05-02-07

Speleo, klimmen, Ozark Henry en....lopen.


klimmen louise 1klimmen 1Suspens op het verjaardagsfeestje van Louise in de Blueberry Hill. Eerst was er een initiatieles klimmen voor Louise en haar vriendinnetjes gevolgd door een tocht door het labyrinth van een reuze-speleo-box (200m). Maud mocht ondertussen ook klimmen samen met mama en ze ontpopte zich tot een volleerd alpinist. Niemand van Louises vriendjes klom zo hoog als ons jongste.
We hadden echter een druk schema op zaterdag want 's avonds gingen we ook nog naar het concert van Ozark Henry in Vorst (lees een verslagje bij Frank). Iemand vroeg me ooit of Piet mijn broer was, 't schijnt dat we wel wat op elkaar gelijken. Jammergenoeg ben ik niet de zus en zingen kan ik al helemaal niet.
MAUD KLIMMENOp een gegeven moment had Betty het luminieuze idee om Louise en haar vriendjes te gaan zoeken in de speleo-box.
In het pikkedonker wrong ik me door de gangetjes en na een tijdje kwam ik op een splitsing, na nog een tijdje was ik mijn oriëntatie compleet kwijt. Uiteindelijk hoorde ik roepen dat iedereen al aan de oppervlakte gekomen was...
Door op de stem van de lesgever af te gaan zou ik mijn weg proberen terug te vinden maar toen ik de verkeerde kant opkroop hoorde ik hem roepen dat ik terug vertrokken was voor zo een 20 minuten. Met de voeten vooruit heb ik dan toch de uitgang gevonden. Amaai dat was efkens zweten hoor en gisteren had ik overal spierpijn met hier en daar een blauwe plek.

Doordat ik gisteren moest werken vanaf 6u had ik amper 5 uurtjes geslapen en zo zag ik het niet meer zitten om 's avonds nog te trainen. Daarenboven stond er een vetloop op het programma zodat ik deze morgen dan mijn loopshoes aangetrokken heb. Na een dikke km had ik wat last van een knieverband dat ik preventief had aangetrokken. Zo heb ik mijn verband dan maar in de struiken gekieperd met de bedoeling om het nadien terug op te halen. Mijn "camelback" was gevuld met 1l water en door wat muziek in de oortjes had ik geen last van het klotsen van het water. Hier en daar zag ik wel een eenzame fietser of wandelaar raar opkijken. Toen ik thuis kwam (na 18,5 km) had ik nog zin om mijn knieverband al lopend op te halen. Ik heb toch een tijdje moeten zoeken hoor, vreemd dat al die struiken toch op elkaar gelijken.
Hier volgen de gegevens:

20,7 km in 2u22' - 8,75 km/u - 6,51 min/km - AHR 149.

De laatste 3 km kreeg ik mijn hartslag niet meer onder de 156 maar dit zal wel mijn straf zijn zeker omdat ik een kleine 3 km meer trainde dan voorzien in mijn schema van Coach Mario. Sorry hoor, maar anders moest ik nog in de wagen springen om dat knieverband op te pikken.
Deze week zal ik nog éénmaal trainen om dan zondag mijn PR op de halve te "verpulveren". Nee, ik hoop op een tijd van 2u05' maar volgens Mario zou ik toch onder de 2u moeten duiken, we zien wel.

14:41 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Haha Grappig, dat knieverband in de struiken. Volgende keer moet je 't maar duidelijk aan een tak hangen of zo. hebben de voorbijgangers er ook nog iets aan en kunnen ze thuis vertellen: "moet ge nu weten wat ik net zag....". Moedig om na zo'n druk weekend toch nog effe zo'n duurloop in te lassen!

Gepost door: Julie | 05-02-07

struiken ook ik heb al allerlei gerief in struiken en achter bomen verstopt en dan achteraf maar weer beginnen zoeken, hihi. Eén handschoen is helaas zo voorgoed verloren gegaan! Knappe training hoor, zeker met al die weekenddrukte!

Gepost door: Ruthje | 05-02-07

Verjaardagsfeestje Leuk he, voor de mama, die verjaardagsfeestjes???

Gepost door: Homer | 05-02-07

Gelukzak Nog een geluk dat je je knieverband niet op km 12 gelegd had, zoniet moest je dan bijna 30km lopen.

Gepost door: Byrntie | 05-02-07

Mooi Jij zit al mooi op schema. Ik zal duimen voor je halve marathon!

Gepost door: Carmen | 06-02-07

succes veel succes met je halve marathon. vergeet jez knieverband niet -)

Gepost door: mario | 09-02-07

De commentaren zijn gesloten.