28-01-07

Trainen op zondag


boedgiftOp aanraden van coach Mario werd er vandaag niet aan wedstrijdtempo getraind. Donderdag had ik wat last van de knie maar 'k heb sterk de indruk (na de training van vandaag) dat het wat met de koude te maken had. Mijn hematocriet is ook gezakt naar 36,8 (na een bloedgift) en zal hopelijk stillekesaan terug stijgen naar 44 tegen Rotterdam.
Misschien kan ik vragen aan Mevr. Nys om de laatste 2 maanden naast Sven in zijn zuurstofarme kamer (bed) te slapen. Maar na vandaag heb ik daarover ook zo mijn twijfels. Met wat ijzersupplementen zal het ook wel lukken. Hier volgen de statistieken:

14 km in 1u28' - 9,55 km/u - 6,17 min/km (= ongeveer mijn marathontempo)

Nergens last van gehad en dus heel tevreden want ik was eigenlijk eerst van plan om 7 km te lopen.
Ik heb ook zo mijn twijfels of ik op een eenzame training ook echt een wedstrijdtempo zou halen. Er staan immers geen supporters langs de weg. Er stond deze middag trouwens op bepaalde stukken een stevige wind.
Morgen is 't terug rustdag en 't zal deugd doen.
Doei!

16:59 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

27-01-07

F 1133: that's my number!


Donderdag stond er een training op het programma van een 12-tal km. Twee maal moest ik 1 km lopen in een tijd van 5'45", zelf te kiezen dewelke maar niet de laatste en de eerste. Eerst werden de kinderen naar school gebracht en iets voor halfnegen kon ik vertrekken. De thermometer wees amper -2° aan en mijn tenen en handen geraakten maar niet opgewarmd. Mijn vierde en zesde km werden uitgekozen om tempo te lopen. Het verliep niet zoals gepland: km 4 in 6'00" en km 6 in 5'50". Het wilde precies niet goed vlotten. Aan km 9 kreeg ik het ook koud aan de knieën en werd ik een lichte pijn gewaar aan de linkerknie. Zo werd er beslist om een kilometertje minder te lopen ook omdat ik om 10u30 fris en monter op mijn werk moest verschijnen. Thuisgekomen zag ik dat één van mijn tenen gebloed had. 't Was precies mijn dagje niet tot ik de brievenbus opentrok. Onze startbewijzen voor Rotterdam waren toegekomen. Nummer 1133 zal op 15 april in Rotterdam op mijn borst (of ietsje lager) prijken! Now there's no way back. Nu wordt het precies nog ietsje serieuser. Rotterdam, here I come.
Dit weekend zou ik een 15-km wedstrijd moeten lopen maar 'k heb niets gevonden hier in de buurt. Ik zal dus morgenmiddag eenzaam en alleen een wedstrijdje houden om daarna rustig in de zetel naar het W.K. veldrijden in Hooglede-Gids te kijken.

Vanavond wordt er hier ten huize Spencer nog lekker gesmuld. Onze traiteur had heel "royale" portie's voorzien de voorbije feestdagen zodat we gigantisch veel overschot hadden. Er staat dus "gourmet met een glaasje wijn" op het menu.

De berg "waste" van de voorbije dagen begint ook zowel letterlijk als figuurlijk te slinken. Mr. Spencer was zo vriendelijk om deze namiddag (terwijl ik naar een judotornooi met Louise was) wat werk uit mijn handen te nemen. Frank heeft (had) maar één wollen trui en die heeft ie dus in de wasmachine gepropt. Resultaat: een miniversie van het oorspronkelijk exemplaar kwam terug te voorschijn. Aangezien er hier geen kleine mannelijke Spencerkes rondlopen zullen we de trui aan de arme kindjes in Afrika moeten schenken. Alhoewel, daar hebben ze geen wollen truien van doen.... Ik zal maar niet reclameren hé want ik heb eigenlijk wel geluk met mijn ventje, er zijn er waarschijnlijk niet veel die zoveel helpen in het huishouden als de mijne. Hij mag blijven.

18:13 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-01-07

Trainen om grenzen te verleggen


Gisterenavond stond er iets aparts op het schema dat ik van Mario gekregen had:
"een training om grenzen te verleggen", tussen haakjes stond er wel bij: probeer dit eens maar niets forceren.
De loopschoenen aangetrokken en weg was ik. Eerst 4 km inlopen en dan 3 x 1 km in 5'25" met 3 min rust ertussen en dan nog eens 4 km uitlopen.
De eerste 4 km liep ik in exact 25' (6,15 min/km: 9,6 km/u = ongeveer mijn vooropgestelde marathontempo).
Mijn eerste km klokte ik af in 5'08" (11,69 km/u). Ik was wel verbaasd want enkele maanden geleden ging dit nog niet lukken. Na 2 min rust voelde ik mij terug gerecupereerd om de volgende km te starten.
Nu was mijn tijd 4'55" (12,2 km/u), verbazing alom, ik had nog sneller gelopen.
Mijn derde km liep ik in 5'02" (11,92 km/u). Natuurlijk zou ik dit geen 10 km kunnen volhouden maar 't is bij deze bewezen dat ge toch snel vooruitgang kan boeken door veel en efficiënt te trainen.
De laatste 4 km liep ik in 23'10" (10,36 km/u).
Een leuke training was weeral voorbijgevlogen.

Deze morgen ben ik dan nog eens op "zeteljacht" gegaan. Komt het door onze "zetelatleet" of niet maar ons huidig exemplaar is reeds na 5 jaar versleten, helemaal doorgezakt op één bepaalde plaats. 't Was er ene van toen Frank nog 10 kg meer woog.
't Is min of meer beslist welke het wordt maar nu stelt zich het probleem dat onze gordijnen, salontafel en het behang niet meer zullen passen bij het kleur van de nieuwe zetel. De leveringstijd zal ongeveer 10 weken worden dus in die tijd moet er hier nog het een en het ander veranderen. Waar ligt die Visa-kaart alweer.....

17:08 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-01-07

Een lach en een traan...


Een mens wordt soms van de ene emotie in de andere gesleurd. Deze morgen werd een vroegere buurvrouw van ons ten grave gedragen. Amper 41 jaar oud, mama van twee jonge kinderen, liefhebbende echtgenote en veel te vroeg gestorven. De afscheidsplechtigheid duurde bijna twee uur. Nog nooit zag ik zoveel verdrietige mensen naar de offerande gaan. 't Kan rap gedaan zijn, een mens moet profiteren van het leven.

Deze avond werden we dan verwacht op de huwelijksreceptie van een collega van Frank. Het kersverse paar zag er stralend uit op “hun dag” en de gelukswensen werden kwistig rondgestrooid. Het zet een mens toch eens aan het denken.

Tussendoor werd er ook nog getraind:
Fartlek oftewel heuveltraining:
2 km in en –uitlopen en dan 10 x 100m een heuvel op in 29”, dan 1 km in 5’ en nogmaals 10 x 100m in 29”een heuvel op.
Alles verliep volgens schema.
Donderdag stond er een duurloop op het programma van 15 km tegen 6,30 min/km en ik had het heel lastig. De avond ervoor was ik present op de bloedinzameling van “Het Rode Kruis” in Harelbeke en ’t zal toch wel een invloed hebben op mijn prestatie’s. De volgende bloedgift staat gepland voor de woensdag na Rotterdam.
Voor mij zal het iets symbolisch worden: mijn 40° bloedgift. Hopelijk heb ik al vele mensen kunnen helpen met mijn vorige giften. Reken maar eens uit: 40 x 400 ml = 16 l bloed (afgestaan om de mensheid te redden).

Deze avond was er ook nog een ontmoetingsfeest en kerstboomverbranding in Gullegem. Er werden nog een 20-tal kippenbouten verorberd ter ondersteuning van de Gullegemse judoclub en de Gluhwein vloeide rijkelijk.

Morgen staat er een vetloop van 15 km op het programma en maandag is het rusten geblazen. Alhoewel, ‘k heb de “vroegen” en er staat hier nog een berg was en strijk…

21:04 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-01-07

Kurts tafel


Kurts tafelVandaag had Frank een vrije dag en vanmiddag zijn we lekker gaan lunchen in Bistro Marie-Jo in Wevelgem. We hebben ons voetjes onder Kurts tafel gestoken.
"Kurts tafel" is eigenlijk een soort lunch All In waarbij je kan aanschuiven aan een grote tafel. Zo kan je in leuk gezelschap terecht komen (of net niet).
Er is een soep inbegrepen, er staat vers boerenbrood en -boter op tafel, slaatjes, wijn, water, echt tafelbier....
Na de lunch (vandaag lamskotteletjes, mmmm) kregen we nog een lekkere sorbet en nadien nog koffie met melo-cakes. En dit alles voor de democratische prijs van 15 euro.
Op de foto zie je dat er niemand naast de familie Spencer wou plaatsnemen zodat we heel wat melo-cakes naar binnen konden spelen (nee hoor, na een tijdje schoven er nog 4 mannen bij ons aan).

't Was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.Deze morgen stond er ook al een training op het programma. Daarvoor ben ik naar de piste in Wevelgem gereden. Hier volgen de statistieken:

* 2 km inlopen in 12' (10 km/u)
* 100 m in 24" (15,0 km/u)
* 200 m in 54" (13,3 km/u)
* 400 m in 1'50" (13,1 km/u)
* 600 m in 2'52" (12,6 km/u)
* 800 m in 3'58" (12,1 km/u)
Tussenin telkens 100 m gewandeld en daarna 5' rust en nog eens dezelfde reeks:
* 100 m in 25" (14,4 km/u)
* 200 m in 52" (13,8 km/u)
* 400 m in 1'50" (13,1 km/u)
* 600 m in 2'52" (12,6 km/u)
* 800 m in 4'00" (12,0 km/u)
* 2 km uitlopen in 12' (10 km/u)

Frank had vandaag een trage duurloop op zijn programma en daarvoor was hij al lopend naar de piste gekomen.
Mijn training verliep heel goed maar op de 800 m kwam ik toch enkele seconden tekort (voorzien om 3'52" te lopen).
Morgen is er judo-training en donderdag vliegen we er terug in.

18:48 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-01-07

Een hoogdag in Mol: een nieuw PR


mol 5Hier zijn we dan eindelijk met ons verslagje van gisteren. Vandaag was ik al vroeg uit de veren om te gaan werken en vanavond was ik van dienst om de kinderen op te pikken.
Zoals jullie al op vele blogs konden lezen was de weblog-loop van gisteren terug een enorm succes. Na de kennismaking met heel wat oude (en dan bedoel ik niet hun leeftijd) en nieuwe bloggers konden we onder een schitterend zonnetje starten aan onze wedstrijd. Er moesten vier rondjes van 2,5 km gelopen worden.
Voor het eerst kon ik ook kennismaken met mijn bloggende trainer Mario. Alhoewel je aan de hand van foto's op de verschillende blogs al een idee hebt van hoe de mensen er "in real life" uitzien kan je toch nog verrast zijn als die persoon dan voor je staat. Ik dacht dat Mario een dubbele meter was maar dit was dus ietsje overdreven.
MOL VEERLEIk stond helemaal achteraan om te starten en zo kon ik al van bij de start een aantal "start to runners" inhalen. Coach Mario had mij verwittigd om niet te snel te starten en mijn eigen ritme te zoeken. Na mijn eerste ronde stond er 13'50" op mijn chrono. Perfect op schema want ik had een tijd van 56' vooropgesteld en daarvoor moest ik elke ronde in 14' afwerken. Na ronde 2 had ik een tijd van 27'40" en na ronde 3 een tijd van 41'30". Dit wil dus zeggen dat ik mijn eerste 3 ronden in exact hetzelfde tempo liep. Een tijd beneden de 56' zat er dus nog in en de laatste 500m kon ik nog ietsje versnellen. Ik klokte af in een tijd van 55'10" (officiele tijd: 55'14"). Mijn laatste ronde liep ik dus in een tijd van 13'44".
Mijn vorige PR (57'37") dateerde nog van de ING-run in Oostende maar volgens running Mac was de afstand daar 9,6 km i.p.v. 10 km. Met een PR dat meer dan 2' scherper gesteld werd ben ik uiteraard heel tevreden.
De schema's van Mario bewijzen dus hun dienst waarvoor nogmaals dank.
De volgende uitdaging wordt de 1/2 marathon van Schoorl (Nl) op 11 februari. Op naar een volgend PR?

PS: En inderdaad op bruudruuster.be staan er heel wat bloggers op de foto. Ik vind trouwens van mezelf dat ik er nog redelijk fris uitzie bij de finish.

18:11 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

12-01-07

Solden


shirt decathlonWoensdagavond ben ik nog eventjes naar de judotraining geweest. En gisteren stond er dan een laatste training op het programma vóór zondag (8 km in 48 min - 10 km/u).
Dan de solden: op woensdagvoormiddag vlug richting Frankrijk getuft - in 15 min stond ik er - om eens te zien hoe het zat bij onze Franse buren voor wat betreft de solden. De meeste loopshirts van de wintercollectie waren gesoldeerd (van -20% tot -40%) maar de warme looptights waren ook hier niet in reclame. Met zo een temperaturen zijn er hier ten huize Spencer zelfs sporters die in korte broek gaan trainen, waar gaat het met ons klimaat naartoe. Ik denk toch dat ze met een serieuse overstock zullen zitten als de temperaturen zo hoog blijven.
Wat heb ik nu gekocht? Wel één shirt met lange mouwen (-20%, zie foto), 2 opbergzakken om onze schoenen mee te nemen naar wedstrijden (anders klungelen we wat af met plastiekzakken), gellekes om eens uit te testen op lange duurlopen EN om Julie te laten watertanden: een chocoladereep met appelsien van Aptonia. Met Zwitserse chocolade staat erop maar 't is toch niet wat ik ervan verwacht had.
Vanavond staat er nog een nieuwjaarsreceptie van 't werk op het programma en om 22u mogen de partners aanpikken voor een leuke ouderwetse fuif. Verleden jaar hebben we met de collega's zo rond 3u de keet gesloten. Dit jaar zal ik proberen om na ieder glaasje wijn een glaasje spa te drinken want zondag moet ik mij bewijzen tegenover coach Mario. Hopelijk kan ik terug een PR lopen.
Doei!

08:48 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

09-01-07

Intervallen op de loopband


Wat afgeschrikt door de stevige wind en door tijdsgebrek om nog naar de piste te rijden heb ik mijn intervaltraining van vandaag afgewerkt op de loopband.
Met een DVD van Dido in de player begon ik eerst aan een opwarming van zo een 1800 m (11'22" - 9,5 km/u). Voordeel van de loopband is dat je perfect kan weten hoe hard (of hoe traag) je gaat. Eén (virtuele) ronde is ook juist 400 m.
Na de opwarming kon ik aan het echte werk beginnen: 10 x 400 m met telkens 100 m wandelen (1' - 6 km/u) ertussen.

Hier volgen de statistieken:
* ronde 1: 2'00" (12 km/u - 5,00 min/km)
* ronde 2: 1'59" (12,1 km/u - 4,58 min/km)
* ronde 3: 1'58" (12,2 km/u - 4,55 min/km)
* ronde 4: 1'57" (12,3 km/u - 4,53 min/km)
* ronde 5: 1'56" (12,4 km/u - 4,50 min/km)
* ronde 6: 1'55" (12,5 km/u - 4,48 min/km)
* ronde 7: 1'56" (12,4 km/u - 4,50 min/km)
* ronde 8: 1'57" (12,3 km/u - 4,53 min/km)
* ronde 9: 1'58" (12,2 km/u - 4,55 min/km)
* ronde 10: 1'59" (12,1 km/u - 4,58 min/km)

Daarna terug 1800 m cooling-down (11'22" - 9,5 km/u). Dit bracht me dus op een tijd van 52'40" over 8,6 km. Eigenlijk moest ik 2 km in -en uitlopen maar 'k had al uitgerekend dat ik juist te laat aan de schoolpoort ging staan en zo werd er 2 x 200 m gefoefeld. Nu heb ik terug wat geld uitgespaard (4 x 1,1 euro= 4,4 euro), anders gingen de kids een opvangbeurt extra moeten betalen, hihi.
Morgen ga ik efkens de grens over naar Decathlon Frankrijk. Daar beginnen de solden pas morgen en gewoonlijk zijn er bij onze Franse buren wel superkoopjes te doen. Waar zou Frank zijn Visa-kaart bewaren???

18:54 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-01-07

Door weer en wind: part II


Onder een stralend zonnetje (10h, tja ik ben een langslaper) vertrokken voor mijne vetloop van 12 km en thuis gekomen als een verzopen kieken (de tweede dag op rij). De wind was er al van in het begin maar aan km 8 begon het terug te gieten.

Resultaat: 11,8 km in 1u20min33s (8,79 km/u - 6,50 min/km)

Volgens het schema van Mario moest ik 7 min per km lopen. Terug ietske te snel gelopen dus. Vroeger ging dat zeker niet het geval zijn en nu denk ik bij mezelf dat ik precies een slakje ben. Wat zullen de mensen die passeren wel denken als ze mij daar zo traag zien lopen?
De vetloop is dus goed meegevallen, geen honger of dorst ('t was nat genoeg) gehad. Morgen is 't rustdag en dan vliegen we er terug in.

En nog nieuws: 'k heb mij lid gemaakt van de Gavertrimmers. De trainingen gaan door op woensdagavond en zondagmorgen. Op zondag zal ik er wel niet kunnen bijzijn want dan gaat Frank trainen (flauw excuus: ik geraak gewoon niet uit mijn bed). Ik zal toch proberen om op woensdag nu en dan een training mee te pikken. Nadeel is dat er tegelijkertijd judo-training is maar tot de marathon zal de judo wel wat op een laag pitje staan. Zo ben ik nu ook verzekerd tijdens trainingen en wedstrijden.

12:49 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-01-07

In weer en wind: the show must go on!


Vandaag stond er een intervaltraining op het menu. Vanmorgen moest ik werken en deze middag had ik mij neergeploft in de zetel. Buiten was het miezerig weer. De weerman had voorspeld dat er in het westen van het land de meeste kans was op de minste regen. Toen ik rond 18u buitenstapte om te gaan trainen was de motregen overgegaan in plensregen. Eerst moest ik 1 km opwarmen en dan 8 x 1000m in 5'40" en daarna nog 1 km cooling-down. Tussenin mocht ik telkens 3 min rusten. Ik liep rapper dan vooropgesteld en de rustpauzes werden door het snertweer ook wat gereduceerd. Na de eerste km voelde ik dat het nu niet alleen regende: de wind was ook opgekomen. Op bepaalde stukken tussen de velden was het echt beuken tegen de wind in.
Hier volgen enkele statistieken:

loperkm 1: 6'30" 9,23 km/u
km 2: 5'27" 11,01 km/u
rust: 33"
km 3: 5'30" 10,91 km/u
rust: 1'30"
km 4: 5'15" 11,43 km/u
rust: 1'45"
km 5: 5'20" 11,25 km/u
rust 1'40"
km 6: 5'20" 11,25 km/u
rust: 1'40"
km 7: 5'22" 11,18 km/u
rust: 1'38"
km 8: 5'27" 11,01 km/u
rust: 1'33"
km 9: 5'27" 11,01 km/u
rust: 1'33"
km 10: 6'30" 9,23 km/u

Hartslaggegevens zijn er niet bekend wegens geen hartslag (meter).
Toen ik thuiskwam was ik precies een verzopen kieken. Maar in Rotterdam kan het ook regenen hé en 't was niet koud dus 't viel nog mee.
Morgen staat er een vetloop over 12 km op het menu maar dan heel traag (7 min/km).

Tot later.

20:44 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-01-07

Geen goesting om te trainen


Zondag had ik de keuze uit een extra rustdag of een duurloop van 15 km. Dan maar iets tussenin gekozen en een toerke van 10 km gaan lopen. Op 1 en 2 januari had ik nachtdienst (van 21u tot 7u) en van lopen is er niet veel terecht gekomen. Vandaag zou ik er terug invliegen maar ondertussen zit ik met een grote "vallinge". De goesting om te lopen is er ook al niet, waarschijnlijk omdat ik me niet tip-top voel. En net nu dat we officieel ingeschreven zijn voor Rotterdam.
Vanmorgen zijn de kinderen vertrokken naar het O.C. in Heule waar er nu een heuse nieuwjaars-party aan de gang is met hapjes, drankjes en leuke muziek. Om 16u ga ik ze terug oppikken.
Zo had ik dus het rijk voor mij alleen om efkens naar de solden te gaan. In Decathlon dacht ik om enkele koopjes te doen bij de loopspullen maar van solden bij het loopgerief was er geen sprake. Dat ze de loopschoenen niet solderen kan ik nog begrijpen omdat die winter en zomer gebruikt worden maar de warme broeken en truien waren ook niet afgeprijsd. Straks hangt de lentecollectie in de rekken en zitten ze nog met al hun winterspullen over. Eventjes dacht ik om mijn "zin in het lopen" daar tussen de rekken terug te vinden maar 't is niet gebeurd.
Ik zal toch proberen om vanavond een toerke te gaan lopen. Op mijn programma staat er een kleine training van 5 km dus dit zou toch moeten lukken, we zien wel.

13:14 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |