20-06-10

Wat een Nacht, wat een pr!


n8Waar ik wel eens van gedroomd had is vrijdagavond om 23u56 werkelijkheid geworden. Ik liep een marathon onder de magische grens van 4 uren!

Ik was tot het laatste moment aan het twijfelen of ik ging meegaan met Chris en haas Dirk omdat ik toch een beetje onzeker was over mijn veranderde trainingsaanpak van de laatste weken. Ik haalde slechts 3 looptrainingen per week. Eén fietstraining per week werd er ingelast en ik liep sedert 1 mei maar 1 keer meer dan 30 km. Mijn zwaarste week werd er ene van 65 km en de andere weken haalde ik maximum 56 km.
Maar ik voelde me echt goed en waagde dus mijn kans. Ondertussen was ons groepje versterkt met Christophe, Geert (van de Krekenlopers) en nog enkele mannen.

De kilometers vlogen voorbij en voor we het wisten passeerden we terug langs de markt aan Torhout waar de supporters ons toeschreeuwden (ik verwarde zelfs Sandra Cauwels met Anje - Anje werd derde vrouw).
Ons groepje groeide aan, hier en daar sprong er eentje op de bus van 4 uur. Na de laatste doortocht in Lichtervelde werden de groepjes lopers die we voorbijliepen steeds talrijker.

Aan kilometer 37 kreeg ik het een beetje moeilijk maar toen dacht ik aan Tom Waes in zijn Marathon des Sables en toen Dirk riep: "we hebben nog 31' om die laatste 5 km te lopen en ik weet dat iedereen hier in die groep dat kan", ging het terug beter. Die laatste kilometers gingen allemaal onder de 5'30"/km.

En toen was er de markt van Torhout... Chris, Dirk en ik liepen samen over de eindstreep in 3u56'17" (zelfgeklokt). De startmatten werkten blijkbaar niet zodat ik officieel als 3u57'02" genoteerd sta. Maar ik heb het gedaan en ik ben supercontent. En pr van bijna 9' en misschien kan het nog beter...
Nogmaals een dikke merci aan onze haas en haasjes, jullie waren fantastisch! Ook een welgemeende dankjewel aan mijn ventje, de bende van de slechte moaten met hun megaspandoeken en Jogginggirl Veerle voor de mooie foto's.

In de Mast liet ik me nadien masseren en 't heeft blijkbaar zijn effect niet gemist... Even later stonden Joeri, Koen VS, Veerle Tesse, Katrientje en ondergetekende te headbangen op het podium op de tonen van AC/DC.

Marathon 7 werd een topmarathon en volgend jaar sta ik er terug... wie weet misschien wel voor de 100 km!

n7klein_DSC_7942

10:53 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

03-05-10

Ultrafotootjes!


Twee dagen na de 50 km zijn we nu en ik voel me heel goed. Ik heb nog 4 mooie teennagels en de rest hoef ik niet te lakken, die zijn zo al blauw;-)
Hieronder volgen nog enkel foto's van mijn eerste ultraloop.

f1f3f4

f9f8

09:48 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

17-05-09

Lopen, feesten, feesten en... feesten.


kathoVooraleer we richting kust trekken om te brunchen ter gelegenheid van het vormsel van Liza en Marie wil ik nog een berichtje posten.

