31-07-06

Trainingsnieuws


* zaterdag 22 juli: 7,5 km in 47min 30s
* donderdag 27 juli: 10,5 km in 1h 10min
* zondag 30 juli: 6 km in 36 min
* maandag 31 juli?


Ge ziet dat ik zelfs na enkele feestjes (hier samen met schoonbroer Onslow) toch nog tijd gevonden heb om de loopshoes aan te trekken om nu en dan een stukje te gaan trainen. Al viel het soms wat tegen om na zo'n feestje met bijhorende sigaar en Irisch coffee nog eens vroeg op te staan om in de friste te kunnen gaan lopen.
Maar 't is toch gelukt al weet ik nog niet welke afstand (7 km of 16 km) ik zaterdag op de tweede web-log-loop zal lopen.
Groetjes!

15:58 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-06

ING Run Oostende - 10 km in 57min33 (netto)


Gisterenmiddag nadat ons oudste vertrokken was op circuskamp naar Rotselaar ben ik vertrokken richting Oostende. Frank Spencer was met de kinderen naar Blankenberge gereden waarna hij de tram nam richting Wellington-renbaan om te supporteren voor alle bekenden die daar gingen passeren.
In de lange rij aan de damestoiletten kwam ik Ginette tegen. Daarna begaf ik me naar de start en daar stond ik zowaar naast Koen. We stonden redelijk vooraan, ik schat dat we al na 15 sec de startlijn gepasseerd waren. Koen schoot onmiddellijk uit zijn sloffen op weg naar een mooi PR. Ik had me voorgenomen om in deze hitte redelijk traag te starten maar stiekem hoopte ik toch om onder het uur te eindigen.
Ik had voor het eerst een gordel (van Frank) aan met flesjes drank. Dit bleek al snel een slecht idee. Deze gordel was veel te breed voor mij (het is een model met velcro) en op het kleinst was hij nog veel te groot. De flesjes klotsten op en neer tegen mijn rug en na een tijdje heb ik hem gedraaid zodat ze tegen mijn buik hingen maar dit bracht niet veel verbetering met zich mee. Een wijze raad: test nooit iets uit op een wedstrijd.
Aan km 5 keek ik voor het eerst op mijn chrono: 29 min. Ik wist dat het nog zwaar ging worden maar aan km 6 had ik een tijd van 34 min. Ik denk niet dat die km-aanduidingen erg correct waren. Ik weet bijna zeker dat ik die km aan hetzelfde tempo liep (6min/km) als de vorige. Enfin na een verfrissing met water zag ik het ook wat beter zitten en toen ik een beetje verder mijn gordel kon afgeven aan de kinderen was dit een grote opluchting.
Ik kreeg het wel lastig toen we een kleine helling opliepen richting dijk en we de wind van voren kregen. Aan de volgende drankpost goot ik het grootste deel van het water over mijn kopke en het restje wilde ik uitdrinken. En....ik had het weer zitten, ik verslikte mij in het water met een flinke hoestbui tot gevolg. Ik zal daar eens serieus moeten op trainen ofwel moet ik gewoon stoppen en wat drinken, zoveel tijd zal ik daar niet mee verliezen denk ik. Integendeel als ik zo een hoestbui heb dan geraak ik ook niet goed vooruit.
Ik kreeg het heel lastig en werd plots voorbijgelopen door Ginette die mij nog even aanmoedigde. Aan km 9 had ik een tijd van 54 min dus ging het nog zwaar worden om onder het uur te eindigen. Even verder stonden mijn trouwe supporters mij nog aan te moedigen. Marie riep: onder het uur, 't zal lukken.
Ik kon uiteindelijk finishen in een tijd van 57min33. Amaai die laatste km zal ook wel niet juist geweest zijn: 3min33/km. Ofwel heb ik er nog een verschroeiend sprintje uitgeperst (grapje).
Al bij al ben ik toch heel tevreden maar 't was warm, heel warm, veeeeel te warm voor mij.
Tot later.

19:08 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-07-06

Dilemma - bloed geven of niet?


Zaterdag is er in Blankenberge de Sea Life Beach Run (7 of 14 km) en ik heb wel goesting om aan de 7 km deel te nemen maar zondag is er dan de ING Run Oostende (10 km) waarvoor ik al ingeschreven ben. Dit is dus mijn eerste dilemma.
Mijn tweede dilemma is of ik morgen het Rode Kruis een plezierke zou doen met een zakske bloed te laten aftappen. Mijn vorige bloedgift dateert al van in januari (ik nader ondertussen al de 50 giften) want de vorige collecte was een 10-tal dagen vóór de 20 km van Brussel. De vorige keer heb ik dus gepast maar nu stelt zich het probleem terug. Mijn hematocriet staat altijd rond de 42 à 43 dus dit is redelijk hoog maar na een bloedgift zal dit wel wat zakken. In principe heb ik wel niet veel last van een bloedgift alhoewel ik bij het plots rechtstaan al eens zwarte bolletjes kan zien. In de vakantieperiode kampt het Rode Kruis dikwijls met bloedtekorten dus...zou ik zeggen: "Ik ga ervoor om de zieltogende mens te redden" maar wat zal het Rode Kruis zijn met mijn ongezonde bloed bezoedeld door alcohol, sigarettenrook (passieve rookster)... De imam van Antwerpen heeft immers de moslims opgeroepen om massaal bloed te geven. Hij beweert immers dat moslimbloed het beste van de wereld is: een moslim drinkt en rookt niet en heeft geen seks vóór het huwelijk. De mensheid kan er maar wel bij varen......

