19-02-07

Slechte dag, goeie dag...


Zaterdag voelde ik mij wat slapjes zodat ik i.p.v. te gaan trainen meegefietst ben met Frank die zijn lange duurloop had op zaterdag. Hier en daar zat er een stukje bergop in en ik had zelfs moeite om te volgen (alhoewel het tempo niet hoger dan 10 km/u lag).
"Moet ik binnen acht weken een marathon lopen?", spookte het door mijn hoofd.

Op zondag was Frank al vroeg uit de veren om te gaan trainen terwijl ik lekker bleef liggen tot rond 10u. Rond 12u ben ik dan vertrokken voor mijn duurloop. De rollen waren deze keer ongekeerd: Frank op de fiets met een tas vol drank en appelrepen mee en ik traag joggend langs de boereweggetjes. Normaal stond er een vetloop op het programma maar doordat ik me de dag ervoor nogal slapjes voelde met wat maagpijn ben ik toch niet "nuchter" vertrokken op duurloop.
Ik had wel het gevoel dat ik liep als een schildpad - heel traag - maar dit was de bedoeling. Mijn hartslag bleef rond de 130 en dat gaf me wel een goed gevoel. Na zowat 15 km ging mijn hartslag wel wat de hoogte in.
De bedoeling was om een 20-tal km te trainen maar rond km 18,5 kwamen we voorbij ons huis en door de off-day van de dag ervoor heb ik maar besloten om de training wat in te korten. Hier volgen de gegevens:

18,5 km in 2u10' - 8,54 km/u - AHR: 134.

Ik had het gevoel dat ik nog een tijdje kon doorgaan aan dit tempo en toen ik onder de douche stond had ik zelfs de indruk dat ik niet echt veel gezweet had. Het slecht gevoel van de dag ervoor was vlug vergeten. Jammer dat ik zo een training moest overslaan.

20:19 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Beter eentje overslaan dan je blesseren of ziek worden hé ! 2 en een half keer dit toerke en je bent op de coolsingel ! (maar onderweg zullen er veel meer supporters staan !)

Gepost door: jogginggirl | 19-02-07

niks overgeslagen! Je hebt geen training overgeslagen, je hebt wél een potentiële blessure verslagen ...

Gepost door: geert | 20-02-07

steeds dichterbij... het begint inderdaad te korten...die marathon !

Gepost door: kj | 20-02-07

extra rust extra rust kan soms wonderen doen . je trainingke soms een beetje inkorte kan echt geen kwaad hoor, natuurlik niet bij elke training doen he . Ik bezoek nog regelmatig je blogje maar kan o,nmogelijk bij iedereen iets bijschrijven . doe zo verder en je zal schitteren op de coolsingel

Gepost door: mario | 20-02-07

Goed onderweg Hallo Betty, je bent goed onderweg hoor en met Frank aan je zijde komt het zeker goed en op naar Rotterdam.

Gepost door: Rich@rd | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.