28-04-07

Body-fit run, Bavikhove


BODY-FIT RUNGisterenavond ben ik dan toch afgezakt naar Bavikhove voor de Body-fit run (7 km). Ik had al de ganse namiddag last van hoofdpijn maar tegen de avond begon het wat te beteren. Ik liep al onmiddellijk Harmsie tegen het lijf (hij had mij herkend) aan wie ik eindelijk "de rode veters" kon overhandigen. Even verderop stond Roadrunnerke en nog een bendeke Gavertrimmers.
Om 20u weerklonk het startschot en de 109 lopers waren vertrokken. Het parcours verliep langs boerenweggeltjes en de dames hadden 2 ronden voor de boeg terwijl de heren er 3 moesten lopen. Ik vond al gauw een aangenaam ritme en naast mij liep er iemand (Nico, bleek achteraf) die zowat mijn tempo had. We konden nog rustig babbelen dus zat het wel goed met mijn tempo - niet te snel. Ik hoorde dat Nico normaal toch een 13 km/u liep maar gisteren wilde hij het wat rustig aan doen. Na 1 ronde hadden we een tijd van 18'03" wat voor mij eigenlijk heel goed was. Ronde 2 verliep identiek: wat babbelen en op het einde nog proberen een tandje bij te steken. Ik klokte af in een tijd van 36'04" (11,645 km/u). Amaai, 'k heb nog nooit zo snel gelopen en doordat ik nog wat gekletst heb tijdens de wedstrijd denk ik dat er nog progressie in zit. Volgens Coach Mario ben je op je best zo een tiental dagen na de marathon en ik zal het nog moeten geloven ook.
Mijn voetjes zijn nog niet volledig genezen maar ik heb al een afspraak om ze eens goed te laten soigneren bij de pedicure. 't Kan dus alleen maar beter worden.
Na de wedstrijd heb ik nog een Leffeke gedronken en om 22u was er de prijsuitreiking met voor iedereen een natura-pakket. Harmsie heb ik toen niet meer gezien, jammer, waarschijnlijk heeft hij nu zijn pakket niet kunnen afhalen.
Eigenlijk durf ik het bijna niet zeggen maar ik heb een beter gevoel dan na de marathon. Het stilleggen van de marathon zal er wel voor iets tussen zitten. Maar in september volgt er de herkansing met de Leiemarathon.
Volgende week vrijdag is er alweer een wedstrijd van het Harelbeeks criterium en ik denk om ook daar naartoe te trekken (Run for fun: 7,9 km in Bavikhove).

09:48 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-04-07

Laptop naar de kl...


Maandag en dinsdag had ik nachtdienst en van trainen komt er dan niet zoveel terecht. Gisteren was het dan nog woensdag (lees rondrijdag) zodat ik rond 12u30 al uit mijn bed stapte na amper 4 uurtjes slaap. Komt daarbij dat er in de nacht van dinsdag op woensdag een felle brand woedde in Kortrijk waarbij een jong meisje in paniek uit een raam van de 2° verdieping sprong met een polytrauma tot gevolg: ze werd onmiddellijk geopereerd en het labo moest ook in 'overdrive' werken om gepast bloed te vinden om toe te dienen. Hopelijk haalt ze het. Ik vind dat het al heel moedig is om uit een raam te springen maar als de vlammen om je heen grijpen dan kan je niet anders. Als er zoiets gebeurt tijdens de nachtdienst dan blijft dat ook wel hangen en van slapen komt er dan niet veel terecht.

Onze laptop heeft ook de geest gegeven en straks komen ze hem oppikken voor herstel (15 werkdagen) zodat ik aan huis gekluisterd zit. Ik zou wat kunnen wassen, strijken en in de tuin werken maar eerst zal ik wat bijlezen op jullie blogjes. Sorry mensen maar de laatste tijd heb ik wat achterstand opgelopen. We zijn ook onze volledige adresboek kwijt dus bij deze een oproep: als jullie terug in ons bestand willen zitten stuur dan gerust een mailke (zie rechtsonder: "mail me").

