13-04-08

Ijsjes en Jupiler in de duinen....


Een goed gevuld weekend is terug voorbijgevlogen. Normaal gezien zou de familie Spencer in Rotterdam te vinden geweest zijn maar een vervelende blessure van Frank besliste er anders over. Niettemin is Frank terug te vinden bij de finishers in de uitslag....

Na het wegvallen van ons weekendje Rotterdam dachten we om over een zee van tijd te beschikken maar de vrijgekomen tijd werd al vlug opgeslokt door andere bezigheden.
Mijn duurloop van zondag werd een dagje eerder gepland en ook de snelheid werd aangepast. Ik werd verondersteld om 15 km te lopen aan 5'40"/km maar ik begin stilletjesaan te beseffen dat mijn schema iets te zwaar zal worden. Doordat ik eerst 3 weken stil gelegen had omwille van een ribblessure door een kwalijke val in de judo en nadien nog eens 2 1/2 weken sukkelde met het scheenbeen heb ik toch wat trainingsachterstand opgelopen.
De ambitie zal wat bijgesteld worden en elke seconde dat ik van mijn PR af doe is volgens mij al een prestatie. Een marathon kunnen uitlopen is zelfs voor elke loper - zij het nu snel of traag - een overwinning op zichzelf.
Terug naar de duurloop van gisteren; Frank vergezelde mij en tevens had ik het genoegen om met een derde partner op weg te gaan: een virtuele partner (VP) wel te verstaan.
We hadden onze toer van 17 km uitgekozen hier in de buurt en om de beentjes nog wat te laten recupereren van de Run4Eric stelde ik mijn partner in op 9,2 km/u. De hartslag bleef laag en VP liep gemiddeld een 120 m achter ons aan. De drang om te versnellen werd onderdrukt want in de namiddag stond er nog een stevige strandwandeling op ons programma.
Toen we na een 10-tal km een lange strook bergop moesten lopen kwam VP gevaarlijk dichtbij (tot op 9 m). Het was de eerste keer dat ik met VP liep en het experiment kan geslaagd genoemd worden. Na 17 km kwam er “you win” op het schermpje. Fantastisch.

In de namiddag trokken we richting De Panne waar de collega’s van het feestcomité van het labo een fotozoektocht-kwis-strand-duinen-en-schelpenwandeling (wat een woord) in elkaar gestoken hadden. Het was best lastig om tegen de wind in de eerste drie kilometer langs de kustlijn te wandelen.
Zoals jullie zien op de foto’s konden we zelfs smullen van een ijsje en een Jupilerke drinken midden in de duinen. De wandelaars die vandaag de duinen introkken zullen deze mobiele bar echter niet meer tegenkomen.
’s Avonds werd de inwendige mens versterkt met een heerlijke barbeque in Eetcafé De Leute in Oeren.

Vandaag konden we dan naar het feest voor het dertigjarig bestaan van het Jeugd Rode Kruis. Het feestweekend begon vrijdag al met een avondje stand-up comedy waar we jammergenoeg niet bij konden zijn. Vanmiddag was er dan een aperitiefconcert gevolgd door een pizza-buffet. In de namiddag konden we genieten van een verzorgde show waar de kinderen de hoofdrolspelers waren. Het zat fantastisch goed in elkaar; chapeau voor de leiders en leidsters; hier gingen waarschijnlijk vele uren voorbereiding aan vooraf.

Nu ga ik mij nog eventjes voor de TV nestelen zonder glaasje wijn deze keer. Ik ga proberen tot Stockholm om geen enkel glaasje meer te drinken. Hopelijk komt dit mijn eindtijd ten goede...

labo2labolabo1labo3Tja Liza, als een ijsje in 't zand valt is 't niet meer zo lekker, hé!

20:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

VP Leuk speeltje die VP, zeker als je gewonnen hebt. Mooie training.
Het week leek nog best mee te vallen .. aan de foto's te zien ..

Gepost door: Edith | 13-04-08

ocharme Liza, zandijsjes zijn niet echt lekker vrees ik...
Proficiat aan jou Veerle; met je overwinning tegen VP (en tegen Frank ?) Stockholm zou leuk zijn met Pr, maar gezien de omstandigheden moet je den boel niet forceren en risico op blessure lopen.. En als je nog een wandelingske wil lopen : give a yell hé !

Gepost door: jogginggirl | 14-04-08

Wat een leuke bedoening Jammer van het ijsje :-(((

Gepost door: Katrien | 14-04-08

wijn Misschien is het wel beter een glaasje wijn te drinken... het zijn toch ook suikers...

www.bloggen.be/monteflokke

Gepost door: ludovic | 15-04-08

Geen glaasje wijn tot aan Stockholm.... oh wat zal je het zwaar krijgen over 2 weken in St.S ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 16-04-08

da jupilerke ja ja flupke zo kennen we jou hé met een frisse jupiler in de hand

groeten dany ( ex vedette volley UTOPIA Heule )

Gepost door: dany | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.