26-03-07

't Is gelukt!


LEIE LAUWEVanmorgen was het dan zover: mijn langste duurloop tijdens deze marathonvoorbereiding. Eigenlijk stond deze training (ongeveer 32 km) gepland voor volgende zondag maar ten huize Spencer moet er omwille van organisatorische redenen hier en daar wat gesleuteld worden aan de trainingsschema's.
Het was de bedoeling dat ik heel traag ging lopen - ongeveer 7 min/km - en na een rekensommetje kwam ik tot de conclusie dat ik 3u44' ging onderweg zijn. Er werd dus besloten om rustig te lopen op gevoel en na ongeveer 1u52' om te draaien en terug te keren. Mijn parcours was eigenlijk gewoon de Leie volgen.
Om 8u30 stond ik paraat geladen met: 1 camelback gevuld met 1,5l H20, 3 appelrepen van Aptonia, één reep chocolade met sinaasappel (eveneens van Aptonia), 8 dextrose-tabletten (rara, van Aptonia) en een MP3-speler voor de eerste en laatste 6 km. Aan km 6 immers stond mijn vriendin klaar in Lauwe om mee te fietsen.
Na 6 km had ik een tijd van 40' maar ik was van plan om heel veel bij te babbelen (lees: tetteren) zodat mijn snelheid wel wat ging zakken (dacht ik). Aan de brug in Menen hadden we 12 km en was mijn snelheid nog steeds constant (1u20'). Mijn hartslag bleef ook braaf rond de 136 hangen dus dit zat ook goed. De tijd vloog voorbij en stilletjes had ik gehoopt om tot in Frankrijk te geraken (in vogelvlucht nog geen 12 km van ons deur) maar de Leie is geen kanaal, hé. Ze slingert doorheen het landschap en doet nog Wervik aan voor ze de grens met Frankrijk oversteekt.
Na 1u53' maakten we rechtsomkeer nadat we al nu en dan tegen elkaar gezegd hadden dat het ideaal was om te lopen; geen spiertje wind. Tot we dus gedraaid waren, nu kregen we de wind op kop; 't was wel geen stormwind zoals in Sluis maar als ge langs een rivier loopt met lange stukken waar er geen enkele bescherming is van bomen of huizen dan kan ik je verzekeren dat er al niet veel wind moet staan om nog op 't gemakske te kunnen lopen. We waren al allerlei oplossingen aan het zoeken voor als er problemen gingen komen. Mijn vriendin en ikzelf hadden beiden een GSM en we hadden 1 mountain-bike. Op de bagagedrager gaan zitten was dus ook geen optie want er was er geen. Achteraf bleek onze ongerustheid voorbarig geweest te zijn; na 3u06' stonden we terug aan de brug in Lauwe waar ik afscheid nam van mijn co-piloot en haar nog eens uitvoerig bedankte voor het aangename gezelschap. Vanavond gaan we samen met onze echtgenoten op restaurant zodat we "nog" wat kunnen bijbabbelen. Hopelijk doet haar zitvlak niet te veel pijn want 't is niet evident om zo traag te fietsen en ze heeft toch ook bijna 2u30' in het zadel gezeten.
De laatste 6 km moesten dus nog eenzaam en alleen gelopen worden maar 'k had mijn MP3-tje extra luid gezet. De hartslag kreeg ik wel niet meer onder de 150, hij schommelde zowat tussen 154 en 158. Ik zag dat het niet veel effect had om nog trager te lopen. Na 3u47' kon ik tevreden afklokken. Een kleine berekening leerde dat ik heel constant gelopen had; in de laatste 6 km was ik welgeteld 1' trager dan mijn eerste en volgende blokjes van 6 km. Hier volgen de resultaten:

33,9 km in 3u47' - 8,96 km/u - 6'42" per km - AHR: 143.

Na thuiskomst was ik geladen met volgende attributen: camelback zonder H2O, 1 appelreep, 0 repen chocolade, 0 tabletten dextrose en één MP3-speler.
Zo, mijn langste duurloop ooit zit erop en vanavond gaan we er ne goeien op drinken, santé!

15:17 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

amai ! Prachtig Betty ! een 32-er ! mooi mooi mooi !!!!

Gepost door: kj | 26-03-07

altijd leuk om anderen hun dertigers tot een goed einde te zien volbrengen. Dit zal je extra vertrouwen geven voor Rotterdam!

Gepost door: Koen | 26-03-07

Goed zo!! Mama 32 kilometer is heel veel !
Ik ben blij dat ij dat al kan!!
In rotterddam zal je dat goed doen!!

Gepost door: Louise | 26-03-07

super!! knap gedaan Betty, je bent er nu helemaal klaar voor, voor Rotterdam! Die 32'er heb je prima gelopen, hartslag zat goed en je zat niet kapot, dat is natuurlijk goed voor het vertrouwen hé. Geniet vanavond maar van dat etentje, dat heb je dubbel en dik verdiend!!

Gepost door: Ruthje | 26-03-07

MP3 speler van Aptonia ? Heel goed gedaan Betty! Franks zal wel trots zijn. Even voor de zekerheid vragen of die MP3 speler ook van Aptonia was ?

Gepost door: M@urice | 26-03-07

Wens vervuld Gisteren schreef je op m'n blog dat je hoopte dat jouw duurloop ook goed zou gaan: wens vervuld! Dat heb je SCHITTEREND gedaan, dat geeft wel een vertrouwensboost, niet? Mooi hoor! Dat etentje vanavond heb je dubbel en dik verdiend!

Gepost door: Julie | 26-03-07

sleutelen soms kan je niet anders in een druk gezin om het schema een beetje aan te passen . jij doet het voortreffelijk . Je hebt een zeer mooi tempo aangehouden en je hartslag zit goed .Je gaat daar en knaller van een marathon lopen . Michien kan jij voor frank de éérste helft hazen , maar dan moet ge er wel zelf voor gaan he .-)

Gepost door: mario | 26-03-07

bijna 34 Dat heb je knap gedaan, en met het gezelschap zal de tijd vlug voorbij gegaan zijn. Je bent er klaar voor.

Gepost door: Edith | 26-03-07

Chapeau Wat u reeds kunt daar moet ik nog veel voor trainen. Rotterdam zal prachtig worden!

Gepost door: etienne | 26-03-07

Mooie Picknik voor onderweg...

Gepost door: Homer | 26-03-07

woow !! Knap gelopen zeg !! En toch rekening houden met je gezin hé ! Fijn !!

't Nadert allemaal héél snel hé nu !

Gepost door: Els | 26-03-07

't moet inderdaad niet simpel zijn om die trainingen de combineren met een gezin en een marathonlopende Frank. Knap gelopen Betty, dat ziet er goed uit voor Rotterdam. Dat etentje vanavond heb je meer dan verdiend.

Gepost door: philippe | 27-03-07

super Amai Betty, dat is een supertraining die je daar afgewerkt hebt. Zo rustig en ontspannen gelopen. Dat beloofd voor in Rotterdam.

Gepost door: marc | 27-03-07

zo'n fantastische training... moet je een supergevoel geven voor de komende weken. R'dam staat eraan te komen,maar jij bent er zeker voor klaar ! En dat etentje, dat zal wel gesmaakt hebben zeker ? :-)
Groetjes en loop ze nog,

Gepost door: Steven | 27-03-07

supergoe Cool zo'n mooie training
Het leukste van allemaal is dat je zoveel kg lichter 't huis komt dan vertrokken.

Gepost door: Byrntie | 27-03-07

staande ovatie voor je inzet ! proficiat ! het ziet er goed uit, binnenkort mag je preventief uitrusten en al eens achteromkijken wat je allemaal al presteerde, en dan Rotterdam met een goed voorbereid lichaam lopen ! yiiiiiiihaaa !

Gepost door: jogginggirl | 28-03-07

straffe toebak! jawadde ... ik heb altijd wel geweten dat jij Rotterdam aankon, maar dat je het binnen 2,5 weken ook nog fluitend gaat doen had ikn ooit durven vermoeden. Knap hoor!!

Gepost door: geert | 29-03-07

sterk dat ziet er héél goed uit voor Rotterdam. Op 't gemakske en dan lukt dat best. Groetjes !

Gepost door: Bart | 29-03-07

top Top gelopen!!!Je bent er klaar voor!

Gepost door: martine | 29-03-07

De commentaren zijn gesloten.