Het lange weekend werd vrijdag ingezet met de Katho-corrida in Torhout. Ik was al enkele keren aanwezig om te supporteren maar liep er nog nooit.
Dit jaar liepen we met een chip zodat we ons helemaal achteraan posteerden om te starten. Uiteindelijk bleek dat er enkel chipmatten lagen aan de aankomst zodat we een dikke halve minuut verloren aan de start.
Er waren heel wat bloggers en facebookers aanwezig en de meesten besloten om er samen een trainingsloop van te maken. Ikzelf liep de eerste km samen met Det, de zus van Frank, die met Franks nummer liep. Jogginggirl Veerle was toen al uit het zicht verdwenen. Det maande mij aan om mijn eigen tempo te lopen en zo kwam ik bij An en Patrick van Joggingclub Wevelgem terecht. Kilometer 2 werd samen met hen afgehaspeld.
Nadien versnelde ik nog ietsje en zo liep ik de laatste 8 km samen met een onbekende dame die perfect mijn tempo liep. Mijn tussentijd aan 5 km was 26’15” (zelfgeklokt). Tussen kilometer 7 en 9 stond er wel een heel strak windje en als je maar met 2 bent dan kan je je moeilijk wegsteken.
Aan 9,5 km kwamen Katrien en Rita van de flacskes naast mij lopen. Ik bleef echter mijn zelfde tempo aanhouden en klokte af in 51’49” (officieel: 52’26”).
Na de hectische voorbije weken ben ik daar uiteraard heel tevreden mee. Ik ging niet tot het uiterste en was zeker niet kapot aan de finish maar die kortere wedstrijden kunnen me niet echt bekoren. Ik loop het liefst lang en traag. Jammer dat Rondje Voorne dit jaar voor mij niet doorgaat maar er komen nog kansen.
Nadien hebben enkele die-hards de boel daar gesloten met dank aan Koen VS voor de Leffebonnekes.

Gisteren was er dan de vormselviering van Liza en Marie waarna we verwacht werden bij Arne om daar te genieten van een hapje en een drankje, ’t was zeker in orde.
Straks trekken we richting Nieuwpoort om te brunchen en in de late namiddag worden we verwacht op het feest van Stef die ook gevormd werd.
Het wordt dus een super-Bourgondisch weekend, de koolhydraten worden maximaal aangevuld.

Frank doorstaat het voorlopig redelijk goed. Met krukken geraakt hij waar hij moet zijn en straks gaat ook de rolstoel mee naar ’t zeetje. Zoals het er naar uit ziet zal het iets van lange duur worden. Woensdag moet hij nogmaals onder de botscan en daarna zal er beslist worden of er een antibioticakuur van 3 maanden (ja, jullie lezen het goed) nodig is of niet. Hoe dit alles praktisch te regelen zal zijn daar zijn we nog niet uit want met orale antibiotica zou het niet lukken. De dokters denken nu eerder in de richting van osteomyelitis met botoedeem. Maar we zijn nog zover niet en misschien valt het allemaal beter mee dan verwacht.

Saluutjes.

09:54 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-01-09

Eindelijk....


rotterdam 10Maandag is het eindelijk zover want dan start mijn 10-wekenschema in voorbereiding voor de Marathon van Rotterdam. Deze keer heb ik gekozen voor een schema van Herbert Steffny. Deze meervoudig Duitse kampioen haalde brons op de Europeese Kampioenschappen marathon in 1986.

Dit schema werd gekozen omwille van de haalbaarheid (combinatie gezin, job en lopen) en eenvoud. Iedere week wordt er vier maal getraind en dit op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Op woensdag en vrijdag kan ik dan indien ik zin heb naar de judotraining gaan.
De eerste week start met een duurloop van 60 min (6’20”/km) op dinsdag goed voor 9,5 km. Ook de langere duurlopen zullen aan dit tempo afgehaspeld worden.
Op donderdag heb ik dan een snellere (naar mijn normen) duurloop van 5 km in 5’45”/km met 2,5 km warming up en 2,5 km cooling down.
Zaterdag staat er 6 km in 40’ op het schema en zondag dan mijn eerste lange trage duurloop van 22 km in 2u19’.
Zo kom ik op een weektotaal van ongeveer 47 km in week 1.
De streeftijd voor dit schema ligt op 3u59’ maar zoals ik al eerder meldde ga ik voor een tijd van 4u04’04”.

Ik zal proberen om telkens op zaterdag de trainingen van de komende week op mijn blog te zetten. Jammergenoeg zal ik in week 2 al moeten puzzelen.
Op zaterdag 8 februari hebben we met de Gavertrimmers ons clubkampioenschap Tiegem-Harelbeke. Deze wedstrijd is goed voor een kleine 15 km terwijl er die dag een lange duurloop van 24 km geprogrammeerd staat. Nu ja, een wedstrijd is altijd intensiever dus dit zal een beetje compenseren.

