06-11-08

Hoe ouder, hoe zotter....


trainingWe zijn net terug van 2 uurtjes heerlijk relaxen in Sauna Aloë Vera te Heule.
Enkele jaren geleden waren er bitter weinig privésauna’s in de streek en moest je maanden van tevoren reserveren. De laatste tijd schieten de sauna’s als paddestoelen uit de grond en zo ontstaat er volgens mij een overaanbod. Gisterenavond had Frank pas gebeld en deze morgen konden we er al terecht. Met de daling van de koopkracht zullen de sauna’s met een goeie prijs/kwaliteit verhouding wel overleven maar om er je boterham mee te verdienen vrees ik er een beetje voor.
Sauna Aloë Vera kon ons wel bekoren; heel verzorgd met veel ruimte, frisdrank en koffie inbegrepen, een buiten-jaccuzi, een echt Turks stoombad en ga zo maar door. We zijn als herboren...

Nu vragen jullie zich waarschijnlijk af wat de titel van dit bericht te maken heeft met sauna’s. Niets dus.
In een vorig bericht sprak ik over een judotornooi waaraan ik wou deelnemen maar ik stelde mijn inschrijving almaar uit. Ik heb nog nooit aan een tornooi deelgenomen en ik zou waarschijnlijk verschrikkelijk “op mijn doze” krijgen, was mijn gedacht. De categorie waarin ik uitkom is “plus twintig” maar ik ben zowat het dubbele. De gemiddelde leeftijd stijgt niet veel boven de twintig uit maar ik zal dat gemiddelde eens ferm omhoog trekken want sedert gisteren ben ik effectief ingeschreven.
Gisterenavond vertelde ik na de training aan Dirk, onze trainer, over mijn “folieke”. Hij denkt dus ook dat ik op mijn doze zal krijgen maar als ik op het podium sta dan heeft hij beloofd om er de plaatselijk pers bij te halen op de eerstvolgende training. Ik had eerst geen zenuwen maar nu beginnen ze toch te komen, zenne.

Nog goed nieuws, sedert verleden week ben ik lid geworden van Joggingclub Wevelgem. Naast de good old Gavertrimmers dus een tweede club om te gaan trainen.
Is dit niet van het goede teveel? Nee, zou ik zeggen want nu heb ik meer kans om in groep te gaan trainen. De Gavertrimmers trainen op woensdag en zondag. JC Wevelgem traint op donderdag. Nu dat ik terug regelmatig naar de judotrainingen ga kan ik op woensdag al niet naar de Gavers trekken. Op zondag is ’t ook soms moeilijk omwille van weekendwerk (en ook wel een beetje omdat ik niet uit mijn bed geraak) maar nu zondag sta ik zeker paraat.
Ik was al een paar keer met Frank meegegaan naar Wevelgem “in ’t zwart” maar nadat ze op een avond foto’s namen om de “illegale lopers” er uit te pikken (grapje) vond ik het welletjes. Nee, alle gekheid op een stokje, ’t is handig om eventueel last-minute te kunnen beslissen om alsnog in groep te gaan trainen.

En last but not least, onze vakantie voor de zomer van 2009 is zo goed als geboekt. Van 22 juli tot 1 augustus trekken we richting Mont-Ventoux. Nadat de “coureurkes van die koers daar ergens in Frankrijk” de Kale Berg op 25 juli bedwongen hebben gaan Frank en ik er ons enkele dagen later ook eens aan wagen... "te lope" wel te verstaan. Vanaf Bedoïn tot de top is ’t ongeveer een half marathonneke.....

dauphine_topmv

13:34 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

pers ik heb gehoord dat ze bij de VTM al een ploeg klaar staan hebben ...

Gepost door: geert | 06-11-08

Da's heftig!! Ben je niet ontiegelijk bang dat je een verschrikkelijk pak op je donder krijgt. Ik zie je dinsdag!

Gepost door: Tiny | 06-11-08

Amaai de mont ventoux oplopen, niet min! Mijn vader loopt ook elk jaar een bergske op tijdens zijn vakantie, een schitterende training!
Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 06-11-08

oude doze, gij ? bah nee ! En JC Wevelgem traint behalve donderdag (allen) ook in groep op maandag (easy) dinsdag (sneller) en zondag (duurlopen)
is er nog een sportloze dag over zo ?
Tot "tefète" zekers ?

Gepost door: jogginggirl | 06-11-08

lijkt me een geweldige uitdaging om die Mont Ventoux eens op te lopen!

Gepost door: Ruthje | 06-11-08

ventoux prachtige uitdaging ... droom ik zelf ook al een tijdje van

Gepost door: Koen | 07-11-08

Mont-Ventoux Dat is inderdaad een uitdaging die kan tellen, daarboven staan die periode misschien ook wel tv-cameras.

Gepost door: Marc | 07-11-08

Mont Ventoux Die Judo da zou niks voor mij zijn,maar de mont ventoux daar zou ik zo graag eens opfietsen

Gepost door: Bart | 07-11-08

komen ze dinsdag al filmen

the road to the podium ?

Gepost door: Nico | 07-11-08

plannen Daar ben je precies redelijk graag mee bezig. Gans 2009 ligt al vast zeker? Vorig jaar liep er een van onze leden ook de Mont Ventoux op. Ze zijn al 2 j na elkaar daar gaan fietsen met een groepje, en enen wilde hem oplopen ook. Naar het schijnt serieus zwaar. Er is verzekerd zelfs een halve of hele marathon wedstrijd op da bergske.

Gepost door: cremke | 07-11-08

succes! Veel succes met die judowedstrijd... never underestimate yourself. Je bent maar zo oud als je je voelt, en aan jouw trainingen en uitstraling te zien benadert dat de 20 hoor :-) Komt helemaal goed! Tot dinsdag, leuk dat we elkaar weereens zullen zien!

Gepost door: Julie | 08-11-08

"Oude doze"? Kijk maar eens naar wat Dirk Draulans dit weekend in Het Nieuwsblad zegt over "oude dozen" ;-)
We duimen voor jouw judodebuut!!

Gepost door: Harmsie | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.