03-04-08

"Kortrijk bruist niet" ondanks 160 kogels!


PAASFOOR2Gisterenavond stond er een avondje "paasfoor" samen met de collega's (6) op het programma.
Niet dat we ons wagen aan de meest gevaarlijke en spectaculaire attracties. Nee, we keuvelen gewoon een avondje door 't stad en de enige constante de laaste jaren is het "schietkot" op het Casinoplein.
Die dame kent ons ondertussen al want ze leerde Marie-Paule enkele jaren geleden schieten. Ik moet er wel bij vertellen dat Marie-Paule een wel heel speciale stijl ontwikkeld heeft. De ene keer kijkt ze met haar verkeerde oog en schiet ze met haar averechtse hand en de volgende keer is 't juist omgekeerd maar schieten kan ze.
Honderdzestig afgevuurde kogels later hadden we 490 punten verzameld en werden de meest onnozele cadeautjes uitgekozen: 6 duikers, 5 aanstekers, "een zonnetje in huis" en een pakje trekbommetjes.
Na een ritje op de Roller-coaster werd er nog een nieuwe attractie ontdekt: de Vortex. Die gaan we volgend jaar eens proberen.

Ondertussen hadden we honger en dorst gekregen en trokken we richting Grote Markt om in Café Leffe nog iets te gaan nuttigen. Net zoals verleden jaar (een ezel stoot zich nochtans geen tweemaal aan dezelfde steen) was de keuken al gesloten en konden we zelfs geen portie kaas of salami meer krijgen.
Het was nog geen 22u en er was nog veel volk op de been. We werden nog net niet buiten geborsteld.
Kortrijk wil zich profileren als een stad die "bruist" maar als de horeca-zaken op de Grote Markt maar zo een service bieden aan de klanten dan zal er van "Kortrijk bruist" nooit iets in huis komen.
Iemand stelde voor om in de nachtwinkel een blok kaas en een salami te halen maar dit houden we voor vogend jaar; dan kunnen we misschien ons brooddoos meebrengen met enkele hapjes.
Met het geld dat we nog overhadden in ons potje zijn we dan maar een lekker bakje friet gaan eten aan de Leie en 't heeft gesmaakt. Zou Kortrijk misschien toch een klein beetje bruisen....?

10:32 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Café Leffe Die gasten die zulke café's openhouden zijn uitbaters en krijgen waarschijnlijk gewoon een maandwedde uitbetaald. De eigenaars scheppen de poen maar 't zou hen eens zuur kunnen opbreken. Ik heb in Kortrijk ook al eens hetzelfde voor gehad in Café Leffe en 't was nog maar 21u15. Mij zien ze daar alvast niet meer.
Doordat ze op de Markt zitten hebben ze waarschijnlijk veel toevallige passanten. Ze zouden ergens in een zijstraat moeten zitten dan waren ze allang failliet.
Ik zal thuis wel een Leffeke drinken.

Gepost door: Leffedrinker | 03-04-08

bruisen neem volgend jaar een Asproke mee, dan ben je zeker dat er alvast iets zal bruisen ...

Gepost door: geert | 03-04-08

Vettige frieten met goe veel mayonaise, wat een verschil met een portie kaas of salami.

Gepost door: Marc | 03-04-08

Kortrijk is echt en ramp. Je moet er eerst zien te geraken (20kg modder en 10 parkeerboets verder ?) en verder zie je alsmaar meer leegstand... (Foruminvest zal binnen een jaar of 2 wel moddervrij zijn, maar dan direct failliet wegens geen klanten meer...Tja 't stad heeft alleen oog voor hun luxe design projectjes, de gewone mens is voor hen niet belangrijk genoeg..... Ik ga er alleszinds niet graag meer naartoe... (eigenlijk ga ik zelfs niet meer, ik ga elders...) Op Paasmaandag was de foor al zo goed als dicht na 18 uur, de horeca was vooral... gesloten ....

Gepost door: jogginggirl | 03-04-08

De commentaren zijn gesloten.