In het boek van Steffny vond ik een omrekeningstabel met richttijden voor de marathonloper (zie tabel hieronder). Mijn huidige 10-km tijd schat ik momenteel rond de 51’ zodat ik kan stellen dat in heel ideale omstandigheden ik mijn vooropgestelde doel zou moeten halen. Laten we allen duimen voor goeie weersomstandigheden op zondag 5 april!!!!

omrekeningstabel

11:38 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

29-12-08

Bèrekoude San Silvestercross!


winkelBèrekoud.... dat is wat de kinderen zouden zeggen.
Gisteren liepen Frank en ik mee in Sint-Eloois-Winkel in de San Silvestercross. Maud en Marie liepen mee in de kinderlopen. Deze startten al om 16u15 zodat we op tijd aankwamen in Winkel. Maud moest 600m lopen terwijl Marie 750m voor de boeg had. Ik verbaas me er telkens over hoe hard die “klein mannen” rennen. ’t Is wel niet ver maar ik denk niet dat ik het zou kunnen. Bij de benjamins meisjes (Mauds reeks) was er al na 1 meter een valpartij. Onze 2 meiden eindigden beiden voorlaatste maar ze waren toch blij dat ze gelopen hadden.

Voor de start kwamen we heel wat Gavertrimmers tegen en Joggingclub Wevelgem was goed vertegenwoordigd om nog maar van de facebook-loggers te spreken. Nico Schelstraete, Anita Delvael en Bartje, Sandra Cauwels kwamen supporteren, Katrien, Herman en Renate liepen mee. Hopelijk ben ik niemand vergeten.

Op zaterdag had ik nog 18 km aan 10 km/u gelopen zodat ik niet veel ambities had. Ik wilde wel beter doen dan in 2006 en toen liep ik hier 23’03”.
Voor we vertrokken had ik mijn Garmin in de tuin gelegd om “satelieten” te zoeken en toen we aan de start stonden merkte ik dat Garmin nog steeds in de tuin lag. Slim van mij, dit ging dus een wedstrijdje op gevoel worden... Deze morgen toen ik opstond lag Garmin nog steeds in de tuin. Hij was veranderd in een ijspegel; ik heb hem nu in de garage gelegd om te “acclimatiseren”, kwestie dat de temperatuur niet te snel omhoog gaat. Hopelijk werkt hij nog, tot nu toe heb ik hem nog niet durven aanleggen.

De dames en jeugd moesten 4,25 km lopen en de heren startten 10’ later voor hun 8,5 km. Voor onze afstand kwamen er een kleine 300 lopers aan de start en ik stond bijna helemaal achteraan maar de startstrook was redelijk breed zodat ik niet veel tijd verloor. In het begin werd ik nog voorbijgelopen door overmoedige jonge lopertjes die 500 meter verder al te voet stonden.
Vanaf dan kon ik mijn tempo lopen en kon ik zelf lopers inhalen voor de rest van de wedstrijd. Deze korte wedstrijden zijn zoals ik al eerder zei echt mijn ding niet. Tegen dat je goed warm hebt en in je ritme zit is ’t al gedaan.
Ik kan blijkbaar niet afzien op een korte wedstrijd want als je mijn snelheden vergelijkt op de langere afstand (tot halve marathon) dan zit er bitter weinig verschil in snelheid in. In Izegem liep ik dit jaar in heel winderige omstandigheden een halve marathon aan 11,2 km/u en gisteren liep ik aan amper 11,7 km/u over 4,25 km. Ik zal meer een lange-afstandsloper zijn zeker.
Aja, mijn tijd nog vermelden: ik kwam na 21’44” over de meet en werd daarmee 96ste op 271 aankomsten (dames en jeugd). Langs de ene kant ben ik tevreden want ik deed 1’19” beter dan 2 jaar geleden maar toch had ik graag aan 12 km/u gelopen.
Na de aankomst was er nog warme choco met Myriam en Nico achter het kookvuur.

