18-01-08

Mooie natte duurloop


Vandaag was het nog eens tijd om preventief koolhydraten te verbranden. Deze avond is er het jaarlijks nieuwjaarsfeest van AZ Groeninge (van 't werk dus).
Van 20u tot 22u worden we overladen met de overheerlijkste hapjes en tappa's en vanaf 22u vliegen we er in tot in de vroege uurtjes. De muziek is elk jaar heel goed en dan zijn we niet te houden, hé.

Rond 10u deze mogen was ik nog aan het twijfelen wanneer ik ging vertrekken en welke toer ik ging lopen en om 11u stapte ik buiten en.....'t begon te regenen. Er zat heel veel zuurstof in de lucht en eerst wilde ik 12 km lopen dan weer 15 en uiteindelijk zijn het er bijna 17 geworden.
Het parcours liep langs landelijke wegeltjes en plots stond ik in Steenbekebos. Daar woonde het gezin Loetscher dat op tweede kerstdag verongelukt is met hun helicopter. 't Is niet te geloven hoe in een fractie van een seconde hun leven voorbij was. 't Was om eventjes stil van te worden toen ik hun huis voorbijliep.
Eventjes verder kwam ik in de aanloop naar de Gullegemse watertoren een fietser tegen die voorovergebogen tegen de felle wind en regen de helling kwam afgereden. 'k Heb eventjes moeten roepen anders gingen we frontaal botsen. Die fietser verwachtte blijkaar niet dat er daar in de open vlakte een loper ging afkomen.
Bergop en tegenwind moest ik wat gas terugnemen want de hartslag schoot de hoogte in. Toen ik boven aan de toren kwam had ik wind tegen maar toen mocht ik gelukkig naar beneden toe lopen.

Ik klokte af na 16,7 km en na 1u43' met een gemiddelde hartslag van 154. Daarmee ben ik best tevreden gezien de weersomstandigheden; 'k was precies een verzopen doorwaaid kieken.
Toen ik thuiskwam heb ik een heel heet badje laten vollopen en 'k heb er meer dan een uur in gelegen - nu en dan werd de warmwaterkraan nog eens extra opengedraaid zodat het lekker warm bleef.

Volgende week zondag is er het clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke van de Gavertrimmers en ik denk dat ik er klaar voor ben.

Voor de liefhebbers volgen nog eventjes de statisitieken en een parcourke.
Als ik dat zo bekijk lijkt het geen 16,7 km maar geef toe; de akkertjes staan er klein op om nog maar te zwijgen van de koeien: ze zijn zelfs niet zichtbaar.
Schijn bedriegt dus!

steenbekebos stat
steenbekebos 2

17:29 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Goed gelopen, meiske, maar niet vergeten, op termijn kan minder soms meer opleveren, hé, want dit is toch een duurloopke aan meer dan 80% van uw maximale hartslag, en Stockholm is toch nog een paar maanden wachten, niet waar. Amuseer u vanavond. Gaat het beter met Mister Spencer ?

Gepost door: marc devloo | 18-01-08

@ Marc 't Begint stilletjesaan beter te gaan met Mr. Spencer.
En inderdaad, mijn hartslag was misschien iets te hoog maar dit kwam vooral omdat ik de laatste 3 km aan 10,5 km/u gelopen heb. Ik begon wat af te koelen en 'k wou zo rap mogelijk binnen zijn.
Ik zat nog juist in de zone voor een extensieve duurloop = tot 154 (hartslagzones berekend aan de hand van maximale hartslag en ochtendpols).

Gepost door: betty spencer | 18-01-08

geef er een lap op bij het club kampioenschap.
veel succes verder met je trainingen

Gepost door: mario | 19-01-08

jawadde TH zal er goed uitzien bij u ! veel succes en "smit u mo ne kjir" volgende week ! En nogmaals sorry voor vanmorgen (had die mail niet gezien, hotmailadres was ten onrechte als spam geklasseerd).

Gepost door: jogginggirl | 19-01-08

knap Hihi, ik deed vandaag identiek dezelfde training, zlefde afstand, zelfde tijd, zelfde hartslag.... moet lukken. En, was het een leuk feest?

Gepost door: Julie | 20-01-08

Is dat Mr. Spencer op foto 46 in Saint-Sauveur? Dan denk ik dat ik weet waar hij zijn rugpijn heeft opgelopen. Veel succes zondag in de klassieker der klassiekers: Tiegem-Harelbeke.

Gepost door: Harmsie | 21-01-08

Mooi gelopen en een mooi parcour.
En geniet ze.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 22-01-08

Nu al duurtrainingen van 17km. Uwe rug is niet overbelast.

Gepost door: cremke | 22-01-08

De commentaren zijn gesloten.