26-11-06

Vetloopje


Terwijl ik naar een filmpje aan het kijken was heb ik deze morgen een vetloopje gedaan van zowat 9 km in één uur op de loopband. Nu vrijdag start mijn marathontrainingsschema van Mario en daarin zit er nu en dan een vetloop. Dit wou ik dus al op voorhand eens proberen om te zien hoe ik erop reageer om zonder ontbijt een duurloop te doen. De loopband leek me daarvoor de ideale oplossing omdat indien het fout ging gaan (de man met de hamer!) ik onmiddellijk kon stoppen. Dit is dus niet nodig geweest, alles verliep vlot.
De film "separate lies" was eigenlijk een herkansing van de avond ervoor. Frank en ikzelf hadden deze 1-dags film gehuurd om er een gezellig filmavondje van te maken. Na amper 20 minuten lagen Betty en Frank echter al in dromenland, 't was blijkbaar geen echte actiefilm. Deze morgen was er dus de herkansing maar om echt eerlijk te zijn: ik vond het niet echt denderend.

tornooi louiseDeze namiddag was er dan in Wervik het laatste judo-tornooi van het seizoen voor miniemen. Louise was al van 's morgens vertrokken samen met een paar clubgenootjes en de trainer zodat ze ook de pupillen aan het werk kon zien.
Ikzelf ging in de namiddag ook een kijkje nemen maar doordat ik mij wat vergist had op de weg (ik kwam zowaar in Poperinge terecht) was ik maar nipt op tijd.
Louise werd 2° in haar poule - op de foto zie je dat Louise (wit) voorstaat met een waza-ari. Proficiat Louise en ook een proficiat aan Veerle, Stef, Elke en Ilya (respectievelijk 3°, 4°, 1° en 1°).
Volgende week hebben we nog een druk weekend voor de boeg (turnkampioenschap, feestje van judoclub Zwevegem.....) maar dan zal het hopelijk wat rustiger worden.

Groetjes!

19:35 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen judo |  Facebook |

21-11-06

Spaarvarkentje


varkskeDat is em: mijn spaarvarkentje voor New York. Een mooi blinkend exemplaar. 't Is er eigenlijk één van Louise die ik stiekem in beslag genomen heb en nee er zat geen geld in, ze bewaart haar spaarcentjes blijkbaar op een andere plaats.

Gisteren heb ik ook een leuk hostelletje geboekt om op zaterdag 14 april te overnachten in Rotterdam. Frank en ikzelf zullen ons kamertje alleen hebben terwijl de kids in een grote kamer bij tante Tine en.... (we hebben nog 1 bed over, supporter gevraagd) zullen verblijven. 's Avonds kunnen we er ons eigen potje pasta klaarmaken of misschien opteren we toch voor de pasta-party alhoewel met 4 kinderen zal dit wel niet ideaal zijn.
There's no way back. Nu nog onze inschrijving voor de marathon zelf in orde brengen en natuurlijk het belangrijkste: beginnen trainen. Via Mario heb ik een marathonschema ontvangen en het ziet er wel leuk uit. Voor mij een totaal nieuwe manier van trainen inclusief vetlopen, intervallen, fartlek... Het zal wel redelijk zwaar worden maar toch zal ik er mij proberen aan te houden. Bedankt Mario!

17:56 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (12) | Tags: marathon |  Facebook |

19-11-06

Mister Spencer in actie!


Gisterenmorgen kreeg ik telefoon op mijn werk en ik zag onmiddellijk dat het het thuisfront was die aan de andere kant van de lijn hing.
Betty: Labo met Veerle.
Frank: Allo, 't is ik, hé. Ik heb een klein accidentje gehad maar 't is niet erg.
Betty: Toch niet met den auto?
Frank: Ja en nee. Ik wilde Marie en Maud naar het turnen voeren en toen ik naar buiten reed met de auto was de poort nog niet helemaal open.
Betty: Amaai, en wat is er allemaal kapot?
Frank: Niet veel, 't zal iets van niets zijn. Dat plastiekske van ons derde stoplicht is eraf en de poort kan ook niet meer toe maar ge gaat dat wel kunnen vermaken, hoor.
Toen ik thuis kwam was hij al langsgeweest in de garage en dat "plastiekske van niets" moest besteld worden en kost 71 euro zonder het werk, slik. De poort heb ik zo goed als het kon kunnen herstellen zodat ze tenminste al terug dicht kan.
Het weekend was weeral op zijn Spencers gestart.

