04-10-08

Rapper dan een ezel!


kuurne2008Wat een weertje was het daar gisteren in Kuurne. Gelukkig had Frank zich de ganse dag verdiept in de “buienradar” en volgens hem ging het stoppen met regenen rond 19u. Ik weet niet op welke radar hij gekeken heeft – misschien deze van Madrid – maar van dat stoppen met regenen is niet veel terecht gekomen.

Iets na 18u kwamen we bij mijn ouders aan waar de borstnummers werden opgespeld en de kinderen “gedropt”. Met de fiets trokken Frank en ik richting start. Daar kwamen we Katrien tegen die Renate ging hazen op haar eerste halve marathon. Even later zagen we ook Byrntie, Nico, haas Roadrunnerke, Sandra Cauwels.... Schoonbroer Onslow was ook van de partij en heel wat Gavertrimmers.
Roadrunnerke stelde zijn Garmin in op een eindtijd van 1u52 en na wat heen en weer geloop net voor de start – eerst moesten we allemaal achteruit, dan weer vooruit en nog eens achteruit – klonk het startschot.
De eerste aanloopronde bedroeg 1,076 km en die liepen we (Roadrunner Jan, Frank, Bruno, Nico, Alex....) in 6’04”. Dit is 10,6 km/u en eigenlijk moesten we 11,3 km/u halen. Zus Greet, Elise, Tomas en Lukas waren de eerste supporters die ons toeriepen.
Na de aanloopronde volgden nog 4 ronden van 5,005 km. Als we na ronde 3 voorbij de matten kwamen hadden we dus exact 10 mijl gelopen op het officieel afgemeten parcours.

Na 2 km was onze snelheid al opgeklommen tot 11,4 km/u en even later zagen we onze supportersclan voor het eerst. De kinderen, tante Tine en mijn vader stonden in de gietende regen langs de kant om ons vooruit te schreeuwen. Ze hadden ook een luchthoorn bij wat heel veel lawaai maakte, amaai mijn oren.
Onze snelheid klom in die eerste grote ronde op tot 11,6 km/u en mijn haas maakte mij verschillende keren attent op dit hoge tempo. In de volgende ronden zou ik het beslist lastig krijgen. En, hij heeft gelijk gekregen....

Na 6 km was mijn tijd 31’06” (volgens Garmin) en op 10 km had ik 52’04” wat eigenlijk een pr is op die afstand (maar dit telt uiteraard niet).
De tweede grote ronde liep ik slechts 25” trager dan mijn eerste dus ik zat toen nog goed op schema. In de derde ronde kreeg ik het halfweg moeilijker maar halfweg deze ronde stonden de supporters alweer paraat. Het doet toch veel deugd als er mensen je naam roepen, het heeft als het ware een energieboost. Even verder stond Werner van de Gavertrimmers met een groepje supporters aan hetzelfde cafeetje als verleden jaar. Ook zag ik collega Bart en Daisy en ongetwijfeld heb ik vele supporters niet herkend. De meesten stonden weggedoken onder paraplu’s of hadden hun mutsen diep over hun hoofd getrokken. Nu en dan hoorde ik mijn naam schreeuwen.
Na 10 mijl in 1u26’15” (volgens de organisatie telt dit als officiele afstand dus voor mij een pr van 14') passeerde ik de laatste keer langs de matten. Deze derde ronde had ik een minuutje moeten toegeven en ik stelde mijn tijd in gedachten bij naar 1u54 oftewel 11 km/u.

Die laatste ronde was er echter teveel aan. Samen met Roadrunnerke besliste ik om niets te forceren en gewoon uit te lopen. Ondertussen was Nico al van ons weggelopen en Frank en Byrntie namen ook een 50-tal meter. De regen striemde in mijn gezicht en op bepaalde plaatsen blies de wind ongenadig hard. Ik had mij de eerste 15 km wat uit de wind kunnen zetten maar nu bleef enkel de rug van Roadrunnerke over om mij achter te verbergen. Wie Roadrunnerke kent weet bijgevolg dat ik mij heel smal moest maken om nog iets uit de wind te kunnen zitten:-)
Even later kwam Frank terug bij ons lopen en Byrntie was de “piste in”. Nico en Byrntie liepen bijgevolg een heel knappe wedstrijd.
Ons tempo zakte nog en mijn kuiten begonnen serieus pijn te doen maar opgeven zou ik niet doen, desnoods ging ik wel een stukje wandelen maar dit was gelukkig niet nodig.

Ons supportersclannetje was ondertussen uitgedund tot mijn ouders en Louise. Het was de eerste keer dat mijn ouders als supporter langs de weg stonden en ’t heeft mij deugd gedaan. In die laatste ronde kregen we nog drinkflesjes aangeboden door mijn moeder. De bevoorrading was alleszins in orde.
Op 500 meter voor de eindmeet kwam er nog die verdoemde helling voor de vierde keer terug. Frank loopt graag bergop en zo nam hij nog een 50-tal meter afstand.
Ik finishte moe maar toch tevreden in 1u56’15”. Ik denk dat het rotslechte weer wel een invloed gehad heeft maar toch liep ik hier verleden jaar 2’ trager.
Nog eens een dikke merci aan Roadrunnerke Jan. Zonder hem ging ik een groot stuk alleen moeten lopen en ’t ging slechter afgelopen zijn.
En naast een mooi t-shirt viel ik nog in de prijzen bij de dames masters; ik ben een drinkgordel rijker. Eind goed, al goed zou ik zeggen.

Ten slotte wil ik alle marathonlopers (Keulen, Brussel...) dit weekend heel veel suc6 toewensen, geef er een lap op!

