29-05-06

20 km door Brussel - verslag - 2u10min03s


Gisterenmorgen was het dan zover: de 20 km door Brussel. Rond de middag zijn we vertrokken met de trein richting Brussel. Frank had nog gedacht om in zijn lange tight te lopen maar ik kon hem nog overtuigen om toch zijn zomerse outfit aan te trekken. In het Jubelpark liepen we onmiddellijk enkele bekenden tegen het lijf: bloggers, collega's en Gavertrimmers.
Rond 14u40 begaven we ons naar het startvak (helemaal achteraan met onze hoge nummers) samen met SGEE.
Na de Bolero én het Belgisch volkslied weerklonk het startschot (eerder een kanonschot). De massa kwam pas langzaam op gang maar eens we de matten gepasseerd waren konden we al wat lopen, alhoewel het nog heel traag ging. Aan km 3 zagen we loperke Lien plots vóór ons lopen, even een praatje gemaakt en weer verder. In de tunnels was het tamelijk warm en benauwend. De meeste wandelaars die we nu nog inhaalden hadden heel lage startnummers. Hoe is dit mogelijk: als ik zou wandelen dan zou ik toch helemaal achteraan starten. Sommigen liepen zelfs in het midden van de straat en dan moeten wij maar slalommen en zorgen dat we zelf niet struikelen.
Het lopen verliep heel vlot, Frank en ik konden de ganse tijd babbelen. De superatleten die lopen voor een goede tijd zullen waarschijnlijk niet zo gauw een praatje slaan met elkaar. Maar voor ons was het dus vooral genieten geblazen.
Aan km 12 voelde ik mijn linkerknie terug wat opspelen (ik had nochtans mijn knieverband aan) maar de pijn bleef draaglijk en na een paar km was de pijn terug verdwenen.
Frank moest plots een sanitaire stop inlassen en we hadden wel wat schrik dat hij mij niet meer terug ging vinden. We liepen toen al een tijdje bij een groepje dat een rolstoel voortduwde en we dachten dat indien ik bij dit groepje in de buurt bleef dat het geen probleem ging zijn om mij terug bij te halen. Frank was nog maar pas langs de kant gegaan toen de loper die de rolstoel voortduwde werd afgelost door een loper die nog heel fit zat en....daar ging mijn groepje. Gelukkig kwamen we toen juist aan de bevoorrading met Gatorade en doordat ik zowaar aan de grond bleef plakken met mijn voeten kon Frank terug aanpikken. Ik denk toch dat we geluk gehad hebben dat we elkaar teruggevonden hebben in zo een massa.
Voor we het wisten waren we voorbij km 16 gelopen. Alles verliep nog heel vlot tot we aan km 18 kwamen. Daar kreeg ik het wat lastig. Frank pepte mij op en zei dat het vals plat was. Amaai, vals plat, volgens mij ging het toch serieus bergop. "Vanaf de verkeerslichten gaat het terug bergaf", riep hij mij toe. Maar bij de lichten gaf hij toe dat het eigenlijk de volgende lichten waren. Dan nog even op de tanden gebeten en aan km 19 hadden we een tijd van 2u. We hoopten om te kunnen eindigen in 2u06min30s maar toen we aan het bord van 20 km kwamen bleek dit nog niet het eindpunt te zijn. We moesten blijkbaar nog 600m verder lopen.
Op 100m vóór de streep speelde zich nog een drama af: een onfortuinlijke loper werd gereanimeerd.
Frank wilde nog een tandje bijsteken maar dit wilde niet echt lukken. Als een gentleman liet hij mij nog voorgaan op de matten en zo eindigden we in een tijd van 2u09min59s (chrono van Frank). Consternatie alom toen ik thuis zag dat Frank volgens de chip een seconde rapper gelopen had dan ik.
Na de finish wilde Frank al de chip losmaken die helemaal onderaan zijn veter hing. Daarvoor prutste hij zijn volledige veter los terwijl hij verder liep op zijn kous. Dat was natuurlijk lachen geblazen toen we even verder zagen dat er daar ventjes zaten met een kniptang om de chip los te maken.
Na nog wat te stretchen liepen we nog eens langs "La Terasse" waar nog enkele bloggers verzameld hadden en daarna ging het terug richting Bissegem.
Als ik terugblik dan ben ik vooral heel tevreden dat ik geen meter gewandeld heb en eigenlijk nog redelijk fris aan de finish kwam. Ik ben ook heel blij dat mijn haasje zo goed voor mij gezorgd heeft, 't was GENIETEN!!!

19:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

27-05-06

Brussels, here we come....

Vandaag trekken de Spencers ook al richting Brussel. We zien het niet echt zitten om morgen nog onze startnummer af te halen en zo hebben we besloten om er vandaag samen met de kinderen al eens heen te trekken. De keuze van de kids was snel gemaakt om de dag door te brengen: Oceade, het reuzewaterpretpark. Straks trekken we dus onze zwemvliezen aan en plonsen we in het water. Er is ook een heel grote sauna dus kunnen we ook nog even relaxen.
Morgen zullen we dan hoogstwaarschijnlijk met de trein richting Brussel trekken. Met onze hoge startnummers zullen we toch helemaal achteraan staan, maar dan kunnen we er misschien nog een heel pak inhalen. Ik heb ook gezien dat de tijdslimiet 4u is, dit vind ik wel wat overdreven, zo kan je als wandelaar ook meedoen en dan hinder je toch alleen maar de lopers.
En mocht het echt niet lukken met dat lopen dan kan ik het misschien eens proberen als straatmuzikant in de metro.....

10:26 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-05-06

Toch nog sporten...

Vanavond ben ik naar de judo-training vertrokken in Zwevegem met de gedachte om niet mee te trainen.
Verleden week was ik immers na 2 dagen nog stokkestijf en met Brussel in het vooruitzicht vond ik het ietsje te gevaarlijk.
Frank fronste wel even de wenkbrauwen toen hij mij toch zag vertrekken met mijn sporttas. En inderdaad, 'k heb het niet kunnen laten om mee te trainen. Onze trainer had beloofd om het rustig te houden en zo viel het toch nog mee.
Op de terugweg ben ik nog gestopt bij Pizza Italië om een lekkere pikante pizza (die ik nu ga verorberen met een glaasje wijn) en toen moest ik ons Marie nog gaan oppikken in Moorsele na haar turntraining. Ze kwam naar buiten gelopen met een arm die van onder haar oksel tot aan haar elleboog blauw en rood ziet. Ze is gevallen toen ze aan de barre aan het bengelen was. Maar zoals het een echte Spencer past liet ze zich niet kisten en enkele ninuten later hing ze al terug aan de barre. Goed zo Marie!

21:07 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-05-06

Laatste lange duurloop vóór Brussel

17 km in 1u54min

Eigenlijk ging ik buiten trainen maar ons Belgisch weertje heeft roet in het eten gegooid. Er woedt hier precies een najaarsstorm. De helft van ons tuinmeubilair ligt verspreid in onze tuin. Het windhaantje op het tuinhuis van de buurvrouw draait als een tol rond.
Dan maar de loopband voor de TV opgesteld en een DVDeetje uitgezocht. Er waren er zelfs 3 bij die nog in de verpakking zaten. Een tijdje geleden kon je in de Carrefour (eventjes sluikreclame maken) DVD's kopen aan 1 euro per stuk. Toen had ik er een stuk of 5 gekocht o.a. één met Brat Pitt - cutting glass - maar deze zit dus ook nog in de verpakking. Ik had een andere uitgekozen - the soft kill - met relatief onbekende acteurs. De film duurde 89 min en doordat ik van plan was om bijna 2 uren te lopen (met knieverband) heb ik dus eerst een half uurtje naar wat muziek geluisterd. Ik moet eerlijk zijn: de film viel nog redelijk goed mee voor een film van 1 euro, 't is al duurder om er één te huren. Toen de aftiteling begon zat mijn training er juist op. Op een gegeven moment ging ons brandalarm zelfs over (rookmelder).
Ik denk er aan om donderdag misschien nog een half uurtje te lopen en dan zijn we klaar voor Brussel. Eén minpuntje is wel dat ik daarjuist een blaar ontdekt heb op mijn linker kleine teen. Tijdens het lopen voelde ik niets dus dit stelt me wel gerust. Mijn loopschoenen (new balance) zitten redelijk ruim bovenaan dus hopelijk heb ik er niet te veel last van.
Straks ga ik nog werken - ik heb twee nachtdiensten - en na het zware Bourgondische weekend zal het wel wat lastig worden, denk ik. De rest van de week ben ik dan wel vrij dus zal ik dan proberen om wat te recupereren.
En by the way, mijn nekpijn is verdwenen dus heb ik mijn afspraak met de fysio-therapeut kunnen afbellen.
Tot later!

15:50 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-05-06

Stijve nek, pijne knie.....

Woensdag na een verkwikkend saunaatje kreeg ik wat last van mijn nek. 't Is een oud zeer bij mij. Normaal heb ik daar één keer om de drie jaar last van maar nu is 't al de tweede keer in enkele maanden tijd. Daarjuist heb ik een afspraak gemaakt met de fysio-therapeut maar ik kan pas maandag langsgaan. Bij het lopen heb ik daar wel niet zoveel last van maar ik zou er toch willen vanaf geraken. Er zijn 3 belangrijke oorzaken: vermoeidheid, stress en verkeerde houding. Ik denk dat ik voor de moment aan twee ervan voldoe (1 en 2). 't Is hier de laatste tijd razend druk en ik zit met veel te veel dingen aan mijn hoofd. Ik probeer mij toch zoveel mogelijk te ontspannen door een stukje te gaan lopen of een saunaatje te nemen maar dit neemt het werk daarmee niet weg.
Dan mijn knieprobleem: het lijkt niet erg maar toch had ik vanmorgen toen ik in bed lag een lichte pijn. Nadat ik enkele minuten rondgewandeld had was de pijn plots verdwenen. Normaal stond er nog een lange duurloop (17 km) op het programma maar ik denk dat ik er mij niet aan zal wagen. Ik heb ondertussen mijn doelstelling al wat bijgesteld van aankomen in 2u00 naar aankomen in 2u12. Mijn knieverband (van enkele jaren geleden) heb ik terug uit de kast gevist en daarjuist heb ik 2 x 10 min gelopen op de loopband. De eerste 10 min aan 9,5 km/u, 4 min dribbelen en de tweede 10 min aan 10,5 km/u. 't Zit misschien tussen mijn oren want met het knieverband aan heb ik niets gevoeld, 'k ben zelfs van plan om straks ermee te gaan werken....
Tot later!

10:09 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-06

Trainingsnieuws: 8,5 km in 55min

Deze morgen wilde ik de training van morgen reeds afwerken omdat het me beter uitkwam. Morgenvoormiddag ben ik immers chauffeur van dienst voor Liza en Marie die naar het Broelmuseum in Kortrijk gaan met hun klasje en in de namiddag moet ik werken.
Deze morgen dus gestart om 8u45 om normaal 75 min te trainen aan een rustig tempo. Plots drong het echter tot me door dat ik om 10u15 naar mijn werk moest vertrekken dus heb ik mijn toerke wat ingekort. Zo heb ik een 55 min gelopen over 8,5 km. 't Liep vlot maar op het einde voelde ik een lichte pijn aan mijn linkerknie. Ik zal het de rest van de week wat rustig aan doen en dan nog één rustige duurloop plannen begin volgende week.

19:40 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-05-06

Moederkesdag

Vandaag moest ik werken, en dat op moederkesdag. 't Was gelukkig niet al te druk dus 'k heb me niet te veel moeten opjagen.
Toen ik thuiskwam stonden er een boel kadootjes klaar op de keukentafel. De vier dochters hadden iets gemaakt in school en van papa Spencer kreeg ik een epilady (ik had wel op voorhand een stille hint gegeven). Gisteren ben ik ook nog naar de kapper geweest zodat ik "aërodynamisch" in Brussel zal verschijnen. Een nieuwe barbecue stond ook nog op mijn verlanglijstje maar ik had al onmiddellijk in de gaten dat het pakje daar wel een beetje te klein voor was. Op 2 juli ben ik jarig dus wie weet...
Trainingsnieuws:
* vrijdagmiddag: heel rustige duurloop van 14 km in 1u35min.
Ik denk om volgende week maandag nog een lange duurloop te plannen en daarna nog een rustige korte training in te lassen zodat ik goed uitgerust aan de start kan komen in Brussel. Alhoewel....volgend weekend zal wel heel druk worden:
* vrijdagavond: avondfeest van huwelijk collega van Frank
* zaterdagmiddag: communiereceptie van een vriendinnetje
* zaterdagavond: avondfeest van nog een collega van Frank
* zondag vanaf 9u00: communiefeest van ons nichtje Elise
* maandagavond: nachtdienst
* dinsdagavond: nachtdienst
* woensdag: de kids moeten niet naar school; help wanneer kan ik slapen
De rest van de week moet ik niet meer werken dus misschien kan ik dan wat recupereren zodat ik fris als een hoentje aan de startlijn kom.
Tot later!

16:06 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-06

Zomer-outfit


Doordat de lente nu wel in het land is heb ik de aankleding van mijn blog hiernaast wat aangepast aan het seizoen.
Mijn actie-winter-foto is vervangen door een actie-zomer-foto: Louise was de fotograaf van dienst en de locatie was ook dezelfde als de winterfoto (in de aanloop naar ons voordeur).
Doordat ik dan toch in loopoutfit stond heb ik dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn herstelloop na zondag (ik ben precies nog wat euforisch) af te haspelen: een 5-tal km op 't gemak in een tijd van 35 minuten.
Nu ga ik nog wat ontspannende lectuur (den Humo) bij mij nemen want morgen wordt een drukke dag.
De kids moeten morgen niet naar school en in de namiddag staat er nog een traditioneel laat nieuwjaarsfeestje op het programma waar er eten en drank in overvloed zal zijn:
we spreken dan over eerst een 5-tal taarten met koffie en een dreupelke gevolgd door het drinken van enkele Leffes (kwestie van de tijd tot het avondmaal te overbruggen).
Daarna een 50-tal pistolets met bergen kaas en charcuterie met wijn of misschien toch beter in de Leffes blijven.
Dit alles voor 4 volwassenen en 4 kinderen.
Die doodbrave mensen denken altijd dat we tekort zullen hebben.
Dat wordt dus donderdag terug calorieën verbranden!

Tot later!

20:52 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-06

"Dwars door Brugge": 15 km in 1 u 27 min 37 sec

Na het verorberen van een lichte pastamaaltijd ging het richting Brugge. Doordat onze kroost deze namiddag nog eens naar de jeugdbeweging wilde had ik geen schare supporters die mij gingen aanmoedigen.
Ik was ruim twee uur voor de start aanwezig zodat ik op het gemak nog wat kon rondwandelen.
In de verte herkende ik Yoeri en toen ik mij naar de start begaf zag ik zijn twee zonen reclameblaadjes uitdelen voor Dwars door Lauwe. Ik sloeg nog een praatje met zijn oudste zoon en vertrok toen naar de start.
Het zonnetje liet zich zien en ik had al in de gaten dat ik veel te warm ging krijgen, ik had immers een t-shirt aan met daarboven nog een singlet. Plots hoorde ik roepen: "Betty ga ervoor", 't was Steven Trimmer met zijn gezin. Zo zag ik nog de kans om mijn t-shirt uit te spelen - een kleine strip-tease vlak voor de start - en het mee te geven aan Steven (thanks Steven).
In het startvak nam ik redelijk achteraan plaats met in het achterhoofd de gedachte om zo veel mogelijk lopers in te halen. Het duurde toch een 3-tal minuutjes voor ik de start passeerde. In het begin kon ik door de grote meningte niet veel meer doen dan gewoon de massa volgen maar na een km of 2 kon ik zo de één na de andere inhalen - het is toch een gans ander gevoel dan aan het staartje bengelen. Onderweg langs het trouwens schitterende parcours stonden enkele orkestjes te spelen en staken de vele toeschouwers de lopers een hart onder de riem. Aan km 3 zat ik aan een tijd van 18 min 10 sec. De hoop begon toen al te groeien om onder de 90 min te duiken want ik voelde me goed. Op de grote markt stonden de toeschouwers rijen dik en riepen ze de lopers bemoedigende woorden toe. Ik denk zelfs dat ik loperke Lien voorbij gelopen ben maar dat was ik niet zeker omdat ze het vorige jaar "Gent Blogt" op haar shirt had. Na controle op haar blog mag ik zeggen: 't was Lien met een nieuw logo. De volgende keer schreeuw ik even haar naam dan ben ik zeker. Aan km 13 had ik een tijd van 1 u 17 min en doordat ik mij nog redelijk fit voelde kon ik nog een tandje bijsteken en nog hier en daar een loper inhalen. Heel tevreden kon ik dus finishen in een tijd van 1 h 27 min 37 sec (netto).
Eén minpunt was wel de drankvoorziening: van "gatorade" was er voor mij allang geen sprake meer, ik had zelfs één van de laatste bekertjes water bij de eerste drankpost. Er waren misschien nog duizend lopers - ik ben een optimist en hoop dat het er nog duizend waren - na mij die niets meer hadden. Jammer want wij betalen evenveel inschrijvingsgeld als een "rappe loper".
Na afloop heb ik nog mijn kuitjes laten masseren door twee lieve meisjes.
Na de finish kwam ik ook nog Ginette tegen - die ook goed gelopen had - maar anders heb ik niemand van de bloggers gezien. Er waren natuurlijk heel wat meer lopers dan op de web-log-loop. Ik heb mij goed gejeund en zo een massa-loop is zeker voor herhaling vatbaar.
Tot later!

19:04 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

04-05-06

Een dagje aan zee....

Vandaag ben ik op mijn eentje op mijn vrije dag richting Belgische kust getrokken. Ons gras, lees "onkruid" moest dringend afgereden worden (we hebben een stacaravan aan zee). Na de maaibeurt ben ik richting dijk getrokken en heb daar een ligbed gehuurd om mij te verdiepen in de nieuwe Runners World. Het was er wel lekker warm maar toch zat het zonnetje verscholen achter sluierwolken. Na een half uurke vielen mijn oogjes toe en toen ik terug wakker werd was het al tijd om de terugreis aan te vangen. Op de ring rond Brugge stond er een camion van P&0-ferries in panne zodat ik een klein beetje in de file stond. Een auto met vier jonge gasten aan boord naast mij met hun stereo op 10 reed mij telkens voorbij en daarna was het mijn beurt om hun terug voorbij te steken (een CD-eetje van de Scabs in de player). 't Heeft mij deugd gedaan en eigenlijk zou ik nog een klein toerke moeten lopen vóór Brugge maar ik vrees dat het er misschien niet meer van zal komen. Eens wat relaxen voor een wedstrijd kan ook geen kwaad, denk ik (zie een bepaald artikel in RW) dus gastjes vanavond vroeg naar bed en tot later!

20:31 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-05-06

Trainingsnieuws

Mijn laatste trage duurloop vóór "Dwars door Brugge" afgewerkt:
13 km in 1h25min.
Tot later!

20:17 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-05-06

Druk, druk, druk.....

Betty Spencer is met het sorteren van de winter -en zomerkleren begonnen. Een hels karwei waar ik telkens (2 x per jaar) tegenop zie. 't Is niet voor niets vandaag "dag van de arbeid". De ganse familie Spencer wordt dan gemobiliseerd om telkens weer het één en het andere te passen. Zo kwamen we weliswaar een Spencermutsje tegen. Volgens Maud zullen de oude? kindertjes er wel mee varen.
Ons Maud heeft trouwens gisteren ontdekt hoe ze ter wereld is gekomen. Ze was gaan logeren bij oma en toen ze in bad zat bemerkte ze een bruin plekje op haar buik. Ze vroeg aan oma wat dit was en oma vertelde dat dit een geboorteplekje was. Maud trok daarop de conclusie dat ze dóór dat plekje dus geboren was.
De komende weken wordt het ten huize Spencer een heel drukke periode: huwelijksfeesten, communie's, loopwedstrijden, vergaderingen, feestjes (waar blijft de zon), moederkesdag, nieuwjaarsfeestje (jaja de Spencers vieren het ganse jaar door).......
Zaterdag was Louise nog van de partij op haar eerste judo-tornooi in Eernegem. Haar eerste kamp heeft ze gewonnen maar haar twee volgende heeft ze wel verloren. Toch was het een leuke ervaring en ze wil zeker nog vele tornooien vechten.
Trainingsnieuws:
zondag: 7,5 km in 50 min. Volgens mijn schema moest ik 80 min lopen maar door allerlei verplichtingen (aperitieven bij oma, verjaardagsfeestje in de namiddag) is het er niet van gekomen. Misschien loop ik vanavond nog een toerke.
Tot later!

13:02 Gepost door Spencerwoman | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |