29-05-07

Net geen 12!


Gisteren was er in Kortrijk de 2° editie van de Ladies Run; een organisatie in samenwerking met "weekend knack". Er was de afstand over 5 km die zich vooral richt op start-to-runners en ook een 11-km wedstrijd. Enkele bekende "madammen" liepen mee oa Martine Tanghe, Lies Martens....Betty Spencer.
Ik had voor de 5 km gekozen want ik was van plan om een vet PR te lopen. Eigenlijk was ik daar al zeker van want geloof het of niet; het was mijn eerste wedstrijd over deze afstand.
In "voorverkoop" hadden we 12 eurootjes moeten betalen om te mogen deelnemen (de dag zelf: 17 euro) wat ik eigenlijk schandalig veel vind. In ruil kregen we wel een Dry-fit-t-shirt van Nike maar toch. Eénmaal aangekomen zag ik honderden dames in hun heel klein rood t-shirtje. Het model dat ze dit jaar gekozen hadden was wel heel "aerodynamisch". Mijn "smalleke" had zowat de afmetingen van een A4-papiertje. Ludo van de Gavertrimmers merkte op dat ik waarschijnlijk een baby-modelleke te pakken had. Even verderop hadden ze nog blauwe t-shirts van het vorige jaar en er werd duchtig geruild. Ook Betty verkoos een iets ruimer exemplaar. Ik had mijn weblogers-t-shirt aan om flink op te vallen tussen alle anderen maar rood moet dus blijkbaar in de mode zijn.
Er liepen 744 dames mee aan de 5 km en 464 aan de 11 km. Ik stond ongeveer op de 25° rij voor de start en het was drummen om na het startschot in mijn ritme te komen. Het duurde toch bijna een km voor ik in een groepje terecht kwam waar ik me goed bij voelde. Na 1 km had ik 5'10" op mijn chrono dus het ging moeilijk worden om onder de 25' te duiken. Aan km 3 was er een drankpost en ik heb me nog maar eens verslikt. Eigenlijk was het niet nodig om te drinken op zo een korte afstand; ik zal nooit geleerd zijn. Aan km 4 had ik een tijd van 20'16" maar even verder kwamen we op de Grote Markt waar er enorm veel volk stond en ik kon nog een tandje bijsteken. Aan het bordje van 250m stond mijn chrono op 24' dus 't zat er nog in. Naar mijn gevoel ging ik die laatste 200m heel snel maar 'k denk dat het iets meer moet geweest zijn dan 200m. Ik klokte af in een tijd van 25'18" - 11.858 km/u - 5.04 min/km. Daarmee werd ik 23° op 744 deelneemsters. Jammer dat ik net geen 12 km/u haalde maar ik ben toch supertevreden.
Vanaf nu zal ik me terug toeleggen op het langere werk in de voorbereiding naar de IPSO Leie Marathon toe. Klik hier maar eens op en doorklikken naar "deelnemers" en wie staat er op de eerste plaats? Nog eventjes vermelden dat ik wel niet ingeschreven ben als "Betty Spencer", hé....

09:18 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

bekende dame's Toch een sterke prestatie en een mooie uitslag. Van alle bekende dame's aan de start heb ik alleen maar u herkend.

Gepost door: ETIENNE | 29-05-07

23 ste op 744 fantastische prestatie ... zo dicht raken wij nooit!!!

Gepost door: Koen | 29-05-07

pr pr pr pr ! Proficiat !
toen ik op WTV al die krappe shirtjes zag, dacht ik : die zijn ook niet echt flatterend, ik zou het zelf nooit durven aandoen... (ik foutje van de sponsor of dachten ze echt dat enkel BMi -18 zou deelnemen ?

Gepost door: jogginggirl | 29-05-07

super!! Knap gelopen Betty ... volgend jaar top 10!!

ps: hopelijk schrijft Bastiaens Dirk zich niet in voor de Leiemarathon, anders ben je de polepositie kwijt!

Gepost door: geert | 29-05-07

Petje af Petje af Veerle, jij wordt met de dag sneller, zo'n mooie wedstrijd gelopen! Proficiat met je PR!

Gepost door: Julie | 29-05-07

jawadde zeg Wat ? 23e op 744 dlnmrs ???
Amai zeg... proficiat hoor !!!!

Gepost door: kj | 30-05-07

Proficiat Knap gelopen, wat een snelheid. Volgende keer bij de top 10 ..

Gepost door: Edith | 30-05-07

BV Tussen al die BV-dames mocht je natuurlijk niet ontbreken. Dikke proficiat met je PR, die 18" ben je verloren bij het gedrum aan de start, zeker weten;

Gepost door: philippe | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.