de Eurojogging.
And guess what? Zie eens met welk nummer ik daar liep: juist, "number 13" en nog straffer, ik liep daar in de hitte - 't was echt niet te doen voor een zaterdag in april - een PR op de 12 km.

Aan de organisatoren van de Leiemarathon heb ik maar één vraag: mag ik alstubieft nummer 13?

Genoeg over geluksnummers, vandaag heb ik nog een druk programma voor de boeg. Er moet nog gewassen en gestreken worden, de kerstversiering haal ik vandaag uit de kast, het eerste pasport van Marie en Liza ligt klaar in het stadhuis, Maud moet oefenen voor haar examen judo op vrijdag, de inschrijving voor Rotterdam breng ik eerstdaags in orde, enz.....

De kinderen zitten volop in de examens en ik zou ieder ouder een student toewensen zoals ons Louise. Ik denk dat onze oudste dochter ergens een studeer-gen geërfd heeft maar van wie ze dat heeft is de vraag. Ze wil later arts worden met als specialisatie anathoom-patholoog. Met haar attidude zie ik haar daar zeker in slagen. Gisteren studeerde ze tot 20u30 en na een yoghurtje ging ze onmiddellijk slapen. Haar punten zijn dan ook uitstekend.
Mijn ouders daarentegen kunnen het getuigen; 't is bij ons thuis dikwijls "spel" geweest omdat ik maar niet aan studeren toe kwam. Er was altijd wel één of ander excuus om maar niet achter de boeken te moeten zitten. Dat was dan ook de reden waarom ik niet op kot mocht en elke dag naar huis mocht pendelen en ze zullen wel gelijk gehad hebben. Tijdens "den blok" was het dan stressen en in paniek geraken maar ik ben er ieder jaar geraakt en telkens "in eerste zit".
Ons Marie heeft meer iets van mij weg: ze zal er wel geraken maar 't zal bloed, zweet en tranen kosten, denk ik. Na een gesprek met het CLB zag ze haar droom om kinesist te worden al uiteenspatten. Ik zie ons Marie niet onmiddellijk naar de unief trekken... Zondag wou ze zelfs persé naar de mis van 10u30 en dat allemaal omdat ze dan niet moet studeren.
Liza, haar tweelingzus, is meer zoals Louise maar zou nogal snel in paniek geraken als ze denkt dat ze niet genoeg geleerd heeft. Hoe tweelingen zo van elkaar kunnen verschillen...
Nu ja, ze zullen nog lang genoeg naar school moeten, er moet nog tijd zijn voor ontspanning, tjein....

09:16 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

CLB 'k zal ik eens voor CLB spelen: dus ze wil niet leren, liever lui dan moe, buiten kiné geen duidelijke toekomstvisie? Ze is perfect om 1ste minister to worden!


Oei ... heb net de gegevens nog eens bekeken ... ze heeft wél een meer dan normaal IQ?? tja, dan zal 't geen politieke functie worden ... sorry, Marie ...

Betty, pas de panique, ons Lenne heb ik ook nooit iets zien doen voor 't school, tot plots sinds enkele weken geleden; 'k weet niet welke vlieg haar gestoken heeft, maar ze is plotseling een toonbeeld van vlijt en ijver ...

Gepost door: geert | 10-12-08

Zo ver zit ik nog niet, ik zal al blij zijn als onze Siebe gewoon eens iets zegt in de klas :-). Die knikt gewoon maar van ja of nee tegen zijn juf! Ik duim voor nummer 13 en een pr in de leiemarathon! Veel succes nog aan de studerende studenten!!

Gepost door: Wendy | 10-12-08

Stressen? Door wie? Meestal zijn het de moeders die om het hardst stressen. En toch zie je dat het bijna altijd op zijn pootjes terecht komt!!

Gepost door: Tiny | 10-12-08

Examens, altijd een spannende tijd voor kids en ouders. Elke keer opnieuw! Gewoon een beetje extra verwennen.

Gepost door: Homer | 10-12-08

Marie hoeft nu nog niet te kiezen he, en wie weet... Motivatie is zo belangrijk op 't moment dat ze de voor staan.
en als je eens ziet wie allemaal minister geraakt is...
Met de hakken erover is er nl. ook over he !

Gepost door: jogginggirl | 10-12-08

@ Jogginggirl Marie zal volgend jaar voor technisch onderwijs kiezen. Om dan naar de unief te trekken om haar droomjob te studeren zal waarschijnlijk niet lukken.
Het leger zou nog iets voor haar zijn... hoe gevaarlijker, hoe liever!

Gepost door: Spencerwoman | 10-12-08

Zo hebben ze toch iets van je geerfd en altijd leuk om de foto's weer terug te kijken, doe ik ook regelmatig!.
En 13 heb je verdiend.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-12-08

13 volgens mij is dat een ongeluksnummer zunneh...
Maar voor anderen dan weer blijkbaar niet !
groetjes !

Gepost door: kj | 11-12-08

Weblogweekend Belgie... bringing back good memories :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 12-12-08

Der zijn er wellicht veel die nr 13 niet willen. Dus wie weet sta je ginder met 13 aan de start voor een fantastische marathon.

Gepost door: yves | 15-12-08

ja, ben in Deerlijk, mijn man en de dochter lopen allemaal de 5 km

Gepost door: anja | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.