28-01-08

Spencer-pech-dag


Nadat ik gisteren forfait moest geven voor het clubkampioenschap van de Gavertrimmers wilde ik vanmorgen nog eens naar de laatste solden in Koopcentrum Molecule rijden om mezelf wat op te beuren.
Probleem één dook echter al op juist na het ontwaken. Maud, onze jongste, voelde zich niet zo lekker. Ze heeft al enkele dagen last van een vervelende verkoudheid met hoofd –en buikpijn. Na wat wikken en wegen (’t was een twijfelgeval) werd toch besloten om haar niet naar school te sturen. Rond 11u ben ik dan toch vertrokken naar Molecule met Maud want na haar pijnstiller zag ze er al wat beter uit. ’t Was de bedoeling om vlug eventjes naar de sportkledij te kijken en dan terug naar huis.
Toen we terug op de parking kwamen zag ik in de verte een auto met de lichten nog aan. “Die zal straks vloeken”, dacht ik maar toen we dichterbij kwamen leek die wagen verdacht veel op de onze. En ja, hoor, we hadden het groot lot gewonnen..))
Na het lezen van een schietgebedje werd de sleutel voorzichtig omgedraaid maar het enige geluid dat eruit kwam was wat gepruttel en gekraak. Opa Spencer werd opgebeld om ons te komen depanneren maar halverwege het gesprek viel ook mijn GSM uit. Ik was gisteren vergeten om er centjes bij te zetten. Gelukkig kon ik zelf nog telefoons ontvangen en na nog een telefoontje met opa kwam “de reddende engel” langs met startkabels. Eventjes later konden we terug naar huis rijden.
En, by the way, ‘k heb mij twee nieuwe Adidas-shirtjes aangeschaft. Hopelijk kan ik ze snel terug dragen want mijn ribbenkast doet nog steeds lastig. ’t Schijnt dat gekneusde ribben toch redelijk veel tijd nodig hebben om te genezen en die schokken bij het lopen doen daar zeker geen deugd aan. Zaterdag werd er al eens getest maar ik kwam redelijk depressief terug thuis, ’t zal nog niet voor de eerste dagen zijn of ’t zal rap moeten keren.

tornooilendeledeMaar ’t is niet allemaal “kommer en kwel”:

Liza speelde gisteren haar eerste volleybal-match. Ze konden wel niet winnen maar deelnemen was belangrijker dan winnen.

Louise vocht gisteren haar eerste wedstrijd als cadet. Op de weging woog ze 32,4 kg; dus 0,4 kg teveel om bij de -32 kg uit te komen. Ze moest dus vechten bij de -36 kg en het andere meisje in die categorie woog bijna 36 kg. Nadien bleek dat er niemand in de categorie -32 kg zat. ’t Was dus best dat ze iets te zwaar woog want anders ging ze weliswaar goud gehaald hebben maar dan zonder te vechten.
Ik heb er mij over verbaasd dat de jeugd van tegenwoordig wel erg groot is en veel zwaarder is dan toen wij zo oud waren. Voor de -15 jarigen bij de meisjes is er zelfs een categorie van +66 kg en daar zaten meer meisjes in dan in Louises categorie. Idem bij de jongens; er liepen daar gasten rond (-15 jarigen) die wel 2 koppen groter waren dan ik en die uitkwamen bij de +73 kg.

Frank en ikzelf zijn zelf niet van de grootsten maar hopelijk krijgt Louise vlug een groeispurt zodat ze toch wat groter wordt dan haar mama.

En, ’k heb vannacht nachtdienst en straks ga ik nog eventjes rusten zodat we de nacht zonder veel kleerscheuren doorkomen.

Tot later!

14:50 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Nog goed afgelopen De dag is voor jullie min of meer goed afgelopen. En goed gedaan van jullie dochters. Hopelijk is de zieke snel beter.

Gepost door: Carmen | 28-01-08

Licht vloeken? Eind goed. Al goed. Moet een prima gevoel zijn om zo een sportieve familie te hebben.

Gepost door: Tiny | 29-01-08

Toch nog een happy end alles rap vergeten als je zon resultaten hoort van je dochters ,Proficiat aan allemaal ! en verzorg je ribbetjes goed hé

Gepost door: Katrien | 29-01-08

Je kan soms echt zo'n pechdagen hebben hé ! Al goed dat die maar zelden voorkomen ;-)
Super dat de kinderen zo sportief zijn! Kunnen ze een sprankeltje doorsturen naar mijn Sofie?
gr

Gepost door: Jetty | 30-01-08

Kinderen worden nu eenmaal groter dan vroeger, ik zie dat bij ons ook. Thomas wordt volgende week 9 jaar en is inmiddels 1m44cm groot.
Zolang je ze nog baas kunt, is dat natuurlijk geen probleem.

Gepost door: Marc | 30-01-08

als die kinderen zo snel veel wegen, gaan ze rapper van die gevaarlijke beugels nodig hebben ;)
't Beste met uw ribben, en auto, proficiat aan Liza en hopelijk niet veel bacillekes meer !

Gepost door: jogginggirl | 31-01-08

De commentaren zijn gesloten.