12-07-07

't Is niet waar hé.


MEMEETJE 1Eerst het goede nieuws: mijn schoonmoeder (mama Spencer) wordt vandaag 80 jaar.
Vanavond gaan we er ne goeien op drinken en zaterdag is er dan nog een mega-party.

En dan het iets mindere nieuws.
Maandagmorgen ben ik samen met Louise (op de fiets) gaan trainen; op het programma stond een LLD van 18 km. Eigenlijk was het de bedoeling om deze zondag te lopen maar door allerlei nevenactiviteiten was het er niet van gekomen.
Louise had haar GSM mee om in geval van nood het thuisfront te kunnen bereiken. Na 5 km werd besloten om ons toerke in te korten tot 15 km omwille van dreigende donderwolken in de verte en mijn knie begon ook terug wat pijn te doen.
Achteraf bekeken had ik deze training beter volledig gestaakt maar 't is soms sterker dan jezelf hé.
Aan km 13 brak er een onweer los; kleine hagelbollekes, bliksem, wind en striemende regen. Binnen de kortste keren waren we "vetnat". Louise besloot om een kortere weg te nemen en flink door te fietsen.
En dan even verderop; een stevige pijnscheut aan de buiten -en achterkant van mijn linkerknie, de pijn trok door tot aan mijn voet. Lopen kon niet meer; de pijn was echt niet te doen. Louise met GSM was ondertussen al thuisgekomen dus dan maar geprobeerd om naar huis te wandelen. Dit lukte wel nog aan een slakkengangetje van ongeveer 4 km/u.
Eénmaal thuisgekomen een douchke genomen; ijs gelegd, gel gesmeerd en wat gerust in de zetel. In de namiddag nog wat boodschappen gedaan en bij het stappen voelde ik al niets meer; was het vals alarm?
Dan maar besloten om 2 dagen niet te lopen en deze morgen met Frank vertrokken voor een toerke van een 12-tal km aan een snelheid van ongeveer 9 km/u. Frank kan als geen ander tempo-lopen; onze eerste 3 km telkens in 6'34" per km en de volgende 2 aan 6'35" per km. Aan km 5 echter was de pijn er terug, weliswaar niet zo hevig als maandag maar toch. We zaten juist op ongeveer 1 km van ons huis en zo ben ik terug naar huis gelopen (laatste km in 6'27"). Over mijn hartslag (AHR 138) ben ik wel supertevreden maar 't is een magere troost.
Frank is nog bezig aan zijn training terwijl ik hier nu besluiteloos zit: wat moet ik doen? Rusten, ijs leggen, gel smeren? Mijn verstand zegt: een volle week rust maar als ik zo mijn trainingsvolume van de maand juli bekijk begin ik me toch stilletjesaan ongerust te maken. Aan de andere kant is het beter om nu een trainingsloze week te plannen i.p.v. binnen enkele weken volledig geblesseerd te raken. Tijd brengt raad, zegt men soms maar nu begint de tijd toch wel te dringen. Hopelijk kunnen we volgende week terug een verslagje schrijven over één of andere training.

6 km.

12:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

dokter? Dag Betty, dikke .... natuurlijk. Rusten kan nooit kwaad, maar aangezien de pijn terugkomt is een sportarts misschien aangewezen. Pas maar op dat het geen scheurtje is. Jammer. Hopelijk valt het allemaal mee.

Gepost door: etienne | 12-07-07

Ai ai Ai, da's minder goed nieuws Betty... ik zou een rustweekje inlassen, 't klinkt niet echt aanlokkelijk, maar je knietje zal het apprecieren. Ik duim dat het goed komt!

Gepost door: Julie | 12-07-07

Proficiat aan Mama Spencer!
Nu mag Frank U eens een goede massagebeurt geven!!

Gepost door: Homer | 12-07-07

knie ik heb een paar j terug een klein scheurtje gehad in 1 vd buitenste ligamentjes omdat ik bij een verrekking verder bleef trainen... (overbelasting). Gevolg : ik werd lid van de zwemclub de Dolfijnen (nog steeds btw). Toen wel 2 maand niet gelopen en kine nodig gehad.... Zorgen voor die knie dus en bij twijfel : expert raadplegen. rust en ijs kunnen wellicht geen kwaad, maar hoe lang en wat met je opbouw voor de M... Laat je intss maar verzorgen en geniet van de feestjes...

Gepost door: jogginggirl | 12-07-07

oei Betty, toch wat oppassen met die knie hé. Neem eens een weekje rust en laat alles eens goed herstellen. Ik duim dat er niks ernstigs aan de hand is!

Gepost door: Ruthje | 12-07-07

Dat is echt wel jammer, maar nu is het nog niet dramatisch om een weekje te rusten. Dus zou ik dat doen voor het erger wordt.

Gepost door: Marc | 13-07-07

10mijl brugge dikke proficiat aan mama spencer !!!
btw : leuk jullie nog eens gezien te hebben

Gepost door: kj | 13-07-07

De commentaren zijn gesloten.