En, deze avond zitten we weeral in de fjieste; Willem wordt gedoopt!

09:45 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Schitterende prestatie in zo'n omstandigheden. Hier in de kempen was het vanaf 19h droog!!

Gepost door: Homer | 04-10-08

PR proficiat met uw 2 PR's en uw drinkgordel
in Deinze Aalter ga ik ook eens voor een PR gaan

Gepost door: Nico | 04-10-08

PR In betere weersomstandigheden was een PR zeker haalbaar maar we hebben het toch maar weer gedaan hé in zo'n weer :) !!

Gepost door: sandra | 04-10-08

weer ik kan me goed voorstellen dat het niet zo leuk lopen was met zo'n regenbuien ... toch een mooie tijd in die omstandigheden

Gepost door: Koen | 04-10-08

Proficiat met de prestatie Veerle!! Hopelijk volgende keer een beetje beter weer. 't Ziet ernaar uit dat het misschien hier van 't zelfde zal zijn morgen in Liverpool voor de 10km.

Greetings

Nathalie

Gepost door: Nathalie Rees-Debersaques | 04-10-08

Vlammen toen we elkaar tegenkwamen ,zag ik jou met een brede lach aan een snelheid vlammen ,JA HALLLOOOOOOO!!! proficiat meiske !heel goed gedaan !!ps inderdaad" buienradarfrankske" trekt op niks :-)))))))

Gepost door: Katrien | 04-10-08

Regenweer ! [i]Amai, lopen in zo'n regenweer, ik zou het geen 1 km uithouden ! Ik heb wel iedere ronde staan supporteren . Ik heb proberen foto's te trekken maar in de regen, wind, donker ging dit niet zo goed. [u]Je hebt goed gelopen ![/u] [/i]

Gepost door: Louise | 04-10-08

rapper dan de regen?

Gepost door: martine | 04-10-08

Knap Betty! Gelukkig zorgde het vlammende tempo voor een beetje warmte in je lijf. Ik kan me voorstellen dat de regen en wind een spelbreker is. Ondanks alles heel knap gelopen, hoor!

Gepost door: Sandy | 04-10-08

Dikke proficiat met het resultaat, zeker met zo'n weersomstandigheden. Ik zou die PR op de 10km toch maar vastleggen, hebt hem toch maar gelopen in die tijd hé, in Aalter probeer ik ook mijn PR te verbeteren al zal dat niet met 1u52 zijn :-)

Gepost door: Stofke | 04-10-08

regenradar en bergop Gek toch, hoe sommige dingen hier en daar weer opduiken: ook ik wist nogal slim aan medelopers te vertellen dat de regen om 19:30h onbestaande zou zijn en dat we een droge wedstrijd zouden hebben :-(
Die bergop waar je over verteld was ook nog eens de wind op kop, ikzelf ben er de tweede doortocht door gaan verzuren, dat werd dus verder lopen met de handrem op. Uiteindelijk was ik binnen in 2:07 en nog wat. proficiat alvast aan iedereen die deze stormloop heeft uitgelopen, een dikke prestatie!

Gepost door: Positivo | 04-10-08

Amaai!! Hoeveel pr's heb jij gisteren verpulverd?? Jij bent goed in form, en weer een supperprestatie rijker.

Gepost door: Wendy | 04-10-08

in dit weer heb je alvast een dikke proficiat verdiend Ondanks het teveel aan hemelwater,toch mooi gelopen en een PR,dat telt wel hoor,profiaciat Betty

Gepost door: Patrick | 05-10-08

Knap gedaan in dat rotweer. Ge hebt dienen ezel dan toch maar getemd hé ! Proficiat met uw 2 PR's !

Gepost door: jogginggirl | 05-10-08

Dat is wat ze bedoelen met 'door weer en wind' zeker!!! Toch knap gedaan in dergelijke omstandigheden.

Gepost door: Marc | 05-10-08

Mooi gelopen en volgens mij heb je gewoon een Pr gelopen!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 05-10-08

Heel knap gelopen Betty in zulk weer. Dat dit geen lolletje is heb ik vandaag ook mogen ondervinden.

Gepost door: Gert | 05-10-08

Nee ; van regen ben ik ook geen fan. Knap dat U heeft volgehouden en dat PR dat komt - het is nu enkel de vraag wanneer en hoe snel ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 06-10-08

AANGENAAM was anders niet waar. Mochten jullie lopen in Deinze op 11 november, zou ik eventueel mogen meerijden ? (als alles normaal verloopt nietwaar)

Gepost door: runswimgirl | 06-10-08

Prachtig gelopen in dat weer. Proficiat met de pr's.

Gepost door: yves | 06-10-08

In één slag 2 PR's verbeteren. Hele knappe prestatie Betty in zo'n hondeweer !!

Gepost door: philippe | 06-10-08

ondanks de barre omstandigheden toch een héél knappe tijd gelopen!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 06-10-08

proficiat Betty Dat heb je mooi gedaan,ik hoop ooit eens zoals jij te kunnen lopen,maar tot nog toe kan ik max. 50 min. lopen ben nog een s2runster,onder toezicht van mijn coach,Patrick Aerts,mijn lieve man.Ik hoor van mijn man,dat jij een verstandige en lieve dame bent,ik had ,je graag eens gezien op mijn blog http://myriammeke.blogspot.com/
mvg
Myriam

Gepost door: Myriam | 06-10-08

hondeweer! Zonder dat hondeweer had er vast enz eker meer in gezeten, maar jij hebt ontzettend veel karakter getoond! Daar mag je heel trots op zijn! Proficiat met de doop van Willem, tante Veerle ;-)

Gepost door: Julie | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.