10-03-08

Elf moerassentocht


tornooi izegemOm 8u00 stipt klopte Jogginggirl gisteren op het raam. We hadden namelijk afgesproken om een wandelingske te gaan lopen. Bruno werd ook nog opgepikt en zo trokken we richting Rollegem.
Volgens mijn Marioaans schema moest ik 18 km lopen aan 10 km/u maar dit werd dus eventjes een beetje aangepast. Bruno had in gans februari slechts 39 km op de teller dus wisten we al op voorhand dat we niet te rap van stapel gingen lopen.
We hadden de keuze uit verschillende afstanden tussen 4 en 30 km en de keuze viel op 21 km. De meeste wandelaars hadden een papaplu bij maar door de stevige wind bleek dit niet zo een goed idee. Onze muts of pet werd nog wat steviger over onze oren getrokken en weg waren we.
Na enkele km kwamen we een eerste keer in "de hel van het westen" terecht: een ondergelopen aardewegje. In de blakende zon zou dit ongetwijfeld een idyllisch plaatje opleveren maar nu was dit eventjes anders. Toen er ook nog een horde mountain-bikers passeerde was het helemaal in orde. Van boven tot beneden zaten we onder de modderspatten. Na nog eens 10 zulke stroken was de naam van de wandeling geboren: Elf moerassentocht.
Mijn schoentjes staan hier nog te drogen en mijn versgewassen jasje was terug rijp voor de wasmand.
Verder werden volgende dieren en voorwerpen gespot: een platgereden kikker, een CD-rom, een neergestortte duif, enkele trampolines, een zwembad van 2m op 4 zonder tegenstroom (x2), scheidsrechter Collina die een match aan het fluiten was (x2), een hevig blaffende hond en enkele verzopen wandelaars.
De eerste 18 km kon ik mijn hartslag rond de 146 houden en gezien de weersomstandigheden kon ik daar best mee leven. Na 21,5 km en 2u27’ later stonden we terug aan het vertrekpunt.
Er werd vlug een droog vestje aangetrokken maar toen ik thuiskwam was ik toch lichtjes onderkoeld. Een uurtje en een warm bad later was ik al op weg naar Izegem waar Louise een judo-tornooi had. Ze kon terug een zilveren medaille in de wacht slepen. ’s Avonds werd er nog een lekkere macaroni met kaas en hesp klaargemaakt en daarbij hoorde uiteraard een lekker glaasje wijn.
Het weekend is voorbijgevlogen en volgend weekend zal het nog drukker worden met oa een schoolfeest, een Gavertrimmersfeest en een lentefeest in het rustoord.... en natuurlijk niet vergeten van te trainen, hé.

17:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Merci voor 't aangename gezelschap ! Ik heb al even gekeken op Aktivia : wandelingskes ten over in mei. We gaan nog moeten kiezen, maar misschien geen slecht idee om even de reliefkaarten te bekijken : al die hoogtestages, nen mens zou der nog een te hoog hematocrietgehalte aan over houden...
En proficiat voor Louise hé !

Gepost door: jogginggirl | 10-03-08

druk.. druk.. Jajaja.. allemaal drukke weekends. Ik zal bijna geen tijd hebben om te leren en het zijn juist examens. Hopelijk vind ik nog een klein gaatje om te studeren! Ik ben blij met mijn zilveren medaille, en jij met je 21 km.

Gepost door: Louise | 11-03-08

Een hele familie met kanpioenen . Een hele dikke profficiat aan louise.
En ik moest daarjuist toch 2 x lezen , marokaans ( marioaans) schema . Ik dacht , zie ik er nu zo al uit !!:-)

Gepost door: de coach | 12-03-08

en dat te bedenken dat je het richting Stockholm alleen maar drukker krijgt... :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 12-03-08

Alles voor ... Wat je allemaal niet doen moet om een dochter met een zilveren medaille te zien en een glas rooie wijn te krijgen
Het was alleszins vré tof
Op naar de volgende ?

Gepost door: Byrntie | 12-03-08

miniweblogloop Leuk, zo'n miniweblogloop, 't hoort er wel heroisch uit! En Louise alweer zo knap gepresteerd... zij wordt nog Belgische kampioen.

Gepost door: Julie | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.