Morgen loop ik normaal "de body-fit-run", een wedstrijd over 7 km en als ik het goed voor heb dan is dit de eerste wedstrijd van "het Harelbeeks loopcriterium". De meeste wedstrijden gaan door op vrijdagavond en ik ben van plan om nu en dan een wedstrijdje mee te pikken. Die korte afstanden zijn niet echt mijn ding maar in het "post-marathon-tijdperk" kan dit zeker geen kwaad.

10:47 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-04-07

4 km in 23'05" - 5'46" per km - 10,4 km/u - AHR: 160


Nadat ik zaterdag 8 uur rondgelopen had in mijn "nauwe party-shoes" kon ik het vandaag niet laten om de loopschoenen aan te trekken. Een loopschoen zit toch heel wat comfortabeler en met het gedacht: "mijn teennagels kunnen niet blauwer worden dan dat ze nu zijn" ben ik vertrokken voor een kort toerke van 4 km. 't Was warm (een déjà-vu?) en ik kon mij niet van de gedachte ontdoen dat het toch wel straf was wat iedereen in Rotterdam gepresteerd heeft. Het speelde door mijn hoofd dat ik het niet meer zou kunnen. Mijn hartslag klom ook redelijk hoog en mijn lichaam moet nog wat herstellen van de voorbije weken. Om binnen enkele weken terug een marathon te lopen zou ik het niet zien zitten maar toch worden er al plannen gesmeed ten huize Spencer. Frank is al ingeschreven voor de 1° Leiemarathon op 16 september en hij wil "haas spelen". Dit aanbod lijkt me wel aanlokkelijk maar het zwaartepunt van de trainingen zal juist in onze vakantie naar Djerba vallen (eind augustus). Ik zie het niet zitten om daar in een temperatuur van 35° mijn langste duurloop te doen. Er zal dus terug creatief moeten omgesprongen worden met de schema's. We zien wel, ik zal coach Mario eens om wat raad en bijstand vragen.


Hieronder nog een grafiekje en wat cijfertjes met dank aan Rony van de Gavertrimmers. Zoals jullie zien heb ik redelijk constant gelopen en niet de fout gemaakt om te snel te starten. Op naar een nieuw PR!

marathon-rotterdam-beernaert-veerle-07

.

12:05 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-04-07

Amaai, mijn voeten!


Na alle euforische verhalen staan we na een korte werkweek terug met beide voeten op de grond en het doet zéér zunne. De eerste uren en dagen na de marathon overheerste nog een gelukzalig gevoel maar stilletjesaan dringt de pijnlijke realiteit tot me door.
Iets over het 15-km punt voelde ik al een blaar opkomen onderaan mijn rechtervoet. Toen kon ik nog niet inschatten welk een kanjer het ging worden. Ik had telkens ik de kans zag me royaal laten natspuiten voor wat afkoeling met het gevolg dat op een gegeven moment het water bij wijze van spreken in mijn schoenen stond. Door de warmte zijn mijn voeten dan waarschijnlijk nog wat gaan opzwellen en patat ik had het zitten.
Ik moet wel zeggen dat ik de laatste 15-km me zodanig gefixeerd heb op "finishen" zodat ik eigenlijk niet meer aan mijn "onderstel" dacht. Net over de aankomstlijn was er precies terug een "klik" en werd ik er door mijn pijnlijke voetjes attent op gemaakt dat ze wreed afgezien hadden.
linkerrechtervoet 2Het verdict is zwaar; mijn linker grote en -kleine teennagel zitten purperblauw en ze hangen lichtjes los en dit doet dus nog duizend keer meer pijn dan mijn enorme blaar onderaan mijn rechtervoet. Verder aan mijn linkervoet nog 1 loszittende teennagel. Mijn rechtervoet heeft het er (afgezien die blaar) wat beter vanaf gebracht: één blauwe teennagel (naast mijn grote teen) en het was er nog ene die niet volgroeid was (bij één van mijn vorige wedstrijden was ie er al uitgevallen).
Woensdag moest ik nog een turnbroek voor ons Marie afhalen bij Lauwers Sport in Lauwe en daar heb ik wat raad gevraagd. Het advies luidt dat ik mijn volgende paar loopschoenen best een 1/2 maat groter koop maar eerst zou ik nog eens een footscan moeten nemen. Dit is nu voor het ogenblik natuurlijk onmogelijk, 'k zal ze eerst laten genezen en verzorgen. Bij de pedicure zal ik misschien korting krijgen aangezien er maar een 6-tal nagels zullen overblijven. Lopen zit er dus momenteel nog niet in maar ik hoop om volgende week wat te kunnen trainen om vrijdag mee te doen aan de "Body fit run" in Bavikhove (7 km).

schoenenOns Louise wordt morgen "gevormd" en ik moet traditiegewijs op de laatste knip nog heel wat regelen en arrangeren; boodschappen, carwash, strijken...maar 'k heb vandaag een vrije dag dus 't zal allemaal wel loslopen.
Het grootste probleem zal zich waarschijnlijk morgenmiddag stellen;
de schoentjes die ik aan moet zijn hele spitse exemplaren (zie foto)....

Man, man, man, miserie, miserie.....

10:11 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-04-07

Enkele cijfertjes, grafiekjes en actiefoto's


afzien.....................................lachen...................................aan de kubuswoningen.......finishRCD1347RCF1900RCL0329RAH2053
grafiek
Startnummer F1133
Naam Veerle Beernaert
Woonplaats Bissegem (BEL)
Afstand Fortis Marathon Rotterdam
Categorie V35
Totaal plaats 3521 / 4339
Categorie plaats 89 / 115
Snelheid 9,186 km/uur
Netto tussentijden (verschil)
5 kilometer 30:44 (30:44)
10 kilometer 1:01:59 (31:15)
15 kilometer 1:33:27 (31:28)
20 kilometer 2:05:52 (32:25)
Halve marathon 2:13:25
25 kilometer 2:38:17 (32:25)
30 kilometer 3:13:01 (34:44)
35 kilometer 3:46:03 (33:02)
40 kilometer 4:20:28 (34:25)
Bruto tijd 4:38:32
Netto tijd 4:35:37

grafiekje

20:00 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Fotootjes van de marathon van Rotterdam!


Zondag 8 april: sneeuw!...................Clochard Frank..................en Betty in Rotterdam!
rotterdam 1rotterdam 2rotterdam 3Zondag 15 april: heet!.......................................en we zijn vertrokken.rotterdam 4rotterdam 5
Supporters Tine en Marie.......................................en 't is warm en dorstig voor de kids!rotterdam 6rotterdam 9
en we zijn bijna................aan de finish!rotterdam 7rotterdam 10
Liefde is.......samen een marathon uitlopen!liefde is....

08:21 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

15-04-07

Toch gefinisht in Rotterdam!


