11-02-07

Groet Uit Schoorl Run, nieuw PR!


Schoorl 2Na een autorit van ruim 3 uur kwamen we gisteren aan in Groet waar we opgewacht werden door Jacques van het Dreamteam 2006. Onze ruime bungalow stond in verbinding met onze buren (allemaal Dreamteamers van vorige jaren) en nadat we geïnstalleerd waren stond er nog een "romantisch strandwandelingetje" van Mr. en Miss. Spencer op het programma. De koude temperaturen (1°C) en de ijzige Oostenwind moesten er bijgenomen worden. Eens terug in de bungalow werden we opgewarmd door de biertjes (Grolsch en Jan van Hertog) van onze medebewoners.
Rond halfzeven werden we verwacht in het hotel "Jan van Scoorel" voor de VIP-pasta-party. Daar liepen we alle favorieten tegen het lijf: Kamiel Maase, Anja Smolders en een dozijn Keniaantjes... Op goed geluk werden Kamiel Maase en Anja Smolders aangesproken om efkens samen op de foto te gaan met de familie Spencer.Schoorl En wat blijkt later: Kamiel werd eerste bij de heren en Anja kon op het hoogste schavotje bij de dames.
Morgen zijn we dertien jaar gehuwd maar dit bracht alvast geen ongeluk.

De wedstrijd zelf dan. 's Morgens opgestaan en wat zien we: de temperaturen zijn wat hoger maar 't giet water. Niet getreurd echter, in Rotterdam kan het ook oude-wijven regenen.
Als we een slechte tijd neer zouden zetten zal het alvast niet aan het startnummer gelegen hebben.
Schoorl 3Ikzelf had nummer 200057 (ter vergelijking: Anja Smolders had nummer 200051).
Na 21" liep ik al over de startmatten zodat ik nadien door zowat 1800 atleten werd ingehaald!
Na 5 km had ik een tijd van 29' waar ik toch tevreden mee was. Het parcours lag er redelijk zwaar bij: veel vals plat, plassen op de nauwe duinenpadjes en.... gietende regen. Wie zei er weeral: Geef mij maar de Hollandse regen. Right: Angela Bos (Dreamteam 2006).
Kilometerpaal 10 werd gepasseerd aan 58'. Geen verval maar 't ging nog zwaar worden. Ik had een chocoladereep van Aptonia bij en dit beviel me wel: aan km 9, 14 en 19 werden twee stukjes verorberd. Aan km 10, 15 en 20 kon ik dan drinken om alles door te spoelen (sportdrank). Km 15 liep ik voorbij in een tijd van 1u27'30" (klein verval) maar toen hadden we er een zwaar stuk opzitten (kleddernatte paadjes, lichtjes bergop). We liepen een 5-tal km parallel aan de zee zonder een glimp van de Noordzee op te vangen (heel hoge duinen), gelukkig hadden we de wind wat op de zijkant. Aan km 18 werden we gescheiden van de 30-km lopers. Rond km 20 kwamen we terug in de bewoonde wereld en de laatste 500m waren echt fantastisch: de supporters schreeuwden zich de longen uit het lijf en zo kon ik eindigen in een tijd van 2u02'57". Hiermee ben ik uiteraard heel tevreden en zoals de Hollanders het zeggen: Echt super, fantastisch, geweldig, yo (superlatieven in Nederland: ze horen er gewoon bij).
Voor de statistieken eventjes vlug de gegevens:

1/2 marathon: 2u02'57" - 10,3 km/u - 5,50 min/km - AHR: 168.

Nu nog wat nagenieten van een lekker glaasje wijn en morgen terug de sleur van het leven terug opnemen: WERKEN.

21:52 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

goed gedaan ! wat een tijd, en dan in zo'n weer !
Proficiat met jullie huwelijksverjaardag morgen !

Gepost door: jogginggirl | 11-02-07

foto ik ga er zeker voor zorgen dat ik met jullie op de foto mag in Rotterdam!
Vier die huwelijksverjaardag maar zoals je enkel een 13de verjaardag kan vieren!

Gepost door: geert | 11-02-07

Dubbele proficiat! Een dubbele proficiat voor je huwelijksverjaardag en een zéér knappe prestatie op de halve marathon. Leuk verslagje, je hebt ervan genoten. Enneuh... die chocoladereep, is dat lekker???

Gepost door: Julie | 12-02-07

prachtig wat een mooie tijd alweer en in toch niet gunstige weersomstandigheden en op een zwaar parcours . Proficiat , je bent enorm goed bezig . Tevens proficiat met jullie 13de huwelijksverjaardag !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 12-02-07

Proficiat! Om in de sfeer te blijven : hartstikke goed gedaan, joh! Fuif er nu maar op los!

Gepost door: Sven | 12-02-07

Proficiat met je PR Van vooruitgang gesproken. 2:10 op de 20 km en 2:02 op de halve marathon. Dat PR-lijstje zal je blijkbaar nog vaak moeten aanpassen. Goed zo.

Gepost door: Christophe | 12-02-07

Recordtijd Gefeliciteerd met je nieuwe PR!! Ontzettend goed gedaan. Leuk dat ik jullie nog even gezien heb. Net zag ik bij www.jimjimiz.web-log.nl nog een foto van je!
Natuurlijk ook van harte gefeliciterd met jullie 13e huwelijksverjaardag! Groetjes uit Driebergen!

Gepost door: Petra | 12-02-07

Wow Wat een knalprestatie... Had ik een hoed op, zou ik hem nu zeker voor U afnemen!! In ieder geval buig ik mijn hoofd nederig!! Proficiat; ook met de huwelijksverjaardag!!

Gepost door: Homer | 12-02-07

mooi zo heel mooie tijd van je ... en proficiat met jullie huwelijksverjaardag ... feest ze!!!

Gepost door: Koen | 12-02-07

woohoo!!! wat een mooie tijd Veerle!! Echt goed gelopen hoor, en dit op zo'n zwaar parcours en met niet al te best weer. Heel knap! En proficiat met jullie huwelijksverjaardag!

Gepost door: Ruthje | 12-02-07

Vriesliefde Gelukkig dat er zo iets bestaat als de ware liefde, dan voel je die vriestemperaturen niet
Proficiat met je PR

Gepost door: Byrntie | 13-02-07

van harte... gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag én je knalprestatie op de halve parathon.
13 is zo te zien dan toch géén ongeluksgetal :-)
Groetjes en tot schrijfs,

Gepost door: Steven | 14-02-07

Knap Knap gedaan! Een echt knal prestatie!

Gepost door: Carmen | 14-02-07

knap!! Dikke proficiat met je P.R. in een mooie tijd!

Gepost door: Dirk | 14-02-07

De commentaren zijn gesloten.