louise tornooiGisterennamiddag was er ook nog een judotornooi voor miniemen in Lendelede. Louise werd 3° in haar poule. Volgende week zondag is er het laatste tornooi van het seizoen in Wervik.
Marie moest ook nog gaan trainen in Moorsele van 16u tot 18u (turnen) en vandaag was er een speciale training in Izegem in het kader van het Vlaams kampioenschap in Nieuwerkerken-Waas (2 december).
Gisterenavond waren onze vier kids present op de kinderfuif van het JRK (Jeugd Rode Kruis-Harelbeke). Onze jongste is nog maar zes en dat gaat al uit.
Mama en papa Spencer waren weeral het taxibedrijf van dienst.

Deze avond ben ik ook nog een stukje gaan trainen:
5,25 km in 29'54".
Alhoewel ik de indruk had dat ik rond de 11 km/u liep bleek het achteraf toch maar een goeie 10,5 km/u te zijn. Maar 'k heb gelopen en dat is het belangrijkste. Deze morgen moest ik immers al om 6u15 op het werk zijn en 't was redelijk druk.
Daarjuist heb ik nog een pizza besteld bij "pizza italia" en met een glaasje wijn erbij zal het mij wel smaken.

18:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-11-06

15 april 2007: Parijs, Rotterdam of de Kust?


Volgend jaar wordt 15 april 2007 een hoogdag voor de marathonlopers. Op die dag worden in een straal van enkele honderden kilometer 3 marathons georganiseerd.
Voor de marathon van Parijs is de limiet van 35000 deelnemers al bereikt. Deze marathon wordt al voor de 31ste keer georganiseerd.

Daarnaast hebben we nog de marathon van Rotterdam met zo een 10000 deelnemers (27° editie). Betty zal er één van zijn!
Verleden jaar liep Frank er ook als lid van het Runnersworld Dreamteam. Het werd er voor het ganse gezin een fantastische ervaring. De marathon is perfect georganiseerd: voldoende eten en drinken, km-aanduidingen, een fantastisch publiek.... De supporters komen ook goed aan hun trekken, als men het één en ander voorbereidt dan kan men door de metro te nemen de lopers zeker op een 5-tal plaatsen aanmoedigen.
De familie Spencer zal er dus in 2007 terug bijzijn nu met 2 lopers. We zijn wel nog op zoek naar iemand die onze 4 kids kan begeleiden langs het parcours (tante Tine?) zodat we toch ook enkele supporters langs de kant hebben....

En dan is er nog de Kustmarathon in België. De website is nog niet aangepast: enkel de datum staat onderaan vermeld. Men kan dus nog niet inschrijven. Deze marathon wordt pas voor de vierde keer georganiseerd en na drie edities wordt de datum al veranderd van het najaar naar het voorjaar. Soms vraag ik mij af of bepaalde organisatoren enige voeling hebben met de loopsport. Een marathon die elk jaar in dezelfde periode georganiseerd wordt kan uitgroeien tot een groots evenement. Op de eerste marathon van Rotterdam waren er 200 lopers. Ik vrees er een beetje voor dat de Kustmarathon toch serieuse concurrentie mag verwachten van die 2 andere marathons.
Wat is jullie mening hierover: kies je voor een plaatselijke marathon of voor een wereldbekende marathon?

De organisatoren van de halve marathon van Kuurne "Rapper dan een ezel" zullen de grote winnaars zijn. Deze halve marathon wordt in 2007 al voor de 25ste keer georganiseerd en de laatste 3 jaren viel de Kustmarathon in hetzelfde weekend. Deze concurrentie zal nu terug wegvallen. Ik hoop om er in 2007 ook eens bij te zijn (dit jaar waren we op weekend aan de kust).

10:16 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) | Tags: marathon |  Facebook |

14-11-06

Winderige training


9,5 km in 60 min (AHR: 156)

PolarOm 15u45 kwam ik thuis van 't werk en aangezien de kids door allerlei naschoolse activiteiten pas rond 17u15 thuis verwacht werden dacht ik zo om nog vlug een uurtje te gaan trainen.
Voor de gelegenheid had ik nog eens mijn hartslagmeter vanonder het stof gehaald.
Ik kreeg vrijwel onmiddellijk de wind op kop en toen ik even later een blik op mijn hartslagmeter wierp schrok ik me een aap: 215 beats/min.
Ik liep nochtans aan een zeer matig tempo (6'40" over de eerste km = 9 km/u). Na een tijdje begon mijn hartslag toch stilletjesaan te zakken naar een meer aanvaardbare 150 slagen/min.
Na 4,75 km besloot ik rechtsomkeer te maken (tijd: 30'15") om zo aan een tijd te geraken van ongeveer 1 uur. Ik had mezelf blijkbaar goed ingeschat want na precies 1 uur kwam ik onze oprit opgelopen (tijd terugweg: 29'45"). De wind in de rug zal wel een rol gespeeld hebben maar toch was ik een beetje fier op mijn negatieve split.
Na controle van de hartslagmeter bleek mijn AHR 156 te zijn met een max. van 225(?). Die 225 was waarschijnlijk kort nadat ik geschrokken was van die hartslag van 215. Toch zal ik proberen om nog wat trager te lopen op mijn duurloopjes want 't schijnt dat ge sneller wordt door trager te trainen (op de duurlopen wel te verstaan).
Begin december zou ik toch al willen starten met een trainingsschema in de aanloop naar de marathon.

Saluutjes.

18:15 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lopen |  Facebook |

13-11-06

Spaarvarken


SPAARVARKENOp Ruthjes blog zag ik dat ze een spaarpotje aan het aanleggen is om in 2008 mee te lopen in NY. Omdat NY ook mijn grote droom is, bracht ze me op ideeën om ook wat te sparen. Eigenlijk had ik graag in 2009 deelgenomen omdat het dan de 40ste verjaardag is van de NYCM en omdat bibi in dit jaar ook 40 wordt. Maar 2009 lijkt nog zover af dat ik eigenlijk mijn grens wat aan het verleggen ben.
In één van de comments had Elastimam een schitterend idee: voor elke getrainde km steek je een bedrag (één euro) in je spaarpot.
Nu heb ik besloten om per getrainde km een halve euro te sparen (voor 2008 of 2009?). Enig nadeel is dat mijn "spaarvarken" geen interesten opbrengt en op een getrouwheidspremie op het einde van het jaar zal ik ook niet moeten rekenen. Om eventuele potentiële dieven en inbrekers niet op ideeën te brengen: mijn varken is misschien niet wat het lijkt en.... er zit nog maar 4 euro in immers....
zaterdag ben ik nog een stukje gaan trainen:
* 8 km in 51 min (9,4 km/u).
Om de slag van jullie leven te slaan zullen jullie nog efkens wat geduld moeten hebben.....

06:34 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (8) | Tags: sparen lopen |  Facebook |

10-11-06

Voor de streekgenoten


nicksOns saunabezoekje van gisteren was in Nicks Relax Paradijs in Kuurne.

Op de fotookes op de website ziet ge daar een gelukzak met 2 dames in de jacuzzi (Frank had zoveel chance niet, alhoewel die 2 dames hadden wel nog hun bikini aan en Betty daarentegen...).


Groetjes van een totaal relaxte Betty.

08:25 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) | Tags: sauna |  Facebook |

09-11-06

Sauna en lopen


Deze morgen zijn Frank en ik richting sauna getrokken om 3 uurtjes heerlijk te relaxen: eerst een saunabeurt, afkoelen onder de ijskoude douche, een bubbelbadje, een turks stoombad en daarna wat relaxen met een theetje en een verse fruitsalade. Dit zo een 3-tal keren en de laatste keer werd het theetje vervangen door een glaasje "Clairette de Die". Het was heerlijk!

Deze avond dan nog een trainingske van een 7-tal km afgewerkt - weliswaar op de loopband want Frank was gaan trainen met de club van Wevelgem.
Resultaat: 7 km in 44 min (9,55 km/u)
Ik moet zeggen dat ik mij de laatste tijd heel goed voel ondanks enkele nachtdiensten de voorbije dagen (nachten). Hopelijk blijft dit zo want normaal gezien heb ik in deze tijd van het jaar nogal eens last van sinusitis, hout vasthouden zou ik zo zeggen.

Doei!

20:29 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) | Tags: relaxen lopen |  Facebook |

05-11-06

In 't nieuw....


winteruitrustingBij een nieuwe uitdaging hoort een nieuwe uitrusting (inclusief rode veters) en een nieuwe aankleding van mijn blogje.
Of is 't omgekeerd en hoort er een nieuwe uitdaging bij het zich aanschaffen van een nieuwe uitrusting of bij een nieuwe aankleding van mijn blog hoort.......