Nadien werd er nog een Leffeke gedronken in het gezelschap van Nico, Herman en zijn vrouwke en Katrien en haar 2 jonge gasten.
Als prijs was er voor elke loper een bak fruit, ook voor de kinderen, en toen Frank de fruitbakjes van de kinderen in de koffer van de auto wilde zetten was er iets mis met ons slot. Waar hebben we dat nog gehoord; 3 weken geleden had hij al het slot van de chauffeur van onze andere auto kapot gekregen. Ze konden ons toen niet onmiddellijk helpen in de garage en zo mocht ik 2 weken lang acrobatetoeren uithalen om achter het stuur te raken en nu dit...
Nu nog eens proberen om Garmin aan de praat te krijgen, hopelijk komt dit nog goed!

winkel10winkel6
winkel7winkel4
winkel3winkel11
11:34 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

04-10-08

Rapper dan een ezel!


kuurne2008Wat een weertje was het daar gisteren in Kuurne. Gelukkig had Frank zich de ganse dag verdiept in de “buienradar” en volgens hem ging het stoppen met regenen rond 19u. Ik weet niet op welke radar hij gekeken heeft – misschien deze van Madrid – maar van dat stoppen met regenen is niet veel terecht gekomen.

Iets na 18u kwamen we bij mijn ouders aan waar de borstnummers werden opgespeld en de kinderen “gedropt”. Met de fiets trokken Frank en ik richting start. Daar kwamen we Katrien tegen die Renate ging hazen op haar eerste halve marathon. Even later zagen we ook Byrntie, Nico, haas Roadrunnerke, Sandra Cauwels.... Schoonbroer Onslow was ook van de partij en heel wat Gavertrimmers.
Roadrunnerke stelde zijn Garmin in op een eindtijd van 1u52 en na wat heen en weer geloop net voor de start – eerst moesten we allemaal achteruit, dan weer vooruit en nog eens achteruit – klonk het startschot.
De eerste aanloopronde bedroeg 1,076 km en die liepen we (Roadrunner Jan, Frank, Bruno, Nico, Alex....) in 6’04”. Dit is 10,6 km/u en eigenlijk moesten we 11,3 km/u halen. Zus Greet, Elise, Tomas en Lukas waren de eerste supporters die ons toeriepen.
Na de aanloopronde volgden nog 4 ronden van 5,005 km. Als we na ronde 3 voorbij de matten kwamen hadden we dus exact 10 mijl gelopen op het officieel afgemeten parcours.

Na 2 km was onze snelheid al opgeklommen tot 11,4 km/u en even later zagen we onze supportersclan voor het eerst. De kinderen, tante Tine en mijn vader stonden in de gietende regen langs de kant om ons vooruit te schreeuwen. Ze hadden ook een luchthoorn bij wat heel veel lawaai maakte, amaai mijn oren.
Onze snelheid klom in die eerste grote ronde op tot 11,6 km/u en mijn haas maakte mij verschillende keren attent op dit hoge tempo. In de volgende ronden zou ik het beslist lastig krijgen. En, hij heeft gelijk gekregen....

Na 6 km was mijn tijd 31’06” (volgens Garmin) en op 10 km had ik 52’04” wat eigenlijk een pr is op die afstand (maar dit telt uiteraard niet).
De tweede grote ronde liep ik slechts 25” trager dan mijn eerste dus ik zat toen nog goed op schema. In de derde ronde kreeg ik het halfweg moeilijker maar halfweg deze ronde stonden de supporters alweer paraat. Het doet toch veel deugd als er mensen je naam roepen, het heeft als het ware een energieboost. Even verder stond Werner van de Gavertrimmers met een groepje supporters aan hetzelfde cafeetje als verleden jaar. Ook zag ik collega Bart en Daisy en ongetwijfeld heb ik vele supporters niet herkend. De meesten stonden weggedoken onder paraplu’s of hadden hun mutsen diep over hun hoofd getrokken. Nu en dan hoorde ik mijn naam schreeuwen.
Na 10 mijl in 1u26’15” (volgens de organisatie telt dit als officiele afstand dus voor mij een pr van 14') passeerde ik de laatste keer langs de matten. Deze derde ronde had ik een minuutje moeten toegeven en ik stelde mijn tijd in gedachten bij naar 1u54 oftewel 11 km/u.

Die laatste ronde was er echter teveel aan. Samen met Roadrunnerke besliste ik om niets te forceren en gewoon uit te lopen. Ondertussen was Nico al van ons weggelopen en Frank en Byrntie namen ook een 50-tal meter. De regen striemde in mijn gezicht en op bepaalde plaatsen blies de wind ongenadig hard. Ik had mij de eerste 15 km wat uit de wind kunnen zetten maar nu bleef enkel de rug van Roadrunnerke over om mij achter te verbergen. Wie Roadrunnerke kent weet bijgevolg dat ik mij heel smal moest maken om nog iets uit de wind te kunnen zitten:-)
Even later kwam Frank terug bij ons lopen en Byrntie was de “piste in”. Nico en Byrntie liepen bijgevolg een heel knappe wedstrijd.
Ons tempo zakte nog en mijn kuiten begonnen serieus pijn te doen maar opgeven zou ik niet doen, desnoods ging ik wel een stukje wandelen maar dit was gelukkig niet nodig.

Ons supportersclannetje was ondertussen uitgedund tot mijn ouders en Louise. Het was de eerste keer dat mijn ouders als supporter langs de weg stonden en ’t heeft mij deugd gedaan. In die laatste ronde kregen we nog drinkflesjes aangeboden door mijn moeder. De bevoorrading was alleszins in orde.
Op 500 meter voor de eindmeet kwam er nog die verdoemde helling voor de vierde keer terug. Frank loopt graag bergop en zo nam hij nog een 50-tal meter afstand.
Ik finishte moe maar toch tevreden in 1u56’15”. Ik denk dat het rotslechte weer wel een invloed gehad heeft maar toch liep ik hier verleden jaar 2’ trager.
Nog eens een dikke merci aan Roadrunnerke Jan. Zonder hem ging ik een groot stuk alleen moeten lopen en ’t ging slechter afgelopen zijn.
En naast een mooi t-shirt viel ik nog in de prijzen bij de dames masters; ik ben een drinkgordel rijker. Eind goed, al goed zou ik zeggen.

Ten slotte wil ik alle marathonlopers (Keulen, Brussel...) dit weekend heel veel suc6 toewensen, geef er een lap op!

En, deze avond zitten we weeral in de fjieste; Willem wordt gedoopt!

09:45 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

01-02-08

Geslaagd testje - eerste km's van februari!


Daarjuist vlug eventjes 4 km gaan joggen aan een zeer matige snelheid en de ribben hielden stand, jippie.
Morgen staat er een training met de Gavertrimmers op het programma op de piste in Zwevegem. In het eerste weekend van april loop ik immers mee met een benefiet-run van Rotterdam tot Lauwe. Ik zal in één van mijn volgende posts een woordje uitleg geven over deze benefiet. Alvast nog vermelden dat alles ten voordele van Eric van Running Team Lauwe wordt ingericht. Dat verklaart ook de naam van de benefiet: Run4Eric.
Later hierover meer!

10:04 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-05-07

Frank en Betty: the movie!


Vanavond zijn Frank, de kids en ikzelf afgezakt voor een wedstrijd over 5,65 km voor de dames en 11,3 km voor de heren. De heren hadden 4 ronden voor de boeg terwijl de dames er slechts 2 moesten lopen. Frank was de haas van dienst maar 't was mijn dagje niet. Op 500m vóór de eerste doortocht stond Gavertrimmer Rony ons op te wachten met een camera in zijn handen. Als je HIEROP klikt zie je achtereenvolgens de start, Frank en Betty in volle actie (al tetterend) en de finish van Betty. Na ronde 1 stond er 14'35" op mijn chrono.
In de tweede ronde zagen we slechts in de verte enkele lopers voor ons en door de gebrekkige signalisatie liepen we eventjes verkeerd. In de laatste km probeerde Frank om me op te peppen om zo nog een dame bij te halen maar 't was geen avance meer. Ik finishte in een tijd van 29'33" - 11,472 km/u. Niet echt 100% naar mijn gedacht maar maandag volgt misschien de revanche in "Kortrijk loopt"...

23:31 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-01-07

Trainen op zondag


boedgiftOp aanraden van coach Mario werd er vandaag niet aan wedstrijdtempo getraind. Donderdag had ik wat last van de knie maar 'k heb sterk de indruk (na de training van vandaag) dat het wat met de koude te maken had. Mijn hematocriet is ook gezakt naar 36,8 (na een bloedgift) en zal hopelijk stillekesaan terug stijgen naar 44 tegen Rotterdam.
Misschien kan ik vragen aan Mevr. Nys om de laatste 2 maanden naast Sven in zijn zuurstofarme kamer (bed) te slapen. Maar na vandaag heb ik daarover ook zo mijn twijfels. Met wat ijzersupplementen zal het ook wel lukken. Hier volgen de statistieken:

14 km in 1u28' - 9,55 km/u - 6,17 min/km (= ongeveer mijn marathontempo)

Nergens last van gehad en dus heel tevreden want ik was eigenlijk eerst van plan om 7 km te lopen.
Ik heb ook zo mijn twijfels of ik op een eenzame training ook echt een wedstrijdtempo zou halen. Er staan immers geen supporters langs de weg. Er stond deze middag trouwens op bepaalde stukken een stevige wind.
Morgen is 't terug rustdag en 't zal deugd doen.
Doei!

16:59 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-12-06

Marathontraining gestart


Zaterdag was het de start van mijn marathontraining. Eerst moest er 2 km opgewarmd worden met daarna 10 x 100m een heuvel op (ik vond enkel een klein molshoopje hier in de buurt) in 30 s en nadien nog 1 km in 5'30" gevolgd door 2 km in 6 min/km. Alles verliep heel vlotjes.
Gisteren stond er dan een duurloop van 15 km op het programma in een tempo van 7 min/km (ongeveer 8,6 km/u). Dit is dus heel traag maar ik had het gevoel dat ik er gerust nog een uurtje kon bijlappen. Ik kwam terug binnen in een tijd van 1u 43min (ongeveer 8,7 km/u). Vandaag was het een rustdag en morgen staat er ook iets leuks op het programma: warming-up, 10 x 400m en cooling down.
Mijn schema omvat 5 trainingen per week maar ik denk dat dit wel iets te zwaar zal worden voor mij. Daarom ga ik mijn woensdagavond-sessie vervangen door een judotraining. De laatste 4-5 weken zal ik dan toch proberen om 5 x per week te gaan trainen.

DSC00272Zaterdag was er dan in Nieuwkerken-Waas het provinciaal kampioenschap voor benjamins (AGD-turnen) ingericht door Turnsport Vlaanderen. Ons Marie (rechts op de foto) die pas verleden jaar gestart is met keurturnen (wat eigenlijk redelijk laat is voor de turnsport) werd zowaar eerste in haar categorie (West-Vlaanderen, oefening 2) en als we het bekijken voor West -en Oost-Vlaanderen samen dan is ze tweede. Ze kon het amper zelf geloven en toen ze haar naam afriepen ging ze op de derde plaats staan tot we haar toeriepen dat ze op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Bij de benjamins waren er voor Jong Moorsele nog twee ereplaatsen. De uitslagen zijn te bekijken op de website van Turnsport Vlaanderen. Een dikke proficiat aan Marietje, haar clubgenootjes en trainsters, doe zo verder.

Zaterdagavond was er dan nog het jaarlijkse feestje van Judoclub Zwevegem zodat het weekend voorbijgevlogen is.

19:20 Gepost door Spencerwoman in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |