23-06-07

Wat een Nacht!


nacht betty en frankGisterenavond was het zaak om op tijd aan de inschrijvingstafel te staan van De Nacht van West-Vlaanderen; een redelijk stressy situatie maar al bij al viel alles nog goed mee.
We hadden het plan opgevat om onze auto aan Don Bosco te parkeren (zo’n 3 km vanaf de start/finish) en samen op de fiets naar de startplaats te rijden.
Eens aangekomen in de sporthal zagen we op het plannetje dat we onze wagen op het parcours van de marathon –en ultraloop geplaatst hadden en dan nog tegen het verkeer in (de ultralopers moesten daar 3 x passeren). Er werd al gevreesd dat de Spencers niet vóór zonsopgang thuis gingen zijn.

Er waren aparte startvakken voor de 10-km –en marathonlopers zodat van samen starten al geen sprake was. Ik stond redelijk achteraan en na het startschot duurde het ruim 1 minuut vooraleer ik onder de startboog liep. Zoals in de meeste massalopen was het de eerste km drummen, lopen, stappen, optrekken en weer lopen. Ik denk dat ik die eerste km slechts een snelheid van 9,5 km/u haalde.
Plots zag ik Frank opduiken in de verte en zo kon ik aanpikken bij mijn “haas” van dienst. Op de brede lanen konden we redelijk veel lopers bijhalen; ook Koen VS die er een mooi tempo op nahield. Enkele km verder kwamen we in een bosje terecht met minder brede paadjes en zo werden we terug wat afgeremd.
Aan het 5-km punt had ik een tijd van ruim 26’ en werden de rollen omgekeerd: ik werd “haas” en Frank mocht aanpikken. Toen ik rond het 7-km punt omkeek was Frank nergens meer te bespeuren en liep ik in mijn eigen tempo verder. Het was ook flink opgewarmd en in de volle zon kreeg ik terug het visioen van de Rotterdam-marathon: heet (maar zo erg was het gisteren niet, hoor).
Op 500m van de finish stak ik nog een tandje bij en zo kon ik eindigen in 51’51” – 5’11” per km – 11,57 km/u (zelfgeklokt; we liepen zonder chip dus de officiele tijd zal wel wat meer zijn - 52'51"). Mijn PR op de 10 km (januari in Mol) werd dus verbeterd met enkele minuten en reken maar dat ik hiermee heel content ben.

Na de finish ben ik zo rap mogelijk op mijn fiets gesprongen om verse kleren aan te trekken in de auto en ook om zo snel mogelijk de wagen te verplaatsen zodat we ’s nachts nog gingen weggeraken. Daar heb ik wel een groot halfuur tijd verloren en zo werd het spurten om Frank bij te halen; ik waande mij een duathleet, eerst lopen en dan koersen. Aan het 22-km punt had ik hem te grazen maar hoe zijn marathon verlopen is zul je op zijn blog wel kunnen lezen...

Op de terugweg naar onze wagen werden we nog tot staan gebracht door een vriendelijke doch kordate "man van de wet" - mijn voorlicht had de Nacht niet overleefd - de batterij was zo dood als een pier. De laatste 500m werden dan maar te voet afgelegd.
De Nacht is voorbij; op naar een volgende uitdaging....

11:23 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat je P.R. met meer dan drie minuten verbeterd. Het is niet aan iedereen gegeven.
Toevallig ook niet aan de Leffe gezeten?
Wat betreft die duatlon, Was het in Brugge geweest, dan kon je nog wat gezwommen hebben in de reien, dan was het een triatlon geweest.

Gepost door: Hansy | 23-06-07

Schitterende prestatie Betty! En dan daarna de fiets op... Ik doe het U niet na! Geniet er nog van.

Gepost door: Homer | 23-06-07

Knap Een dikke proficiat met je nieuwe PR.

Gepost door: Edith | 23-06-07

Proficiat! Met deze mooie prestatie!! En dan nog meer dan 20 km fietsen...
Eigenlijk vind ik het wel vreemd dat de 10km lopers achter de marathonlopers stonden, dat is toch niet logisch?

Gepost door: Tessa | 23-06-07

drie minuten ervan af! sterke prestatie ... ik dacht al toen jullie mij voorbijvlogen na de start : hier komt een PR van!

Gepost door: Koen | 23-06-07

@ Tessa De 10-km lopers stonden niet achter de marathonlopers maar in afgesloten boxen naast de marathonlopers. Doordat er veel minder marathonlopers waren en ik redelijk laat aan de start kwam stond ik achteraan in de box.

Gepost door: betty spencer | 23-06-07

Nacht van Vlaanderen Toen de flikken ons 's nachts deden stoppen wegens een defect voorlicht, zeiden ze dat onze batterijtjes zo plat als een pier waren.
Ik zei tot hilariteit van de agent dat ik de marathon gelopen had en dat mijn batterij ook zo plat als een pier was.
Wellicht heeft dit ons een boete uitgespaard ...
ps : bedankt voor de support tijdens de Nacht, zonder steun was ik wellicht mentaal gekraakt.
Proficiat met je denderend PR !

Gepost door: frank spencer | 23-06-07

pet af ! ik zie het al, de leiemarathon wordt een makkie voor u, en Frank zal zijn kitten moeten spannen om u bij te benen...

Gepost door: jogginggirl | 23-06-07

Dikke proficiat Betty, ongelooflijk sterk gelopen, proficiat.

Gepost door: etienne | 23-06-07

Knap gedaan! Knap gedaan hoor, je nieuwe PR op de 10. En helemaal sterk als je je haas het nakijken geeft .....

Gepost door: M@urice | 23-06-07

PR knap gedaan Betty, jij blijft maar vooruitgang boeken, binnenkort mag je nog permanent haas van dienst gaan spelen voor Frank! ;-)

Gepost door: Ruthje | 23-06-07

Knap! Een hele dikke proficiat Betty, dat heb je knap gedaan! En dan nog Philippe begeleiden op de marathon op de fiets.... mooi!

Gepost door: Julie | 24-06-07

PR!! Wow Betty, wat een super PR! Van harte gefeliciteerd! Nu even bij je mannetje lezen...

Gepost door: Petra | 24-06-07

Gefeliciteerd... met je PR!

Lief heeft de marathon uitgelopen. Enkel de laatste twee kilometer werd hij zo hard getroffen door de man met de hamer dat het héél moeilijk werd, maar hij heeft het er goed vanaf gebracht!

Ik ben megafier op hem!

Gepost door: Zita | 24-06-07

in de uitslag staat 52 min 51 sec :-(

Gepost door: N | 25-06-07

52'50" Mijn zelfgeklokte tijd was inderdaad een minuut rapper omdat ik maar mijn chrono gestart heb toen ik voorbij de start liep (stond ook in mijn verslag vermeld). Misschien wordt het nu gemakkelijker om nog eens mijn PR te breken.

Gepost door: @ N | 26-06-07

nvv schitterend betty !

Gepost door: kj | 26-06-07

podium volgend jaar sta jij daar ook gewoon op het podium, alsof het de normaalste zaak ter wereld is ... proficiat, Betty!

Gepost door: geert | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.