09-08-08

Klein bier in vergelijking met....


...wat onze bloggertjes en duizenden anderen gepresteerd hebben in de Dodentocht maar daarover verder in dit bericht meer.

Vandaag stond de laatste duurloop vóór Helsinki op het programma.
Om 7u30 gingen Frank en ik op pad voor een loopke dat 2u20' moest duren. Indien we een snelheid van 9,4 km/u konden aanhouden dan zouden we uitkomen op ongeveer 22 km.
We besloten om 2 toeren te lopen; één van 15,3 km en ééntje van 7,7 km.
De kinderen lagen bij vertrek nog vredig te slapen en toen we na onze eerste ronde voorbij ons huis kwamen waren ze net wakker. De drinkbussen werden bijgevuld en het laatste rondje werd aangevat.
De training zelf verliep heel vlot alhoewel het tempo heel wat hoger lag dan verleden week. De hartslag bleef netjes onder de 149 wat voor mij juist binnen de zone voor lange duurlopen ligt. Het gevoel zat goed en aan 21,1 km hadden we een tijd van 2u08'. Als je dit extrapoleert naar een marathon dan zou ik onmiddellijk willen tekenen voor deze tijd rond de 4u16'.
We kwamen thuis na 23 km in 2u20'45" ( 9,8 km/u - AHR 148). Deze laatste duurloop geeft vertrouwen voor het echte werk volgende zaterdag.
Morgen nog een 5-tal km loslopen, dinsdag nog 3 x 5' >marathontempo met 15' wu en cd en donderdag 8 km loslopen. De laatste week wordt er gepuzzeld met de trainingen omdat het schema (zoals de meeste) berekend is op een marathon op zondag en wij dus op zaterdag lopen.
De kinderen moeten volgende week ook naar hun kampplaats gebracht worden en ik heb nog 2 x nachtdienst (op maandag en dinsdag) zodat die verschuivingen nog goed uitkomen. Morgen sta ik trouwens ook om 6u in 't labo want 't is werkendag voor Betty zodat er niet kan uitgeslapen worden.
duurloop helsinkiDit alles is echter allemaal klein bier in vergelijking met de prestatie's van de "Dodentochtlopers/wandelaars".
Bijna 10.000 dapperen kwamen aan de start van deze 38ste editie.
Toen we vanmorgen opstonden surften we onmiddellijk om onze kennissen te “tracken”. Eventjes was er paniek toen de tijden van Julie en Ruthje niet aangevuld werden maar gelukkig was het loos alarm. Net voor we vertrokken om te trainen kwamen de tussentijden door.
Toen we terugkwamen was de eerste Gavertrimmer/blogger reeds gefinisht; Ludo Depoortere kon net vóór 10u de streep bereiken en zo in minder dan 13u deze zware tocht beëindigen.
Een goed uur later was het de beurt aan Ruthje om deze heroïsche tocht tot een goed einde te brengen.
Julie was na 71 km uitgestapt omwille van pijn aan de achillespees maar niettemin blijft dit een mooie prestatie. Blijkbaar heeft “Koenie van Ruthje” ook op deze plaats de handdoek moeten werpen. Ook voor hem een prachtige prestatie als “voormalig zetelatleet”.
Net vóór het middagnieuws – waar Julie eventjes in verscheen – was het de beurt aan Dirk jogt om te finishen.
Even vóór 16u hadden we met Geert nog een bb (bekende blogger) aan de eindmeet in Bornem.
En tenslotte (hopelijk heb ik er nu gene vergeten) hebben we nog Steve to marathon die nu ongeveer aan het finishen moet zijn.

Een heel dikke proficiat aan alle moedigen die de “Dodentocht” aandurfden. ’t Zal voor mij nog niet voor direct zijn.....

20:10 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Nog iets voor jou Ik zat gisteren te denken ...dat zou nog iets voor Veerle zijn ,zoals jij ook een doorbijterke zijt ! dodentocht09 !

Gepost door: Katrien | 09-08-08

bedankt Bedankt voor de support Betty, leuk dat jullie ons zo volgen. Volgende week is het aan jullie om te schitteren in Helsinki. Dan zullen wij hier op hete kolen zitten. Jullie zijn er klaar voor!

Gepost door: Julie | 09-08-08

idem (Katrien) Was ook mijn reactie !! Een Dodentocht of een ultraloop, dat zie ik ons Betty ook nog doen !!! Succes met de laatste trainingen

Gepost door: Edith | 09-08-08

Er hing en speciaal misterieus sfeertje vannacht. Gezellig om daar rond te lopen wanneer je niet zelf moet presteren. Hopelijk neem je het ons niet kwalijk dat we er niet bij zullen zijn in Helsinki om jullie aan te moedigen. Helsinki is wat ver. Alhoewel...

Gepost door: Homer | 09-08-08

Mooie lange duurloop, jullie zijn klaar voor volgende week

Gepost door: Stofke | 09-08-08

Erg prettig zo'n lange duurloop Daar hou ik ook van en tussen haakjes Betty ik heb dan toch een club gevonden met goede afspraken aangaande mijn eigen schema en mijn vrouwke gaat daar start2runnen,op dezelfde dagen als ik,tof hé!

Gepost door: patrick aerts | 10-08-08

jullie zijn er klaar voor, da's duidelijk ! En nu ons album bijna vol is, kunnen de rest vd dubbels binnenkort verdeeld worden. Ik denk wel dat jullie boek ook nog veel vd onze zal erven, onder andere een dubbele nr 28 die we van Homer verwachtende zijn...

Gepost door: jogginggirl | 10-08-08

Schoon trainingske! En hoe jullie altijd de drankposten regelen, een serieuse organisatie lijkt mij ;-).
Groetjes

Gepost door: Wendy | 10-08-08

Een ding is zeker - jullie zijn klaar voor Helsinki.

Gepost door: philippe | 11-08-08

Mijn gokje...
4u05'06"

Maar vooral... veel plezier voor jullie beide!!!!

Gepost door: Tinne | 11-08-08

De commentaren zijn gesloten.