Gisteren kwamen we aan in een bloedheet Rotterdam. Toen wist ik al dat het heel moeilijk ging worden om binnen de vooropgestelde tijd (4u30') te finishen. Na een terrasje gedaan te hebben met Ruthje, Koen, Dirk, Viv, Christophe en Muriël trokken we terug richting hostel om onze portie pasta binnen te spelen. Eerst werd er nog halt gehouden bij de C&A want Frank was zijn ondergoed vergeten. Een paarse boxershort werd aangeschaft zodat Frank de volgende dag kon vlammen. De kinderen keken nog naar FC de kampioenen en nadien werd ons bedje opgezocht.
's Morgens bij het douchen werd de oorzaak gevonden van de virale perikelen van twee weken geleden en de rugpijn van verleden week van Frank: "gordelroos, de zona". Niet te geloven, even werd er overwogen om niet te starten maar dit kon toch niet waar zijn, zeker. Er werd afgesproken dat hij ging uitstappen als het niet meer ging.
's Morgens voor de start kwamen we ook nog Vince tegen en even werd er verbroederd met de Nederlandse bloggers en marathon Geert was er ook.
Nadat Lee Towers zijn traditioneel "You 'll never walk alone" bracht weerklonk het "kanonschot". Na 3' waren we al over de startmatten. Running Ronald liep me nog voorbij en nadat ik luid aangemoedigd werd door zus Tine en de kids waren we vertrokken voor 42,195 km afzien.
Aan km 10 had ik een tijd van 1u02' en even verder stond de "supportersclan" terug paraat. Er werd een lus gemaakt en aan km 15 werd ik terug luid aangemoedigd door Tine en de kids.
Half marathon kwam ik door in een tijd van 2u13', perfect op schema om onder de 4u30' te duiken maar dat was buiten de "hitte" gerekend...
Aan de Erasmusbrug stonden er enorm veel supporters en het water bracht wat afkoeling. Net voor het 30-km punt stonden onze supporters terug paraat. Ik kreeg een douche van "plat water" en kon terug verder. Aan km 33 had ik een tijd van 3u33'. Met nog 9 km te gaan hoopte ik om onder de 4u30' te duiken maar aan km 34 werden we gemeld dat de marathon was stilgelegd omwille van de warmte en medische redenen en dat we moesten terugkeren. Hallo, terugkeren (34 km)! Dit kon toch niet waar zijn, mijn maandenlange voorbereiding voor niets. Na enkele honderden meter begonnen we traagjes terug te lopen maar even verder werden we door de politie aangemaand om te wandelen. Aan elk km-bordje stond er wel iemand om er ons attent op te maken dat de marathon was stilgelegd. Toch liep ik verder en 100 m vóór de finish liepen mijn 4 meiden me tegemoet. We liepen met zijn vijven over de finish-lijn in een tijd van 4u35'37"! Ik had op voorhand gezegd dat ik ging wenen aan de finish maar door de berichten over de stopzetting was ik helemaal de kluts kwijt.
De uitslagen zijn te vinden als je hierop klikt.
Mijn eerste marathon werd er ene met hindernissen maar wie weet verbeter ik volgend jaar mijn PR in....

rotterdam kidsrotterdam finish 2

21:55 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

13-04-07

Rood en groen


Nee, dit zijn niet de kleuren van mijn nieuwe loopoutfit en ook niet die van ons nieuw salon.

Rood is de kleur van het drankje dat ik sedert gisteren naar binnen probeer te werken om wat koolhydraten te stapelen. Coach Maria had mij "carbolode" aangeraden maar dit heb ik hier nergens gevonden. Dus werd het "carbo energizer" van het merk Performance met de smaak van bloedappelsien. Het smaakt eigenlijk niet slecht. Daarnaast worden hier ten huize Spencer de laatste dagen massa's pasta verorberd. De kinderen durven al eens tegenpruttelen; weeral pasta.

Groen is de kleur van de judo-gordel die Louise behaalde na haar examen van vorige week donderdag. Jaja, ze zal haar mama nog de loef afsteken. Doordat ik al een vijftal maanden bezig ben met de voorbereiding van de marathon heb ik mijn judo-trainingen schromelijk verwaarloosd. Die blauwe gordel voor Betty Spencer zal er dit jaar niet meer inzitten...

louise groencarbo

10:01 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-04-07

Marathontempo


MOL VEERLE

Vanavond na het werk voor de laatste keer in mijn marathonvoorbereiding de loopshoes aangetrokken om nog een klein toerke aan marathontempo te lopen. Amaai, wat zal het zondag heet worden; nu was het al redelijk afgekoeld maar toen ik na 25 min terug thuis kwam was ik toch goed bezweet. Mijn ambitie om binnen de 4u30 te finishen is al bijgesteld naar gewoon uitlopen. Hier volgen de allerlaatste statistiekjes:

4 km in 25' - 6'15" per km - 9,6 km/u - AHR: 147

Mijn ventje is een lekkere fruitpap aan het maken voor mij en tot zondag is het nu rusten en "carboloaden" geblazen.

20:49 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-04-07

The "FANCLUB" is ready and so am I !


fan maudfan kids 2De meiden Spencer zijn er duidelijk klaar voor.
Gisteren werd er ook nog wat losgelopen en 't verliep verbazend goed.
Na een weekje stil gelegen te hebben werd er toch wat gevreesd dat de conditie achteruit gegaan zou zijn, niet dus.
Tijdens het skiën voelde ik af en toe mijn knie maar meer dan een klein pijntje is het niet geweest.

Hier volgen mijn trainingscijfers:


10,5 km in 1u12' - 8,75 km/u - AHR: 137

Heel tevreden ook over deze lage hartslag; Rotterdam, here I come!!!!

07:44 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

07-04-07

Zonnebaden in de sneeuw...


Gisteren stonden we al om 9 uur aan te schuiven aan de skiliften. De sneeuw lag er niet echt ideaal bij; heel veel ijsplekken, vooral 's morgens en in de namiddag moesten we bijna onze zwemvliezen aandoen om door het smeltwater te geraken. Er werd op tijd en stond een drinkpauze ingelast om zeker niet gedeshydrateerd te raken. Bikini's werden er nog niet gesignaleerd maar hier en daar zag je er ene in T-shirt de berg af glijden. Deze morgen zijn we terug opgestaan onder een stralend blauwe hemel.
Ons studiootje is heel comfortabel en we hebben zelfs een eierdopje voor 3 personen; een heel eigenaardig ding.
Hopelijk kunnen we morgen ook nog genieten van de lentezon en dan wordt het stilaan tijd om terug huiswaarts te keren.
Groetjes,
de zusjes Beernaert.

09:30 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-04-07

Writer's Block or Runner's Dip?


Neen Betty Spencer is niet van de aardbodem verdwenen. 't Is wel al een een tijdje geleden dat ik nog een berichtje kon posten maar ik ben nog steeds "Alive and Kicking". De voorbije week was razend druk maar toch werd er nog getraind ten huize Spencer. Hier en daar werd er echter wat gesleuteld aan mijn schema en er werd zelfs een lange duurloop geschrapt. Geen nood; ik voel me nu terug prima maar zondag had ik wat last van vermoeide benen en aangezien ik het lot niet wou tarten werd er zondag niet getraind. Volgens Frank ben ik er klaar voor en zal die ene training nu ook het verschil niet maken.
Donderdag vertrek ik op "mini-ski-trip" naar Frankrijk tot maandag en dan zal het stilletjesaan aftellen worden. Hopelijk kom ik heelhuids terug zodat mijn maanden voorbereiding niet voor niets geweest zijn.

Hier volgen de gegevens van mijn laatste 3 trainingen:

Training op donderdag:
15,3 km in 1u38' - 9,37 km/u - 6'24" per km - AHR: 143

Training op zaterdag:
15,2 km in 1u29'29" - 10,19 km/u - 5'53" per km - AHR: 158

Training vandaag (3 x 4 km aan marathontempo):
1 km WU in 7' - 8,6 km/u - AHR: 126
4 km in 24'44" - 9,70 km/u - 6'11" per km - AHR: 149
4 km in 24'40" - 9,73 km/u - 6'10" per km - AHR: 149
4 km in 24'36" - 9,77 km/u - 6'09" per km - AHR: 150
Tussen de reeksen enkele minuutjes rust en voor de cooling-down was er geen tijd meer (werken).

20:06 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |