04-12-06

Marathontraining gestart


Zaterdag was het de start van mijn marathontraining. Eerst moest er 2 km opgewarmd worden met daarna 10 x 100m een heuvel op (ik vond enkel een klein molshoopje hier in de buurt) in 30 s en nadien nog 1 km in 5'30" gevolgd door 2 km in 6 min/km. Alles verliep heel vlotjes.
Gisteren stond er dan een duurloop van 15 km op het programma in een tempo van 7 min/km (ongeveer 8,6 km/u). Dit is dus heel traag maar ik had het gevoel dat ik er gerust nog een uurtje kon bijlappen. Ik kwam terug binnen in een tijd van 1u 43min (ongeveer 8,7 km/u). Vandaag was het een rustdag en morgen staat er ook iets leuks op het programma: warming-up, 10 x 400m en cooling down.
Mijn schema omvat 5 trainingen per week maar ik denk dat dit wel iets te zwaar zal worden voor mij. Daarom ga ik mijn woensdagavond-sessie vervangen door een judotraining. De laatste 4-5 weken zal ik dan toch proberen om 5 x per week te gaan trainen.

DSC00272Zaterdag was er dan in Nieuwkerken-Waas het provinciaal kampioenschap voor benjamins (AGD-turnen) ingericht door Turnsport Vlaanderen. Ons Marie (rechts op de foto) die pas verleden jaar gestart is met keurturnen (wat eigenlijk redelijk laat is voor de turnsport) werd zowaar eerste in haar categorie (West-Vlaanderen, oefening 2) en als we het bekijken voor West -en Oost-Vlaanderen samen dan is ze tweede. Ze kon het amper zelf geloven en toen ze haar naam afriepen ging ze op de derde plaats staan tot we haar toeriepen dat ze op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Bij de benjamins waren er voor Jong Moorsele nog twee ereplaatsen. De uitslagen zijn te bekijken op de website van Turnsport Vlaanderen. Een dikke proficiat aan Marietje, haar clubgenootjes en trainsters, doe zo verder.

Zaterdagavond was er dan nog het jaarlijkse feestje van Judoclub Zwevegem zodat het weekend voorbijgevlogen is.

19:20 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Spencer-sports als die Spencers aan sport denken, rijven ze alle medailles binnen. Proficiat aan Marie

Gepost door: Byrntie | 04-12-06

Knap! Dikke proficiat voor Marie, dat heeft ze schitterend gedaan. Ze lijkt fysiek wel veel op papa Spencer he :-) Hihi, mijn schema zegt morgen ook opwarmen 10x 400m en dan cooling down. Ook vanMario gekregen? Veel plezier ermee! Naar 't schijnt mogen we gerust een training laten vallen als het te zwaar wordt, je zal niet de enige zijn die dat zal doen hoor.

Gepost door: Julie | 04-12-06

Spencers Sportieve Spencer dames...

Gepost door: Homer | 05-12-06

training leuk dat je ook een schema hebt gekregen, een hele bende Mario's Angels! Ik kreeg van Mario 't advies dat als het té zwaar aanvoelt, van gewoon eens een training te schrappen. Goed naar je lichaam luisteren en voldoende rust nemen is de boodschap! Véél succes nog!

Gepost door: Ruthje | 05-12-06

Medaille Heel mooi van Marie! Zomaar een eerste prijs, super. Mooie training gedaan Betty! Lijkt me best moeilijk om zo 'langzaam' te lopen. Op naar 15 April!!

Gepost door: Petra | 05-12-06

Gold ! proficiat met de sportieve spencer(s) !!

Gepost door: kj | 07-12-06

Sportieve bende 't Is wel leuk zo'n sportieve bende, en dan nog zo'n goede resultaten zeg. Voor julie allen een dikke proficiat en doe zo verder.........
Ik vind een schema van 5 trainingen per week ook wel zwaar hoor, gelukkig heb ik vandaag een rustdagje. Morgen heuveltjestraining.

Gepost door: Geert | 07-12-06

knap! héél de familie gaat er weer tegenaan én dan nog mét succes ... goed hoor!

Gepost door: geert | 08-12-06

De commentaren zijn gesloten.