11:27 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-07-06

Vlerkejogging - Harelbeke


5,5 km in 30 min 32 s - 10,8 km/u

Gisteren zijn we dan met het gezin onverwachts afgezakt naar 't Eiland in Harelbeke om deel te nemen aan de Vlerkejogging. Deze jogging maakt deel uit van het Harelbeeks loopcriterium en in de organisatie zitten twee Gavertrimmers.
Eerst kwamen de kinderen Spencer in actie.
Maud (500m) werd 8ste op 14 deelnemers (ze was wel bij de jongsten aangezien de geboortejaren '00, '99 en '98 samen liepen).
Marie kon haar 3° plaats van de web-log-loop niet bevestigen door een valpartij, ze werd voorlaatste op 13 deelnemers terwijl ons Liza laatste werd. Ons Liza wordt een echte Spencer, op 't gemakske lopen en rondkijken en genieten van de sfeer rond het parcours. Bij de aankomst vroeg ze of het al gedaan was.
Louise had beslist om niet deel te nemen doordat er gewoonlijk in haar categorie al redelijk goed getrainde meisjes aan de start komen die lid zijn van een loopclub. Nadien had ze toch spijt en nu heeft ze besloten om tijdens de zomerstop van het judo minstens 2 maal per week te gaan lopen. We zien wel hoe dit afloopt.
Daarna was het de beurt aan de groten: er was geen keuze mogelijk, de dames liepen 5,5 km en de heren 11 km. Die korte afstanden liggen mij niet zo goed. Doordat ik een diesel ben kom ik maar rond km 2 op snelheid. Frank Spencer ging de eerste ronde bij mij blijven maar ik voelde al na 200 m dat hij zich wat te veel moest inhouden zodat ik al in het begin van de wedstrijd "gelost" was. Vóór mij liep er iemand uit Marke die zowat mijn tempo liep en de eerste 3 km zijn we samen gebleven. Aan de drankpost liep het even mis: aan de ene kant van de tafel stonden volle bekertjes en aan de andere kant lege die ze nog aan het vullen waren. Ik griste (een Spencer waardig) een leeg bekertje mee en ben daarna nog teruggekeerd om een vol te pakken te krijgen. Achteraf bleek dit niet echt nodig te zijn op zo'n korte afstand. Ondertussen was mijn maatje weg en waren er ook nog twee dames mij voorbijgelopen. Aan km 4,5 kwam ik terug bij mijn loopmaatje en hij vertelde dat hij zich wat verslikt had in een loper die hij - nadat ik achtergebleven was - probeerde bij te houden. De twee dames hadden we ondertussen ook al terug opgeraapt en zo kon ik eindigen in een tijd van 30 min 32 s. Nadien zag ik in de uitslag dat mijn "buddy" van dienst in zijn 2° ronde nog redelijk veel tijd had moeten toegeven. Hij eindigde in een tijd van 1 u 04 min 46 s.
Al bij al ben ik toch tevreden al had ik toch graag onder de 30 min gelopen. Ik werd 19° op 30 deelneemsters.
Daarna was er nog prijsuitreiking met voor iedere loper een mooi pakket en op de tombola nadien heb ik nog een reuze-regen-paraplu gewonnen die ik hopelijk niet direct moet gebruiken.
Groetjes!

09:36 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-07-06

Heet, heter, heetst.....

De goesting om te lopen is er niet en ik zit precies ook met een writers block.
Zaterdag ben ik nog naar het zeetje gefietst. Wat een saaie baan die Brugsesteenweg, enkel maar respect voor die marathonlopers in zo'n hitte.
Gisteren was er een verjaardagsfeest voor mijn grootmoeder die deze maand 93 jaar zal worden. We waren met een mooie bende. Mijn oma heeft immers 8 kinderen, 17 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen. We konden smullen van een lekkere taart waarna we ons konden wagen aan een spelletje folklore: volksspelen. Na een aperitiefje konden we ons nog te goed doen aan een lekkere barbecue.
In de voormiddag waren we al binnengevallen bij zus Tine waarna we een groot deel van haar wijnkelderke hadden leeggedronken, Betty Spencer werd gisteren immers 37 jaar. Ik heb dus nog 3 jaar om mijn eerste marathon te lopen want dit moet dus gebeuren vóór mijn veertigste.
Deze middag of avond trekken we hoogstwaarschijnlijk terug richting kust maar van een koel zeebriesje is er ook niet veel te bespeuren........

09:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |