21-06-08

Er zat heel wat meer in....


nvv 1Ik hoor het Frank nog zeggen: voor een PR moet je niet in Torhout zijn maar niet willen luisteren, hé.

Het begon al slecht; de wet van Murphy sloeg 's middags toe.
Ik had al de ganse voormiddag een kouwelijk gevoel. Bij ons hangt het medicijnkastje sedert onze schilder -en papierwerken niet meer vast; het staat gewoon op de vensterbank in de garage. Ik wilde mijn temperatuur meten en toen ik het kastje opende kwam de hele inhoud naar beneden. De doos met hoestsiroop viel pal op mijn dikke teen. De fles was gebroken in de doos maar gelukkig kreeg ik geen glas in mijn voet. De plakkerige siroop besmeurde wel alle verpakkingen en 't was nogal een boeltje.
Na een poetsbeurt kwam alles terug in orde en het kouwelijke gevoel was als bij wonder verdwenen.

's Avonds trok ik dan richting Torhout. Ik kwam enkele bloggers tegen waaronder good old Koen en Running Mac. Ook liep ik een groepje Gavertrimmers tegen het lijf.
Een half uur vóór de start liep ik naar de startvakken; een drukte van jewelste, ik stond vrijwel helemaal achteraan. Ik voelde de bui al hangen; een PR kon ik wellicht vergeten.
Ter nagedachtenis van Tom Compernolle werd er eerst een minuut stilte gehouden en toen we na enkele kilometer voorbij zijn huis liepen begon iedereen te applaudiseren, een emotioneel moment.

Na het startschot zette de menigte zich in beweging. Nu ja, beweging, 't ging stapvoets. Het duurde een tijdje vooraleer ik mijn chrono kon indrukken onder de startboog.
Voorbij de start was het nog slechter, we kwamen na een honderdtal meter in een trechter terecht. Ik schat dat ik die eerste 200 meter aan 5 km/u liep. Mijn eerste km liep ik in 6'46", amper 8,9 km/u.
Een onmogelijke opdracht om bijna 2 verloren minuten in te halen, dacht ik. Maar de volgende kilometers kon ik aan mijn inhaalbeweging beginnen. Vanaf km 2 haalde ik de ene na de andere loper bij en werd ikzelf niet meer voorbijgestoken. Tussen km 4 en 7 kwamen we terug op smallere paadjes terecht en moest ik terug in de remmen. Jammer, want ik voelde me heel goed.
Op het einde zag ik fotograaf van dienst - Guido van de Gavertrimmers - nog en na een klein eindsprintje klokte ik af in 51'26" netto. De brutto-tijd zal waarschijnlijk wel een stuk hoger liggen.
Officieus heb ik een nieuw PR maar of dit ook het geval zal zijn in de officiele uitslag valt te betwijfelen.
Deze morgen overheerst een dubbel gevoel: er zat heel wat meer in. Waarom wordt er in Torhout niet met een chip gelopen en waarom start men niet wat verderop in de brede laan langs de sporthal? Ik schat dat er voor de 10 km, marathon en 100 km zo een 2000 lopers aan de start stonden. Hier en daar hoorde ik ook dat ze beter de marathon -en ultrarunners een kwartier vroeger zouden laten starten.
Maar uiteindelijk is de Nacht meer een massa-evenement met heel wat ambiance, publiek en veel recreatieve lopers en als je het zo bekijkt dan kan je dit alleen maar toejuichen. Ook de minder getrainde loper komt aan bod en zolang blijven we gezond bezig.
Een serieuse aanval op mijn PR op de 10 km komt er heus nog wel.......

Nadien ben ik nog blijven kijken naar de aankomst van heel wat marathonlopers oa Pascal van de Gavertrimmers, Johan Beton, enkele RTL'ers, Running Mac, Patrick van Joggingclub Wevelgem.....
En dan, naar huis, maar misérie, misérie. Ik wist niet meer waar ik mijn auto geparkeerd had. Na een half uur vergeefs zoeken herinnerde ik dat ik langs de brandweerkazerne gepasseerd was. Tot 2 maal toe moest ik de weg vragen en na nog een halfuur zag ik mijn autootje staan. Er waren er blijkbaar nog in mijn geval want ik kwam nog iemand tegen die meegefietst had met een marathonloper en die in hetzelfde schuitje zat. Uiteindelijk kwam alles goed en iets na 1u was ik thuis.

nvv1nvv 4

08:53 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

bijna 50 en dat haal je een volgende keer, op een niet zo drukke wedstrijd, zeker wel.
Dat je auto niet meer weten staan ... Spencertrekje????

Gepost door: Koen | 21-06-08

volgende maal is het zeker prijs
en ik heb ergens gelezen op het forum van de nacht dat ze volgend jaar met chips gaan werken

Gepost door: Nico | 21-06-08

PR Idd voor een pr moet je niet in Torhout zijn; volgend jaar wil ik in Torhout mijn eerste marathon lopen (zonder steken dan hopelijk).

Gepost door: sandra | 21-06-08

PR Ja de start was chaotisch en zeker doordat je geen chip had verloor je veel tijd.Maar niet getreurd je zal zeker nog je tijd verbeteren.
Johanbeton

Gepost door: Johan | 21-06-08

Je zit blijkbaar nog steeds in bloedvorm Betty! Geniet er nog lang van!!

Gepost door: Homer | 21-06-08

tel evn de eerste km niet mee en geniet van je mega vorm ! Skitterend bezig !!!

Gepost door: jogginggirl | 21-06-08

Het is zeker geen pretje om te starten met z'on grote groep,het belangrijkste was dat het gevoel goed zat,op een gewone wedstrijd loop je beslist een PR.Doe zo verder en pas op voor de tenen.

Gepost door: Anita | 22-06-08

vroem vroem zeg betty, twas toch zeker jouw wagen hé ? heheheh...
goeie tijd neergezet hoor, proficiat !

Gepost door: kj | 22-06-08

knap gelopen ! Voor mij was het een pr.
Op naar de 50 min.

Gepost door: mario | 22-06-08

knap gelopen hoor Betty. 't Was er inderdaad een drukke bedoening, wij deden over onze eerste kilometer wandelen bijna 20 minuten over!

Gepost door: Ruthje | 22-06-08

P.R. Dikke proficiat. Zo te lezen zul je dit PR nog heel wat kunnen verbeteren.

Gepost door: Dirk | 23-06-08

Toch goed gelopen hoor Betty, ondanks de chaos tijdens de eerste km. Dat heeft natuurlijk wel het voordeel dat je jezelf niet te snel kan opblazen.
Nogmaals bedankt voor de supporten en tot een volgende.

Gepost door: Marc | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.