Enfin, normaal zal ik mijn marathondebuut maken op 15 april 2007 (Rotterdam). Daarjuist wel in mijn agenda gezien dat ik het weekend ervoor ga skiën. Hopelijk komen daar geen ongelukken van.

"Rotterdam here I come"

En voor de New-Yorkrunners: heel veel suc6 toegewenst (straks en in de komende uren!).

Loop ze!

14:33 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (15) | Tags: lopen |  Facebook |

04-11-06

Dromen van Rotterdam


RotterdamGisteren had ik een complete off-day. De avond ervoor had ik mezelf en de kinderen getrakteerd op een heerlijke maaltijd: raclette met een glaasje wijn (die wijn was wel niet voor de kinderen) en aangezien Frank geen kaas lust en toch gaan trainen was in Wevelgem had ik wat teveel kaas gegeten (of wijn gedronken?). De volgende morgen stond ik op met een grieperig gevoel en een barstende koppijn. In de namiddag ben ik niet meer uit de zetel geraakt. Inmiddels had ik wel een dafalgan genomen en geregeld dommelde ik wat weg. In mijn dromen zag ik telkens weer de Coolsingel voor me opduiken.
Toen ik deze morgen wakker werd voelde ik mij terug heel wat beter en ik denk er serieus aan om te gaan trainen voor mijn allereerste "marathon". Volgens Frank moet het mogelijk zijn om reeds in april klaar te zijn om mee te lopen in Rotterdam. Mijn doelstelling zou gewoon uitlopen worden maar stiekem zou ik er toch een tijd willen opplakken: 4u38'38". Go papa2Dat de kinderen hun gele vestjes maar aanpassen van "Go Papa" naar "Go Mama". Misschien heb ik nog wat last van "runners high" van verleden week want na het lopen van één halve marathon al onmiddellijk denken om een hele te lopen....ik weet niet of dit haalbaar is.
Enfin, deze morgen heb ik dan terug de loopschoenen aangebonden en nadat ik Louise afgezet had aan de judotraining ben ik wat gaan trainen:
9,1 km in 57min30s (9,5 km/u)
De training verliep vlot, normaal voel ik mij na een bloedgift een 2-tal weken wat flauwtjes (mijn hematocriet zal normaal een 4-tal eenheden gezakt zijn) maar met wat extra ijzertabletten en een gezonde voeding mag dit niet echt veel problemen geven. Mag ik nu wat epo nemen of is dit ook voor bloedgevers verboden......

13:41 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

02-11-06

Bloedzuigers


bl_zakje (2)Maandag stak er een brief in de bus met een dringende oproep tot het geven van bloed. Een tiental dagen vóór de 1/2 marathon had ik ook al een uitnodiging gekregen maar daar was ik uiteraard niet op in gegaan.
Op dinsdagavond waren de kinderen vertrokken op Halloweentocht. Als levende pompoenen (met dank aan Petra voor de verkleedkledij) vertrokken ze op pad. Na een tijdje waren ze terug met een gigantische mand vol lekkernijen.
Nadien zijn Louise en ik dan nog vertrokken om een zakje bloed te laten aftappen, volledig in de stijl van Halloween. Het bloed van Frank viel blijkbaar niet in de smaak bij de "vampieren van het rode kruis" want hij kreeg geen extra uitnodiging. Op de bijgevoegde papieren zag ik dat mijn hematocriet in juli bij de vorige bloedgift aan 45 stond wat dus niet slecht is voor een "amateurke" zoals ik.

Mijn volgende uitdaging wordt de Kerstcorrida in Deerlijk op zondag 17 december, een wedstrijd over 15 km. Ik hoop daar een tijd te lopen van 1u 27'30" wat terug een PR zou moeten worden. In Brugge liep ik ook al eens 15 km maar daar had ik sterk de indruk dat de afstand niet echt juist was (eerder een 14,5 km).
Gisterennamiddag moest ik werken en in de voormiddag ben ik eerst nog een 5-tal km gaan loslopen (32 min), alles verliep heel vlotjes, ik had nergens last van.
Ondertussen zit ik wel met een joekel van een koortsblaas, spreek ik met een hese stem en ben ik weeral een teennagel verloren. Krijg ik nu korting als ik naar de pedicure ga?

09:24 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |